Rodinné vztahy vs. Spotify. Premium pro rodinu bude více kontrolováno

4
Rodinné vztahy vs. Spotify. Premium pro rodinu bude více kontrolováno
  • Spotify začne kontrolovat, jestli uživatelé balíčku Premium pro rodinu splňují podmínky užívání
  • Hlavní podmínkou rodinného členství je bydlení na stejné adrese, což však mnoho rodin nesplňuje

Nové opatření Spotify, jedné z nejoblíbenějších aplikací pro streamování hudby, si vezme na mušku uživatele balíčku Premium pro rodinu. Balíček umožňuje rozprostřít měsíční cenu prémiového členství 8,99 euro (přibližně 230 Kč) až mezi 5 účtů. Standardní prémiové členství jednotlivce přijde na 5,99 euro (160 Kč) měsíčně, tudíž je rodinné členství oblíbeným způsobem, jak ušetřit i u kamarádů či známých. Hlavní podmínkou využívání tohoto cenově výhodného balíčku je však nutnost bydlet na stejné adrese.

Spotify Premium for family

Zdá se, že právě sdílení rodinného účtu mezi přáteli a známými se stalo Spotify trnem v oku, a tak se rozhodlo zakročit. Uživatelé v USA a Německu během posledních několika týdnů obdrželi e-mail, ve kterém je Spotify žádá o přístup k datům z GPS, aby se mohli ujistit, že balíček někdo nezneužívá.

V podmínkách je totiž doopravdy uvedeno, že všichni uživatelé musí pobývat na stejné adrese, aby měli na tuto nabídku nárok. Je však evidentní, že ne všechny rodiny žijí pohromadě, čímž by pak příliš nedával smysl název Premium pro rodinu. Do požadavku Spotify „ověřit“ si, jestli uživatelé žijí na stejné adrese, vstupuje navíc problém s narušením soukromí uživatelů. Ne všichni totiž vidí důvod poskytovat aplikaci na streamování hudby údaje z GPS.

Spotify zatím oficiálně nevydalo oznámení o tom, že by mělo v plánu plošně kontrolovat všechny uživatele služby Premium pro rodinu. Potvrdilo však, že pracuje na zlepšení služeb pro uživatele rodinného balíčku, jež momentálně testuje na malém vzorku uživatelů. Pokud se Spotify rozhodne přísně lpít na podmínce obývání na stejné adrese, mělo by přinejmenším zvážit změnu tohoto balíčku.

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Mirek
Ubohé.
Roman Karlík
Roman Karlík
A co můj synovec, který žije v Anglii a trvalý pobyt má v Praze?!? Sem tam se tady zastaví, ale... Dle mého názoru splňuje požadavky Spotify, ne?
anonym
a co lidi co jsou dlouhodobě mimo území ČR? :D
Luboš
Spotify dlouho nepoužívám,od doby co mi vypršelo zdarma od o2. Na kvalitnější hudbu si raději platím Tidal Hi-Fi

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze