Infografika: co vše dokáže zakřivený displej u Galaxy Note Edge?

6

Na letošním veletrhu IFA 2014 Samsung představil hned čtveřici velmi zajímavých produktů, mezi kterými nechyběl ani Samsung Galaxy Note Edge, což je Galaxy Note se zahnutým displejem na jedné straně. Telefon vzbudil velkou pozornost, ale co vlastně ohnutý displej umí? Napoví vám oficiální infografika.

Samsungu se letos sice nepodařilo ututlat ruch kolem Samsungu Galaxy Note 4, ale Galaxy Note Edge byl naprosto nečekané zařízení, o kterém prakticky nikdo nevěděl. O to větší bylo překvapení ho vidět a při pohledu na tento smartphone vyvstává jedna otázka – k čemu všemu se dá zakřivený displej použít? Samsung si pro nás připravil jednoduchou infografiku a v pěti obrázcích vysvětluje, jak se dá displej použít.

TIP: Samsung Galaxy Note edge se zahnutým displejem bude raritou

Infografika nového Galaxy Note Edge

První funkcí je rychlý přístup k oblíbeným aplikacím, které budou na boku zařízení velmi blízko po ruce, a nemusíte je tak lovit v seznamu aplikací. Druhý způsob, jakým můžete tento přídavek použít, je prohlížení a odpovídání na notifikace, takže se vám zde zobrazí například příchozí hovor nebo upozornění na e-mail. Trochu klišé je třetí možnost, která ukazuje, že si můžete dát na plochu váš motivační obrázek. Aplikace Ticker Board vám pak zde může ukazovat rychlé informace, a to například o sportovních výsledcích, živých novinkách ve světě, nebo třeba Twitter hashtagy. Poslední funkcí jsou rychlé nástroje, které zahrnují nahrávání zvuku, svítilnu, odpočet času, stopky a pravítko.

Technické parametry Samsung Galaxy Note Edge

Kompletní specifikace
Konstrukce151,3 × 82,4 × 8,3 mm, 174 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,6" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 805 APQ8084, CPU: 4×2,7 GHz, GPU: Adreno 420
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 1:46 hodin
Dostupnostúnor 2015, 23 490 Kč

Zdroje: phandroid.com, global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
apear
No, počkám si na průkopníky, kteří to otestují a podělí se o názory :-). Bude-li to mít aspoň trochu praktické využití, tak to zvážím.

Ze zatím dostupných informací si nejsem schopen udělat obrázek, jestli to je jen ukázka technologických možností bez užitné hodnoty, nebo to má nějaký význam.
Vlastimil91 Overclocker
Vlastimil91 Overclocker
No já to snad koupím v UK :)
Driver
Já si to nekoupím. Nejsem cílovka ale fandím tomu, každá inovace je dobrá, a jak říkal Cimrmann: Je třeba vyzkoušet všechny cesty aby se dalo jasně deklarovat: TAK TUDY NE PŘÁTELÉ! :o)
Mimochodem u displayů nad 5,5" není důvod, proč tuto notifikační lištu shodně neumístit na kraj nezahnutého displaye. A teď si řekněme, chceme ji tam? Nebo ji deaktivujeme? Odpovězte si a uvidíte, zda jste cílovka Note Edge.
mental.disease
Ono by bolo super, keby ten displej (pás) oznamoval notifikácie i pri celkovo zhasnutom zvyšku displeja.
To by bola pecka, možno časom..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze