Samsung Galaxy S Duos 2: nástupce dvousimkového oblíbence

5

Poměrně oblíbený model od společnosti Samsung, Galaxy S Duos 2, se dočkal svého nástupce. Ten nese kódové GT-S7582, známý bude ale především pod označením Galaxy S Duos 2. Po vzoru svého předchůdce nabídne slot na 2 microSIM karty, těšit se můžete také na dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz a také 5megapixelový fotoaparát.

Nepřehlédněte:

Samsung Galaxy S Duos se stal za dobu svého prodeje poměrně oblíbeným smartphonem střední třídy s podporou dvou SIM karet. Jeho nástupce, který nese označení Samsung Galaxy S Duos 2, se bude snažit dosáhnout podobných prodejních úspěchů. Novinka se v tichosti objevila na oficiálním webu Samsungu v Indii a Maďarsku. Rovnou můžeme prozradit, že všechny změny jsou spíše kosmetického charakteru.

Samsung Galaxy S Duos 2 na tiskových fotografiích

Uvnitř telefonu nalezneme nově výkonnější dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, což je zároveň nejvýraznější změna oproti původnímu jednojádru. Procesoru sekunduje paměť RAM o kapacitě 768 MB. Integrovaná paměť, která je dostupná pro uživatele, se zastavila na hodnotě 4GB, naštěstí ji není problém rozšířit pomocí paměťových karet microSD až do hodnoty 64 GB. Telefon na trh dorazí s operačním systémem Android ve verzi 4.2 Jelly Bean, o dostupnosti verze 4.4 KitKat zatím nepadlo ani slovo. Grafická nadstavba je i v tomto případě TouchWiz.

Nezapomnělo se také na 5Mpx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou, která poslouží jako blesk nebo svítilna. Video můžete nahrávat v HD rozlišení. Displej nabídne úhlopříčku 4 palce, rozlišení je však bohužel pouze WVGA (480 x 800 pixelů). Rozměry se zastavily na hodnotě 121,5 × 63,1 × 10,6 mm, potěší také poměrně nízká hmotnost, konkrétně 118 gramů. Baterie nabízí kapacitu 1 500 mAh, což by mělo zaručit minimálně jednodenní výdrž, ze zkušeností s předchozím modelem by však neměl být problém dosáhnout i dvoudenního provozu. DualSIM je doprovázen podporou režimu Always on - v případě, že budete volat ze SIM 1 a někdo vám bude naopak volat na SIM 2, může být hovor snadno přesměrován na SIM1 a vy budete o tomto přesměrování informováni pomocí zvukové notifikace.

Samsung Galaxy S Duos 2 bude dostupný ve dvou barevných provedeních, konkrétně v klasické bílé a černé. Informace ohledně dostupnosti a ceny prozatím nejsou známé. Jak se líbí novinka vám?

Zdroje: samsung.com

Technické parametry Samsung Galaxy S Duos 2

Kompletní specifikace
Konstrukce121,5 × 63,1 × 10,6 mm, 118 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 × 1), LED dioda, autofocus, video: 1 080 × 720 px, 30 FPS
ChipsetBroadcom BCM28155, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: Broadcom VideoCore 4
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ1 2014, ?
Diskuze ke článku
Redmarx
Jenom se zeptam, neni to nejaky pokus o retro? Protoze pak bych 768MB RAM a 1500mAh baterii docela chapal, ale v dnesni dobe, ze to nema 1GB RAM a 2000mAH baterku notabene dvousimkac, nechapu, normalni pouceny clovek si to nekoupi, takze ten telefon bude hitem mozna u BFU, kteri nasledne budou nadavat na Android, ze jim to laguje, misto aby nadavali Samsungu, ze to hnusne osidil.
jirka sv
Takže zase nic, nevylepšuje čitelnost na slunci, neumožní ukládání na externí kartu., neprovádí se aktualizace SW a doufají v opakovaný nakup noveho telefonu. Osobní zkušenost s předchozím modelem.
Dual a MMS?
Ahojte, viete mi niekto povedat ako je to s prichadzajucimi MMS-kami na SIM2 (teda nie hlavnej, na tej bez dat) ? Pride mi v pohode MMS-ka aj na SIM2 ? Viem z nej aj odosielat MMS ? Dakujem
Katka Radošovská
Katka Radošovská
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo PROSÍM poradit telefon dual sim, který má funkci že má obě sim vždy aktivní ? tento tel to měl (myslím že se to jmenovalo always on) ale od tohoto telefonu jsem žádný jiný s touto funkcí již nenašla. mám dual sim,ale když mi někdo volná např. na sim 1 sim 2 je vypnutá, potřebuji aby mě to upozornilo na čekající hovor. Kdyby měl někdo nějaký TIP budu vám moc vděčná. předem děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze