S předem navoleným prohlížečem Chrome a vyhledávačem Google na Androidu je konec

20
S předem navoleným prohlížečem Chrome a vyhledávačem Google na Androidu je konec
  • Uživatelé si mohou po prvním zapnutí Android smartphonu vybrat z několika prohlížečů i vyhledávačů
  • V seznamu nechybí ani český Seznam.cz

V souvislosti s rekordní pokutou 4,3 miliardy eur (přibližně 110 miliard korun), kterou americkému internetovému gigantovi udělila v červenci minulého roku Evropská komise, se ve smartphonech s operačním systémem Android nově objevila možnost si vybrat rovněž mezi konkurenčními prohlížeči a internetovými vyhledávači. Uživateli je tato možnost automaticky nabídnuta při prvním zapnutí telefonu.

Google tak vyhověl požadavku Evropské komise, které se nelíbilo automatické nasazení prohlížeče Chrome a vyhledávače Google do smartphonů s operačním systémem Android. Podle EU komisařky pro hospodářskou soutěž, Margrethe Vestagerové, tak docházelo na trhu k upevnění dominantního postavení Google vyhledávače.

Mezi nabízenými vyhledávači je například i český Seznam.cz
Diskuze ke článku
anonym
no, i když nemám android rád, tak mi to přijde na hlavu, v ios a macos je safari default, na win 10 je default edge a taky se nikdo neptá
Lukáš
Zajímavé že se o tom píše až teď. Mně to google dal už asi před měsícem ( neměl jsem nový mobil, jen jsem otevřel google play a ukázala se mi tato obrazovka).
Luboš
Pokud si koupím Android tak očekávám hlavně služby Googlu, navíc na Xperii je Chrome velmi rychlý. Proti těm ostatním paskavilům.
Luboš
Tak si kup samshit a máš tam všechny app skoro 3x l. Zvláštní že u shnilého jablka to nikomu nevadí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze