Nokia 8 uniká na dalších fotografiích

7× aktualizováno
Nokia 8 uniká na dalších fotografiích
  • Vrcholem portfólia finského výrobce má být v letošním roce Nokia 8
  • Ve výbavě by měl figurovat procesor Snapdragon 835 či displej s úhlopříčkou 5,3 palce
  • Spekuluje se o nasazení Androidu O
  • Telefon se odhalí již 16. srpna v Londýně a cena by se měla pohybovat kolem 15 až 16 tisíc korun

Aktualizováno 9. 8. 2017

Do představení Nokie 8 dle všeho zbývá několik málo dnů, avšak i to je dost času na další úniky. Telefon se nyní objevil v dalším benchmarku a vidět můžeme na fotografiích níže také menu zařízení. Tentokrát můžeme zjistit, že Nokia 8 poběží na Androidu 7.1.1 Nougat. Při představení zřejmě výrobce nebude mít ani jinou možnost. Aktualizace na níže spekulovaný Android O je však takřka jistá.

Aktualizováno 4. 8. 2017

Chystaná Nokia 8 opět uniká skrze Geekbench, avšak tentokrát je ve výsledcích něco velmi překvapivého. Nokia 8 by mohla být prvním telefonem, který nepatří do rodiny Pixel a který nabídne nový operační systém Android 8.0, jinak doposud označovaný jako Android O. Nokia tak zřejmě chce opravdu dodržovat to, že ve svých telefonech nabídne co možná nejaktuálnější software.

Nokia 8

Objevily se také dvě fotografie, které by měly zachycovat část prostředí aplikace fotoaparátu. Vidíme různé režimy nastavení. Nechybí zmínka o duálním fotoaparátu, černobílé fotce a také možnosti vytvořit koláž z hlavního a čelního fotoaparátu.

Zřejmá podoba aplikace fotoaparátu Nokie 8

Aktualizováno 31. 7. 2017

Zhruba dva týdny před oficiálním představením Nokie 8 se můžeme opět podívat na zlatou variantu, která znovu unikla na trojici fotografií. Někteří budou zřejmě žehrat nad rámečky kolem displeje. Na druhou stranu díky nim se pod displej vešla tlačítka, která tudíž neukusují prostor z displeje.

Nokia 8

Aktualizováno 25. 7. 2017

HMD se již pomalu připravuje odhalit budoucí vlajkovou loď Nokie s Androidem. Po mnoha únicích obrázků a barev nového zařízení se dnes konečně dostalo i na oficiální poslání pozvánek na velké odhalení prvního Android telefonu Nokia s fotoaparátem Carl Zeiss. Nokia 8 se světu ukáže v Londýně již 16. srpna přesně v 20:30 našeho času.

Čekání si však můžete alespoň trochu zkrátit třeba naším unboxingem Nokie 6, kterou jsem již začali testovat a brzy se dočkáte i prvního pohledu na její 16Mpx fotoaparát.

Aktualizováno 21. 7. 2017

S nadsázkou lze říci, že co den, to nově odkrytá barevná varianta chystané Nokie 8. Dnes se můžeme podívat, jak by připravovaný model mohl vypadat ve zlaté barevné variantě. Tentokrát nejde o oficiální snímek, ale o únik živých fotografií.

Nokia 8 ve zlaté barevné variantě

Aktualizováno 19. 7. 2017

Neuběhl skoro ani den a chystaná Nokia 8 se odhaluje opět na další fotografii, avšak tentokrát v jiné barevná variantě. Tmavě modrou střídá elegantně vyhlížející stříbrná varianta.

Aktualizováno 18. 07. 2017

Včera jsme se dozvěděli možné datum představení budoucí finské vlajkové lodi a hned pár hodin na to se můžeme na Nokii 8 i podívat. Uniklé obrázky vypustil na světlo světa „leaker“ Even Blass pomocí svého účtu na Twitteru. Na obrázcích můžeme vidět modrou variantu Nokie 8 a design je prakticky totožný jako u levnějších Nokií 3, 5 a 6. Vepředu zůstalo nad displejem logo Nokie a naopak pod ním jsou senzorová tlačítka se čtečkou otisků prstů uprostřed. Co je ovšem důležitější, tak je potvrzení návratu nápisu Zeiss pod novým duálním fotoaparátem se 13 Mpx.

Původní informace z 17. 07. 2017

Návrat Nokie byl v letošním roce dokonán a představen byl trojlístek modelů s Androidem – Nokia 3, Nokia 5 a Nokia 6. Ani jeden model však neplní úlohu vlajkové lodě, která portfóliu citelně chybí. Nicméně není všem dnům konec a výrobce na takovém telefonu dle všeho usilovně pracuje. Nejnovější spekulace pocházející ze Skandinávie naznačují, že půjde o Nokii 8 s 5,3palcovým Quad HD displejem a výkonným procesorem Snapdragon 835. Vše doplní 4GB operační paměť, 64GB úložiště nebo duální fotoaparát s 13 megapixely.

Nově jsme však moudřejší i o případné datum představení. Oficiální premiéru by si Nokia 8 měla odbýt 31. července, tedy za dva týdny. Objevil se i náznak doporučené ceny. Ta se má pohybovat kolem 589 eur, což je v přepočtu částka mezi 15 a 16 tisíc korun s daní. S ohledem na případnou výbavu se jeví jako adekvátní. Nezbývá, než si však počkat, s čím Nokia u svého špičkového modelu překvapí.

Zdroj: winfuture.de, gsmarena.com, theverge.com, phonearena.com, nokiamob.net

Diskuze ke článku
Carda
Škoda té malé úhlopříčky jinak bych ho bral :(
Kensi M. Blye
Kensi M. Blye
Hlavně aby nepřišel na trh za půl roku až
Martin P
Že by velký konkurent pro OP5 s poměrem Cena\Výkon.
Jan
Zajímalo by mě, kdy můžeme očekávat slíbenou recenzi na nokii 3 a 5.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze