Samsung čelí žalobě. O voděodolnosti prý mluvil zavádějícím způsobem

20
Samsung čelí žalobě. O voděodolnosti prý mluvil zavádějícím způsobem
  • Australské sdružení na ochranu zákazníků žaluje tamní pobočku Samsungu
  • Trnem v oku jsou inzeráty s posledními Samsungy na pláži nebo u bazénu, kde by se používat neměly

Australské sdružení pro obranu práv zákazníků (Australian Competition and Consumer Commission, ACCC) žaluje Samsung za jeho podání voděodolnosti telefonů této značky. Podle sdružení předvádí Samsung v reklamách vysílaných od roku 2016 voděodolnost zavádějícím způsobem, například když se telefony nacházejí ve veřejných plaveckých bazénech nebo v moři.

Sdružení ve svém prohlášení tvrdí, že shromáždilo více jak 300 závadných inzerátů z televize, internetu a sociálních sítí. Způsob užití je podle něj zavádějící, protože Samsung pak v návodech varuje před kontaktem s jinou než pitnou vodou. Někde je dokonce zmíněno, že se nemají používat v bazénu nebo na pláži, ačkoli inzeráty ukazují pravý opak.

Ve sporu nejde jenom o princip, ACCC rovněž eviduje řadu případů, kdy australský Samsung odmítl uznat reklamaci z důvodů vytopení telefonu kvůli nesprávnému používání.

Diskuze ke článku
Mio
Protože kapka Jaru umyje celou svadbu a BeBe vám dodá energii na celé dopoledne :D
Propagačné materiály a reklama je to samé a jejich posláním je lhát a zavádět, to by si měl každý uvědomit. A co se týče telefonu, každý jeden má v balení manuál, v kterém je uvedeno, že si ho má každý uživatel přečíst pred prvním použitím produktu. Jestli se někdo spoléhá víc na lži (=reklamu) než na vlastní rozum a návody k použití, tak je to jeho bordel.
Dodo
Tak reklama je reklama a skutecnost je jiná no. Jako u všeho, tak zase budeme hejtovat samsung že?
Zdenek Mach
Zdenek Mach
Nechápu to rozhořčení. Vždyť slovo "reklama" samo jasně naznačuje svůj význam. Opakovaně klamat. RE-KLAMA. V dnešní době ještě někdo věří reklamě nebo politikům?
Peťa
Óóó jeeej.. Že jsem vůbec vlezl do diskuze.. To je zase hnůj tady! Nechvalně proslavení komentátoři, kteří svými příspěvky špiní všechny diskuze všech stránek o mobilních telefonech.. Nemusím jmenovat.. Jestli sami neví k kom mluvím, tak jsou ještě retardovanější, než jsem si myslel :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze