Samsung uvedl videoeditor Adobe Premiere Rush optimalizovaný pro modely Galaxy

1
Samsung uvedl videoeditor Adobe Premiere Rush optimalizovaný pro modely Galaxy
  • Od 21. května je v obchodě Galaxy Store k dispozici nová verze Adobe Premiere Rush
  • Profesionální video editor je speciálně upravený pro použití na špičkových modelech řady Galaxy
  • Bohužel zdarma je pouze trial verze

Samsung se ve své tiskové zprávě pochlubil partnerstvím se společností Adobe, ze kterého vznikla speciálně upravená aplikace Adobe Premiere Rush pro Samsungy Galaxy S10, Galaxy S9 a Galaxy Note9. Premiere Rush je velmi pokročilá aplikace pro úpravu a střih videa na displeji mobilního telefonu.

Samsung Galaxy S10+

V aplikaci se využívají funkce známé z klasické verze Premiere Pro, a uživatelé tak mají možnost využívat šablony, čištění zvuku za pomoci umělé inteligence nebo tvořit vlastní grafiku. Během střihu můžete upravovat sytost barev, zvuk, vybírat a pracovat s přechody při střihu a samozřejmě vkládat do videa vlastní texty. Veškerá práce se automaticky ukládá do cloudu, díky čemuž se k rozpracovaným videům můžete vrátit v podstatě na jakémkoliv zařízení.

Premiere Rush přichází s celou řadou funkcí, které jsou speciálně optimalizovány pro výše zmíněná zařízení řady Galaxy. Vypíchnout lze například úpravu GPU, což znamená, že export výsledného videa je na řadě Galaxy S10 o 70 % rychlejší než na starších kouscích. Podporován je také standard HDR 10+ a rovněž se nezapomnělo na režim Smasung DeX.

Pokud jste se však těšili, že vám Samsung k prémiovému smartphonu nadělí šikovnou aplikaci zdarma, spletli jste se. Počítat můžete s 20% slevou na měsíční předplatné po dobu trvání jednoho roku, které vás vyjde na 8 dolarů (zhruba 200 Kč s daní). Další výhodou představuje 100GB prostor v cloudu. Pokud si nejste jistí, zda aplikaci využijete, můžete si ji zdarma stáhnout a zkusit trial verzi. Ta zpřístupňuje veškeré funkce, 2GB cloudový prostor, avšak dovolí vyexportovat jen dva projekty. Závěrem zbývá dodat, že Samsung plánuje Adobe Rush v brzké době zpřístupnit na další modely řady Galaxy.