Představení Galaxy A72 je na spadnutí. Objevil se na oficiálních stránkách výrobce

2× aktualizováno
Představení Galaxy A72 je na spadnutí. Objevil se na oficiálních stránkách výrobce
Fotografie: voice.com
  • Nasazen by měl být 6,7palcový Super AMOLED displej
  • Nebude chybět čtečka otisků prstů v displeji nebo 3,5mm jack

Aktualizováno 26. 1. 2020

Samsung Galaxy A72, který má pohánět Snapdragon 720 s 8 GB RAM, bude pravděpodobně velmi brzy představen, neboť se před pár hodinami objevil na ruských stránkách výrobce. Telefon dorazí ve 4G a 5G variantě s velkým 6,7" displejem s integrovanou čtečkou otisků prstů. Cena verze bez podpory 5G sítí má startovat na 369 eurech (necelých deseti tisících Kč), 5G model pak bude stát 449 eur (necelých 12 tisíc korun).

Aktualizováno 6. 1. 2020

Zkraje nového roku se opět dozvídáme o chystaném Samsungu Galaxy A72. Server coverpigtou.it zveřejnil fotografie hliníkové formy, která by měla být určena pro výrobu zadního krytu. Překvapí výrazný modul pro 5 zadních fotoaparátů. Oproti dřívějším informací se však předpokládá, že Galaxy A72 bude mít čtveřici zadních fotoaparátů. Je však možné, že jeden menší otvor bude zcela jednoduše určen pro LED. K představení telefonu by mělo dojít až v březnu.

Původní informace ze 17. 12. 2020

Samsung intenzivně pracuje na nových zástupcích oblíbené řady Galaxy A. Nedávno jsme slyšeli podrobnosti o Galaxy A52 5G a dnes se skrze voice.com dozvídáme o Galaxy A72 5G. Vše nasvědčuje tomu, že stejně jako v letošním roce půjde převážně jen o dva bratry lišící se velikostí. Chystaný Galaxy A72 5G má mít plastová záda, avšak hovoří se hliníkovém rámu, což by bylo rozhodně plus.

Samsung Galaxy A72 5G

Ve výbavě se má objevit velký 6,7palcový Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením a malým průstřelem pro čelní fotoaparát. Další čtyři fotoaparáty budou na zadní straně. Je velmi pravděpodobné, že půjde o klasický snímač, ultraširokoúhlý objektiv, makro a portrétní fotoaparát. Přímo v displeji bude čtečka otisků prstů a na těle telefonu nalezneme USB-C i 3,5mm jack. Celkové rozměry telefonu mají být 165 × 77,4 × 8,1 mm, přičemž v oblasti fotoaparátů vzroste tloušťka na 9,9 mm. K představení by mělo dojít zkraje roku 2021.

Diskuze ke článku
Insei Eppeli
Insei Eppeli
Mě na něm hlavně zajímá, jestli se v poměru jeho výbavy k ceně, ukáže jako lepší varianta než A52. Je třeba myslet na to, že i střední třída (nejen pro svůj rozsah, kdy vlajková loď je úžeji vymezena, mnohdy ani nedosáhnuta nejlepší momentální nabídkou jiných výrobců, viz Google - byť u něj se to může, podle posledních spekulací změnit) je trh neméně výnosný, což nejvíce asi deklaruje Xiaomi, jehož (byť teď asi tak trochu jen hádám) progres, coby nově se prosazující značky, v pomalu technologického, minimálně v některých ohledech, lídra, je v nemalé míře spjat s ekonomickými výsledky, stojícími na prodejních úspěších v pásmu "nižší až vyšší střední".
Má to smysl, a je to, pro mě i tak trochu s podivem, alchymie, udělat vyvážený, mnohé nároky dnešního zákazníka pokrývající, mobil.
Pro mě by byl základem Amoled panel, nejnovější sedmičkový snapdragon (potažmo jeho ekvivalent v exynossu), nejlépe teleskopická selfie kamerka, ke střední třídě adekvátní optika, kdy mezi to co bych oželel, by se mohlo zařadit jak bezdrátové, tak i super rychlé nabíjení... a podobné, aspoň pro mě, i tím "serepetičky", že si na nic zrovna nemohu vzpomenout.
Člověk stěží nachází vyhovující střední třídu, pokud jí myslí třeba jistou "nekompromisnost" její vybavenosti, kdy, nemusí mít to nej, ale ať je tam vše, co tam není, s ohledem na svoji kvalitu (jak tomu bývá u optiky mnohdy) jen do počtu.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Obr se standardní úhlopříčkou 6,7 palce. Už to nehulte, pane redaktore.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze