Samsung Galaxy Note edge se zahnutým displejem naživo (video)

6

Už dříve jsme ho znali jako koncept, který dnes Samsung přetavilo v komerční produkt. Speciální edice Note 4 má jednu stranu displeje výrazně zakřivenou a slouží jako druhý displej s mnoha užitečnými funkcemi. Jak to vypadá a funguje v praxi vám ukážeme v našem videu a našich prvních dojmech přímo z veletrhu v Berlíně.

Samsung rád zkouší nové věci a dokazuje to i s nejnovějším přírůstkem do rodiny mobilů se zakřiveným displejem. Po prvním takovém telefonu od korejského Samsungu, Galaxy Round, se již prakticky neví, nyní se na sebe ale snaží strhnout tato novinka. A oprávněně.

Samsung Galaxy Note 4 Edge

Hardwarově se jedná v podstatě o Galaxy Note 4, který jsme podrobně rovněž vyzkoušeli a přečíst jste si mohli také naše preview. Změny ve výbavě jsou v podstatě pouze dvě a souvisí právě se zahnutým displejem. O něco menší je baterie a Samsung uvádí také o 0,1palce menší displej, zřejmě kvůli zakřivení. Jinak se jedná ale stále velmi špičkově vybavený mobil bez kompromisů.

Zakřivený displej je opravdu zajímavý, ale překvapivě i praktický

Nejzajímavější odlišností je ale samozřejmě právě zakřivený displej. Tomu dokonce zůstalo zachováno špičkové QHD rozlišení (2560 × 1440 pixelů + 160 pixelů pro zakřivenou část displeje) s technologií Super AMOLED a zakřivení je v praxi opravdu znatelné a výrazné. Rozhodně jej tedy nepřehlédnete, díky němu se telefon i celkem zajímavě drží v ruce, palec totiž intuitivně směřuje právě na tuto část.

Samsung Galaxy Note 4 Edge – první dojmy z IFA 2014

Zakřivení je překvapivě šikovné

A k čemu je takové zakřivení dobré? V této části displeje se zobrazují odlišné informace a je to v podstatě druhý displej. Obsahuje zástupce nejčastěji používaných funkcí, ke kterým tak můžete přistoupit bez toho, abyste se museli vracet na domovský displej. Horizontálním posuvem prstu pak měníte další režimy, ať už je to zobrazení informací o notifikacích, počasí nebo akciových trzích.

Režimy zakřivené části displeje

Hodně šikovné jsou poté zkratky k často používaným funkcím. Také často lovíte v menu svítilnu, kalkulačku a další podobné maličkosti? Zde jsou hned po ruce. A Samsung přidal ještě pravítko. Protože je displej v pravé části opravdu skloněn prakticky až na podklad, na kterém telefon leží, a zasahuje až téměř na kraj, můžete tímto způsobem bez problému měřit vzdálenost.

Zakřivení tak dává větší smysl a je překvapivě praktičtější, než se na první pohled může zdát.

Samsung Galaxy Note edge je speciální edicí modelu Note 4 a dostupný bude pouze ve vybraných zemích. Lze očekávat, že cenovka bude vyšší, než u modelu Note 4. V České republice se ho, možná právě kvůli ceně a také produkčním kapacitám, s největší pravděpodobností nedočkáme a zůstane tak spíše exotickou lahůdkou, která ukazuje směr, jakým by se Samsung mohl vydat.

Technické parametry Samsung Galaxy Note Edge

Kompletní specifikace
Konstrukce151,3 × 82,4 × 8,3 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,6" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 805 APQ8084, CPU: 4×2,7 GHz, GPU: Adreno 420
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 1:46 hodin
Dostupnostúnor 2015, 23 490 Kč
Diskuze ke článku
JaroB
celkovo ma to zaujalo ale by ma zaujímalo ako je to keď displej vypnutý...neviem prečo ste nevypli displej či tam ostane tá lišta alebo je aktívna iba pri rozsvietenom displeji...ako sú vyriešené náhodné dotyky?

Bez toho by to bolo dosť zbytočné...keď si spomínam tak prvé widgety boli takto v páse zhora dole ...

Ale inak zaujímave...takto mal vyzerať normálny NOTE 4 ...
bodion
je to pekne ale pokial ma pri tom svietit stale cely displej tak dokonale zbytocne
Andreas Deutscher
Andreas Deutscher
Vynikající utilita, velká škoda, že se nedostane k nám. Podle mě v poslední době první skutečná a zajímavá inovace na poli mobilních telefonů. Tentokrát Samsungu tleskám.
justin t
Samsung ma trochu sklamal čakal sem niečo revolučneho ze predstavia skladaci displej čo urobim z phonu tablet a z tabletu phon tak nevidim prečo by som si ho mal kupiť zato že ma lepši fotak a kovovy ramek neoplati se to

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze