Apple chystá rozšířenou realitu: nejdřív iPhony, poté brýle

4

Americký Apple intenzivně pracuje na rozšířené realitě pro své produkty. Prozatím se však nevědělo, co můžeme očekávat, případně kdy se novinek dočkáme. Podrobnější informace do všeho vnesla zpráva agentury Bloomberg.

Tim Cook

Nejnovější informace totiž poukazují na to, že bychom se prvních výsledků mohli dočkat už poměrně brzy. Apple se již dříve rozhodl, že tou správnou cestou bude rozšířená realita, častěji označovaná jako AR. Americká společnost vybudovala speciální tým, který pracuje na integraci rozšířené reality do fotoaparátu budoucích iPhonů. Konkrétně se má jednat o stovky inženýrů, což by samo o sobě nebylo nikterak překvapující. Objevily se však informace, že v týmu Apple pracují lidé, kteří se podíleli na vzniku Hololens od Microsoftu, případně Oculus Riftu. Pro Apple to tak jsou odborníci s cennými zkušenostmi.

TIP! iPhone 8 a bezdrátové nabíjení? Analytici se přou, co Apple chystá

Apple iPhone 7 Plus

Že to Apple myslí s rozšířenou realitou skutečně vážně dokresluje také fakt, že získal několik společností, které se specializují na vývoj AR technologií. Využití rozšířené reality v produktech Applu ještě není zcela potvrzené, nicméně četné spekulace jsou. Ty uvádějí, že by uživatelé měli mít možnost pracovat s virtuálními objekty v reálném prostoru. Vzdáleně tak lze využití přirovnat například k Hololens, brýlím od Snapchatu či i jednoduchým hrám v podobě Pokémon Go. Další využití má být připraveno pro fotografování. Mělo by jít o dodatečnou změnu hloubky ostrosti určitých objektů na snímku. V rámci podobných úprav by také mělo být možné izolovat určitý objekt na snímku a následné s ním pohybovat.

Poprvé bychom rozšířenou realitu od Applu měli mít možnost okusit v iPhonech, ačkoliv není zřejmé, zda to bude už letos v září při představení další generace. Později bychom se však měli dočkat také brýlí s rozšířenou realitou, kterým by Apple mohl vdechnout nový život poté, co se to Google Glass nepodařilo.

Zdroje: bloomberg.com, mspoweruser.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
dementi
rozšířená realita bude Applu? vy být hotentot web?
Filip
Konecne bude davat AR smysl.
pepa
apple a realita? s tim rozlisenim? takze prvni hra bude minecraft?
jooo tak to potom zacne davat smysl :-D
mobile
apple leda číhá kterou firmu co se vr zabývá koupí aby mohl jejich práci použít a vydávat ji za svoji, jak tomu je u většiny věcí. ovšem i tady má pár let sekeru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze