Samsung Galaxy Nexus už Android 4.4 nedostane

11

Včera jsme se konečně dočkali představení nového Nexusu 5 a spolu s ním samozřejmě také nejnovější verze operačního systému Android 4.4 KitKat. Nyní však přichází smutná zpráva pro majitele modelu Galaxy Nexus, který končí svou životní pouť a aktualizaci nedostane.

Samsung Galaxy Nexus byl jako třetí referenční telefon představen v říjnu 2011, tedy zhruba před dvěma lety. Tehdy nabízel nezvykle velký Super AMOLED displej s HD rozlišením, výkonný dvoujádrový procesor či 1 GB RAM. Jednoduše šlo o špičku roku 2011. Při startu prodeje byl nabízen s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich a jelikož telefon, byť s názvem Samsung, přísluší do rodinky Nexus, mohl se těšit na pravidelné a brzké aktualizace.

Připomeňte si: Recenze Samsung Galaxy Nexus – Nová vlajková loď vyplouvá

Samsung Galaxy Nexus

Postupně tedy dostal Android 4.1, 4.2 a letos také 4.3 Jelly Bean. Včera Google představil nejnovější Android 4.4 KitKat a bylo otázkou, zda se ještě dva roky starý model nového systému dočká. Google nás nenechal dlouze spekulovat. Vydal oficiální vyjádření, že se aktualizace pro Galaxy Nexus neplánuje. Tím tedy po dvou letech podpora končí.

Technické parametry Samsung Galaxy Nexus

Kompletní specifikace
Konstrukce135,5 × 67,9 × 8,9 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,65" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetTexas Instruments OMAP4460, CPU: 2×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX540
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.3
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2011, 13 499 Kč

Zdroje: support.google.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Hmm hlavna vec tu všetci machrujete so svojimi nexusami že bude furt update a 3roky a dovidenia.... a nieje to slaby model nato aby nedostal kitkat ... :)
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
pokud jste si ho rootnuli,tak neofiko 4.4 bude určitě..
Hater
Musím se smát hysterkám, co kupují jen Nexus, aby měli upgrad. To stejné dostanou i Samsungy vždy a i lepší, že je to o měsíc/dva později už nic neřeší.
appletractor
Tak 4.1 byl velký skok.Něco jiného jsou další aktualizace 4.2,4.3 které bych ohodnotil jako kosmetické.
Jsem zkamaný,čekal jsem od Googlu dvě velký a dostal jsem ráno jedno pěkně velké.Tím trošku ztrácí Nexus kouzlo, jelikož se nejedná
o ultimátum zařízení,ale o spolehlivou kobylku což všichni víme.Jedna velká aktualizace je prostě málo.Nexus 5 má slabou baterku,bůh ví kdy ho tady uvidíme a za kolik.Google panenka si dělá co chce,hodně bere,málo dává.Je čas se rozhlédnout jinde....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze