Jak fotí špičkový Samsung Galaxy Note 7? (galerie)

47

Samsung Galaxy Note 7 je napěchovaný tím nejlepším, co je aktuálně k dostání. Špičkový zakřivený displej, velká paměť a kompletní konektivita dělá z této novinky opravdového zabijáka. Jeho chloubou je také fotoaparát, který novinka zdělila po modelu Galaxy S7. V dnešním článku si ukážeme, jak kvalitní snímky lze z 12Mpx snímače získat.

Samsungu Galaxy Note 7 nabídne stejný snímač, jakým disponuje Samsung Galaxy S7/S7 edge, o kvalitních výsledcích jsme tedy nepochybovali. I tak jsme si ovšem fotoaparát detailně otestovali a v dnešním článku vám přinášíme naše kompletní první dojmy.

TIP: Podívejte se na nový Touchwiz v Galaxy Note 7 (galerie)

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 nabídne 12Mpx fotoaparát (poměr stran fotografií 4:3), konkrétně se jedná o 1/2,5" snímač od Sony, disponující PDAF (Phase Detection Auto Focus) ostřením, světelností f/1,7 a s 1,4µm pixely. Čip navíc nabízí technologii Dual Pixel. To konkrétně znamená, že fotoaparát má dvě fotodiody místo jedné, díky tomu rychleji a přesněji ostří. Samsung Galaxy Note 7 nabídne o 40 % větší pixely, než je na poměry smartphonů běžné (1,4µm vs. 1 µm), takže čip pojme více světla. To znamená jediné, Samsung Galaxy Note 7 by měl tvořit snímky mnohem světlejší a kvalitnější i při zhoršených světelných podmínkách, tedy kupříkladu v zatemněných interiérech nebo také večer za umělého osvětlení, což jsou podmínky, které jsou stále největším strašákem čipů ve fotosmartphonech.

Samsung Galaxy Note 7 Samsung Galaxy S7
Primární fotoaparát 12 Mpx 12 Mpx
Optická stabilizace obrazu ano ano
Přisvětlovací LED dioda ano, dvojtónová ano, dvojtónová
Sekundární kamera 5 Mpx 5 Mpx
Video až 4K rozlišení až 4K rozlišení
Technologie Dual Pixel ano ano
Poměr stran fotografií 4:3 4:3
Světelnost f/1,7 f/1,7
Kompletní specifikace naleznete v našem katalogu!

Z dalších funkcí zmíníme přítomnost optické stabilizace obrazu a přisvětlovací dvoutónové LED diody. Ta je i přes své malé rozměry poměrně výkonná a bez problémů osvítí i menší místnost. Výhodou fotoaparátu je také zapuštění, stejně jako je tomu i u modelů Galaxy S7/S7 edge.

4K video

Co se týká natáčení videa, Samsung zvládne až 4K (3 840 × 2 160 pixelů, UHD) videozáznam při 30 snímcích za vteřinu. Natáčet však můžete i v QHD (2 560 × 1 440 pixelů), Full HD (1 920 × 1 080) při 30 nebo 60 snímcích za vteřinu, v poměru stran 1:1 (1 440 × 1 440 pixelů), v HD (1 280 × 720 pixelů) a konečně také ve VGA rozlišení (640 × 480 pixelů). Z doplňkových možností se hodí zmínit také slow-motion (zpomalený) záznam v HD rozlišení (1 280 × 720 pixelů) při 60, 120 a nebo 240 snímcích za vteřinu (respektive při dvojnásobném, čtyřnásobném nebo osminásobném zpomalení).

Selfie kamera

Přední fotoaparát je vyzbrojen, dnes již klasickým, 5Mpx rozlišením, a to v poměru stran 4:3 (dále 3,8 Mpx při 16:9 a 3,7 Mpx při formátu 1:1). Fotoaparátu samozřejmě nechybí možnost nahrávat videoklipy, a to až v QHD rozlišení (2 560 × 1 440 pixelů). Dále se nabízí Full HD, 1:1, HD a základní VGA rozlišení. I u přední kamery můžete zapnout stabilizaci videa. Dalšími benefity přední kamery je možnost uložit obrázek jako je viditelný v náhledu, tedy bez zrcadlového překlápění.

Samsung Galaxy Note 7

Nechybí ani funkce „Fotografie v pohybu“, která zastupuje řešení Live Photos od Applu a je dostupná jak u primární, tak i u sekundární kamery. Při aktivaci tohoto režimu se zároveň nahraje krátký videoklip, který ukáže, co se stalo před vyfotografováním objektu. Takový výsledný mix se do galerie uloží jako fotografie, která má v pravém horním rohu ikonu videa. Po jejím stisknutí se automaticky přehraje krátký videoklip který prozradí, co se děla před zmáčknutím spouště. Nejde tedy o video jako takové, které by šlo sdílet mezi další zařízení, z natočeného obsahu lze pouze udělat otisk obrazovky (a zaznamenat si tak vybraný moment).

Prostředí? Inovace

Prostředí Samsung inovoval, nově je přehlednější, avšak na některé změny je nutné si nejdříve zvyknout. Mezi různými režimy se nově přepíná skrze swipnutí po displeji, nachází se nalevo od hlavní obrazovky. Mezi přední a zadní kamerou se nově přepíná pomocí swipnutí vertikálně po displeji. Samotné skromné nastavení se dále ukrývá pod ikonou ozubeného kolečka, v tomto ohledu tedy zůstalo vše při starém. Prostředí působí svěžím dojmem, do začátku vám jistě přijde vhod i instruktážní průvodce.

Fotoaparát v Samsungu Galaxy Note 7 je tedy po hardwarové stránce totožný s tím, co má i Galaxy S7/S7 edge. Rozdíly po stránce výsledků jsou minimální, Note 7 nabídne trochu lepší snímky za zhoršeného osvětlení, a to vzhledem k lepšímu dynamickému rozsahu. Samsung však na fotoaparátu zapracoval na softwarové bázi, stejné výsledky tedy S7 může produkovat po některé z následujících aktualizacích.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Fotí špičkově

Samsung Galaxy Note 7 fotí jedním slovem špičkově. Daří se mu jak za světla, tak při zhoršených světelných podmínkách. Právem jej tak můžeme řadit mezi nejlepší fotosmartphony současnosti.

Samsung Galaxy Note 7 – unboxing

Technické parametry Samsung Galaxy Note 7

Kompletní specifikace
Konstrukce153,5 × 73,9 × 7,9 mm, 169 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 8 Octa 8890, CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,6 GHz, GPU: ARM Mali-T880
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:41 hodin
Dostupnost, 23 790 Kč
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Jo, tak nějak si představuju focení mobilem. Ostrost tak akorát, barvy taky vcelku sedí, radši trošku více šumu, než po soňácku rozpatlané detaily...
anton
zasumene, zle iso, bud prepalene alebo tlmene farby. tamtung proste nevie a je totalne mimo. ako clovek ktory pouziva zrkadlovku hodnotim najvernejsie fotky na iphone 6s plus. tamtung note je fotacik maximalne tak na instagram.
Mirek
I moje lumia 520 foti lepe
mormon
Za mě trochu zklamání,od telefonu za bezmála 24k bych čekal víc:-/ Nicméně stále se jedná o mobilní telefon a ne o fotoaparát,budiš to tedy samsungu odpuštěno:-) A stejně už je objednán,takže brzo posoudím sám jak vlastně fotí,takto to muže byt dosti zkreslené

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze