Google Chrome 75 je tady. Tmavý režim pro všechny a generátor hesel

19
Google Chrome 75 je tady. Tmavý režim pro všechny a generátor hesel
Fotografie: Google
  • Nově je tmavý režim vylepšen a dostupný snadno pro všechny
  • Všichni pak ocení šikovný generátor hesel

V současnosti velmi oblíbený mobilní internetový prohlížeč Google Chrome povýšil na verzi 75 a přináší hned několik novinek, které uživatelé jistě ocení. Jak informuje server androidpolice.com, v prvé řadě jde o tmavý režim. Ten se sice již objevil ve verzi 74, avšak nebyl nijak snadno dostupný a běžní uživatelé na něj nenarazili. Od verze 75 jej každý nalezne v nastavení a může zapnout. Navíc byl režim vylepšen. Popisky jednotlivých otevřených karet jsou nově vyvedeny bílým fontem, který je pro černé pozadí mnohem vhodnější než doposud využívaná šedá.

Chrome
Tmavý režim v Chromu 75

Zásadní novinku představuje generátor hesel, díky kterému získáte při přihlašování bezpečné heslo, které si nebudete muset pamatovat. Jak to bude fungovat? Zcela jednoduše. Jakmile na nějaké stránce narazíte na nutnost se přihlásit/registrovat, nabídne vám Chrome všechna dostupná hesla, která jsou s danou stránkou a vaším Google účtem spjata. Pokud žádné heslo k dispozici nebude, Chrome vám nějaké vygeneruje. Půjde zpravidla o dlouhou kombinaci písmen a čísel, kterou by si člověk nedokázal běžně zapamatovat. To však není problém, heslo si pamatovat nemusíte, příště vám jej Chrome automaticky nabídne.

Chrome
Generátor hesel v Chromu 75

Nový Chrome 75 se také chlubí podporou Web Share API Level 2, což znamená, že webové stránky mohou spolupracovat s aplikacemi, které máte v telefonu nainstalovány. Například obrázek na webové stránce bude možné přímo sdílet pomocí tlačítka do e-mailu, čímž se zvýší uživatelský komfort.

Stáhnout Chrome

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
PetrV
Dokonce se přenastaví podle toho jaký režim používáte v telefonu , pokud tmavý tak i Chrome se přebarví
Pesedm
A pak si někdo telefon obnoví do továrního nastavení a o veškerá hesla přijde :))
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Bude to fungovat i na desktop?
Plyshak
Kde přesně ten tmavý režim v nastavení najdu? Mám v 75. ale tmavý režim nemohu nalézt. S9+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze