Samsung Galaxy Note 5 oficiálně: evoluce, které se nedočkáme

46

Samsung dnes představil mimo zakřiveného Galaxy S6 edge+ také klasickou variantu s běžným displejem, která nese označení Galaxy Note 5. Pátá generace tabletofonu od Samsungu nabídne osmijádrový procesor Samsung Exynos, 4 GB paměti RAM, 16Mpx fotoaparát nebo baterii s kapacitou 3 000 mAh. Na tuzemském trhu se s ním však prozatím nepočítá.

Kromě zakřiveného tabletofonu v podobě modelu Galaxy S6 edge+ dnes Samsung představil i klasickou variantu s označením Galaxy Note 5. Hned ze začátku se však musí případní zájemci smířit s faktem, že Note 5 u nás (alespoň zpočátku) nebude vůbec dostupný. Je to v jeho řadě tabletofonů poprvé, kdy se rozhodl dát naší zemi stopku.

Samsung Galaxy Note 5

Po designové stránce se Samsung do velkých výstřelků nepouštěl, z přední strany se novinka zcela podobá svému předchůdci. Bohužel, pro obdivovatele zadního snímatelného krytu máme špatnou zprávu, také Galaxy Note 5 nabídne skleněná záda, kterými se inspiroval u modelu Galaxy S6 edge+, jsou totiž i zahnutá. Nové je rovněž uchycení chytrého pera S Pen, které nyní můžete vysunout pouhým zatlačením koncovky hlouběji do zařízení. Rám telefonu je dle aktuální strategie společnosti Samsung kovový, za to jednoznačně chválíme. Celkové rozměry novinky se ustálily na hodnotě 153,2 × 76,1 × 7,6 milimetrů, na tloušťku tedy oproti předchozí generaci novinka zhubla. Hmotnost je pak téměř shodných 171 gramů.

Samsung Galaxy Note 5

Displej s úhlopříčkou 5,7 palců opět nabídne QHD rozlišení, konkrétně tedy 2 560 × 1 440 pixelů. Výsledná jemnost se zastavila na hodnotě 518 ppi, technologie je opět Super AMOLED. Milovníci sytých odstínů si tedy přijdou na své.

O svižný chod telefonu se bude starat osmijádrový procesor Exynos 7420, tedy stejný typ, který byl použit u modelu Galaxy S6 edge+. Co se týče operační paměti RAM, novinka dostane do vínku 4 GB, interní paměť čítá 32/64 GB prostoru. Nejvyšší 128GB varianta dostupná nebude, bohužel, nedostalo se ani na slot pro paměťové karty, 64 GB se tedy stává maximem (pokud nezapočteme přítomnost cloudového řešení).

Baterie nabídne kapacitu 3 000 mAh, což je bohužel další ústupek – předchozí generace nabídla kapacitu vyšší. I přes úsporná jádra lze očekávat, že novinka nebude zrovna držákem v oblasti výdrže. Doufáme, že minimálně jeden celý den však Galaxy Note 5 vydrží. Potěší však rychlonabíjení a také bezdrátové nabíjení. Prostředí telefonu obstará operační systém Android ve verzi 5.1 Lollipop, zde se tedy žádné překvapení ani konat nemohlo, protože je osazena nejnovější verze.

Fotoaparáty nabídne Galaxy Note 5 dva. Primární disponuje rozlišením 16 Mpx, světelnost je f/1.9, nechybí ani optická stabilizace obrazu a dvojtónová přisvětlovací LED dioda. Sekundární fotoaparát pro videohovory a pořizování selfie nabídne 5Mpx rozlišení. Ve výbavě nechybí nové Bluetooth 4.2, NFC či LTE Cat 9.

Jak jsme již zmínili na začátku, Samsung Galaxy Note 5 se u nás oficiálně prodávat nebude, alespoň prozatím. Suplovat ho bude Samsung Galaxy S6 edge+, který nabídne naprosto stejné vnitřnosti s benefitem zakřiveného displeje. Jeho cena startuje na 22 599 Kč za 32GB variantu, prodávat se začne už 4. září. Nezapomeňte se podívat také na naše první dojmy ze Samsungu Galaxy S6 edge+ .

Technické parametry Samsung Galaxy Note 5

Kompletní specifikace
Konstrukce153,2 × 76,1 × 7,6 mm, 171 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (4 608 × 3 456), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
Driver
Mi odešly už asi 4 nebo 5 SD Micro karet. První jsem měl 2GB Nokia v Nokii 6600, naposled mi odešla 64GB Samsung a odešly mi Nokia, Kingston, Samsung, atd. Já nevidím důvod mít v mobilu něco tak poruchového! Kdysi to bylo supr pro přenos dat přes čtečku, dneska je vše automaticky v Cloudu a není důvod. Mám 51GB v Dropbox a je to fajn mít všude na světě po ruce vše z jakéhokoliv zařízení. Totéž fotoaparát. Už jsem zničil těch SD karet. Letos jsem proto koupil Lumix s WIFI a mám klid.
rrrrr
Má note 5 infraport nebo konečně fm rádio?
killer samsung
Kdyby měl note 5 USB -C,infraport,a fm rádio tak klidně takto vysokou cenu zaplatím ale bohužel nemá.
Dano
No myslím že všetko čo od Notu očakávam mi bohato splní aj 3jka... Pod 400Eur. Ako veľmi spokojný majiteľ 2jky viem dobre čo píšem,ani na tej mi nič nechýba,všetko šlape ako treba a zvláda všetko čo potrebujem. Už aj 4ka sa mi zdá zbytočne prekombinovaná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze