Samsung Galaxy Buds2 Pro jsou voděodolná sluchátka s 24bitovým zvukem na dietě

2
Samsung Galaxy Buds2 Pro jsou voděodolná sluchátka s 24bitovým zvukem na dietě
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Rozměry sluchátek jsou nově o 15 % menší
  • Celková výdrž stále činí až 28 hodin
  • Nechybí odolnost IPX7 ani 24bitový zvuk
  • Mezigeneračně jsou dokonce mírně levnější

Na bohatou tradici bezdrátových sluchátek Samsung naváže novinka Galaxy Buds2 Pro, která je přímým nástupcem nejlépe vybaveného loňského modelu Galaxy Buds Pro. Čím se Buds2 Pro pokusí zaujmout?

Samsung Galaxy Buds2 Pro jsou menší s lepším zvukem – první dojmy

Menší, ale se stejnou výdrží

Jednou z klíčových změn je o 15 % menší velikost, díky čemuž by měla sluchátka ještě lépe držet i během sportovních aktivit. Velmi solidní výdrž na jedno nabití (5 až 8 hodin poslechu hudby dle využití ANC) zůstala zachována, stejně jako celková výdrž až 28 hodin (v kombinaci s pouzdrem) bez aktivovaného ANC a až 18 hodin při poslechu s aktivním potlačením hluku.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Na první pohled velmi praktickou novinkou je pak speciální ventilační otvor, který má omezit pro tento typ (špuntových) bezdrátových sluchátek nepříjemný pocit po dlouhodobějším nošení a zároveň dostat dovnitř v případě potřeby více okolního ruchu. To se pojí i s možností využívání inteligentního přepínání ANC, které dokáže automaticky přepnout na ambientní režim v případech, kdy na někoho s nasazenými sluchátky promluvíte apod. Po několikasekundové prodlevě se pak sluchátka znovu vrátí do předešlého stavu, tj. zapnou ANC.

24bitový zvuk a vylepšený Auto Switch

Galaxy Buds2 Pro jsou vybavena 10mm klasickým měničem a 5,3mm tweeterem pro vyšší frekvence, kromě toho však nově nabídnou i podporu 24bitového zvuku (minulá generace podporovala 16bitový zvuk), jenž má do sluchátek dostat 256× více dat. Informaci o maximálním bitratu k tomuto využívanému proprietárnímu kodeku (tzv. Samsung Seamless Codec) však výrobce v tuto chvíli neudává, a tak nám nezbývá, než si počkat a kvalitu zvuku otestovat.

Další zajímavou funkcí je Auto Switch, tedy automatické přepínání například mezi tabletem a smartphonem Galaxy. Nově se však do podporovaných zařízení zapojily také chytré televizory (modelová řada 2022 a novější). K automatickému přepínání zdroje zvuku, což se hodí například pokud sledujete film na televizi se sluchátky v uších a někdo zavolá na telefon, stačí být na všech zařízeních přihlášen ke společnému Samsung účtu, nic dalšího není potřeba. Kromě toho sluchátka podporují také 360stupňové audio, problém jim nedělá ani Dolby Atmos či až 7.1 kanálový zvuk.

Zvýšená odolnost přijde vhod

Pokud rádi sportujete, jistě vás potěší přetrvávající přítomnost certifikace IPX7, která zůstává stejná s loňskou generací. Galaxy Buds2 Pro tak nedělá problém pot, déšť – dokonce je můžete i opláchnout pod vodou. Samotné pouzdro však zvýšenou odolností stále nedisponuje, v tomto ohledu tedy zůstává vše při starém.

Cena, dostupnost a bonus k předobjednávkám

Horká novinka od Samsungu u bude k dostání na samsung.com/cz a také u významných prodejců, jako je CZC.cz, Alza.cz, Mobil Pohotovost a dalších, za 5 699 Kč (229 eur na Slovensku), což je dokonce mírně nižší cena oproti původním Galaxy Buds Pro, která se začala prodávat za 5 999 Kč. V rámci předobjednávek trvajících od 10. 8. až do 25. 8. je pak možné získat zdarma bezdrátovou nabíjecí podložku s označením EP-P2400TBEGEU. Sluchátka budou nabízena v bílé, šedé a fialové.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Vše vypadá jako obrovská inovace sluchátek. Zůstanu poněkud na zemi a proto : nechce se mi věřit, že menší měniče basů a výšek budou lepší než u předchozích sluchátek buds pro. Bitová hloubka 24 bit je sice hezké číslo, ale kde se může použít? Musí být zdroj , na internetu pouze několik a draze placených /a taky vysoká spotřeba dat/, navíc použití pouze s nejnovějším software a hardware. Bluetooth 5.3 - hezké ale bez LE, tudíž žádná změna.
Hlavně jsem zvědav na skutečné poslechové testy, zda běžný konzument pozná rozdíl. Jediné čemu věřím, je potlačení okolního hluku 33 decibelů oproti cca 20 decibelů u předchozích buds pro.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Hm víc mě zaujal LG True TONE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze