Samsung drtí český trh. V dubnu dosáhl 45% tržního podílu

9
Samsung drtí český trh. V dubnu dosáhl 45% tržního podílu
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Meziročně Samsung na českém trhu roste o 6 %
  • Nejsilnější je v segmentu telefonů od 7 500 Kč do 10 000 Kč
  • Nejprodávanějším modelem je aktuálně Galaxy A52

Samsung je nadále neotřesitelnou jedničkou co do počtu prodaných telefonů na celém světě. První příčku okupuje i na českém trhu, což se potvrdilo i před několika týdny z dat agentury Canalys. Skvělá čísla, a to konkrétně 38,3% tržní podíl v České republice a 6% mezioční nárůst, potvrzuje nyní i agentura GfK.

Samsungu se navíc daří tržní podíl nadále vylepšovat a například v dubnu jej výrobce na našem trhu navýšil na 45 %. Téměř polovinu prodejů tak ovládá Samsung a aktuálně se mu žádný konkurenční výrobce nemůže rovnat. Prodeje Samsungu navíc přibržďuje nedostatek čipů. „Loňské jaro představovalo pro trh s mobilními telefony šok, kdy se prakticky ze dne na den uzavřely obchody a veškerý prodej přešel na internet. Situace se začala zlepšovat ve druhém čtvrtletí a výrazně nad očekávání se dostala v druhém pololetí. Od začátku letošního roku sice stále zaznamenáváme vysoké prodeje, ale ovlivňuje je nedostatek čipů. V praxi bychom tedy mohli prodávat i více, ale nemůžeme,“ konstatuje Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení ve společnosti Samsung Elecronics Czech and Slovak.

Nejlépe se Samsungu daří v segmentu telefonů s cenou od 7 500 Kč do 10 000 Kč. Právě v tomto cenovém intervalu se nachází důležité modely řady Galaxy A, zejména pak letos opravdu povedený Samsung Galaxy A52, který byl v dubnu vůbec nejprodávanějším mobilem Samsung. Mezi telefony od 7 500 Kč do 10 000 Kč aktuálně připadají 2 ze 3 prodaných telefonů právě na Samsung. Data z agentury GfK zohledňují skutečně prodané telefony a nikoliv pouze dodané kusy. V segmentu telefonů s cenou nad hranicí 15 000 Kč pak Samsung nejvíce prodává modelovou řadu Galaxy S21.

Diskuze ke článku
petr dvorak
petr dvorak
Není se co divit. Šlápli do toho. Jak se sofwarem, tak i s podporou. Doma už jsme všichni přešli na Samsungy.
JP
JP
Jako letity fanousek applu musim rict, ze po prestupu k Samsungu jsem vice nez spokojeny. Samsung jede a po designove a funkcni strance si neni na co stezovat
Antonín Hruška
Antonín Hruška
Naposledy upraveno: 28. 5. 2021 11:29
Ono kromě telefonu z Číny moc velky výběr není.
Martin Vinduška
Martin Vinduška
Čínská státní firma Huawei dumpingovymi cenami odrovnala vetsinu necinske konkurence až na soucastkově soběstačny Samsung a Apple, takže po zariznuti Huawei zbývaji mimo Cinu jen tihle dva. (Sony je zvláštní samostatna kapitola)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze