Roaming u T-Mobilu od 30. dubna zlevní, zůstanou jen příplatky

7

Snižování cen roamingu v Evropské unii nadále pokračuje a 30. dubna dojde k významnému kroku. Ceny se totiž srovnají s těmi, které platíme za vnitrostátní hovory, pouze k nim bude připočten příplatek. Volné jednotky tak budete moci využívat i za hranicemi České republiky.

T-Mobile logo 2016 - 720

Poslední dubnový den letošního roku začne platit EU Roaming, respektive nový princip účtování roamingových služeb v zemích EU. V jeho rámci se volání, posílání SMS a datování v zemích EU začne účtovat stejně jako v České republice plus příplatek za každou spotřebovanou jednotku. T-Mobile už s předstihem zveřejnil také nový ceník, který poslední dubnový den nabude platnosti. Zákazníci operátora budou od 30. dubna 2016 v zemích EU účtováni stejně jako při spotřebě služeb v České republice, tj. základní cenou v tarifu (u volání a SMS jako na čísla mimo značku T-Mobile). Navíc se jim ale připočte příplatek za každou odchozí i příchozí minutu, odeslanou SMS a spotřebovaný – tedy stažený, nebo odeslaný – MB dat.

Nepřehlédněte: Tržby z letadlového roamingu porostou ke 3 miliardám dolarů v roce 2020

Odchozí hovor (min.) Příchozí hovor (min.) 1 SMS 1 MB
Příplatek v roamingu k běžným cenmám 1,65 Kč 0,37 Kč 0,65 Kč 1,65 Kč

Všechny uvedené ceny jsou včetně DPH

Několik příkladů s odchozími hovory: zákazník s tarifem S námi v sítích+ na čísla mimo T-Mobile, po provolání je účtována částka 3,50 Kč/min) bude platit podle nového ceníku za minutu volání v EU prvních 120 minut 1,65 Kč/min, poté 5,15 Kč/min (3,50 + 1,65). Klienta s tarifem S námi síť nesíť s neomezeným voláním na všechna čísla v ČR bude odchozí minuta stát vždy 1,65 Kč. Konečně u S námi bez hranic+ je prvních 300 odchozích minut bezplatných (volné roamingové minuty v rámci tarifu), po jejich případném vyčerpání se bude účtovat jen příplatek.

Co se týče dat, u tarifů, které je zahrnují, se bude platit jen cena příplatku, a to až do vyčerpání datového limitu. Následně si zákazník bude moci dokoupit data stejně jako doma a za každý spotřebovaný MB bude platit cenu příplatku. Zákazníci si také mohou zakoupit roamingový datový balíček Internet v zahraničí, se kterým mají své výdaje plně pod kontrolou, tj. již neplatí nic za prosurfovaný MB.

TIP! T-Mobile v březnu: Huawei Mate 8, Samsung Galaxy S7 (edge) a další

EU Roaming přinese většině uživatelů zlevnění a zjednodušení služeb a T-Mobile opět přidává konkrétní příklad. Běžný zákazník z řad domácností s tarifem S námi síť nesíť, který při své dovolené v Chorvatsku provolal 15 minut, odeslal 5 SMS a s účtováním podle přenesených dat prosurfoval 100 MB, zaplatil za svoji spotřebu v roce 2015 částku 767,25 Kč. Podle nového ceníku zaplatí pouze 193 Kč, tedy přibližně čtvrtinu.

EU Roaming nastaví T-Mobile nejpozději k 30. dubnu 2016 tarifním zákazníkům, zákazníkům s předplacenou kartou a živnostníkům, firemním klientům s individuální smlouvou nové účtování podle základní ceny tarifu zapne na vyžádání.

Zdroj: Tisková zpráva T-Mobile

Diskuze ke článku
Petr
Chybí konec zprávy.
Míša
Ještě, že tam jsme, jinak ty ceny jsou grosse catastrofe colossale. Prostě specifický trh. Jedinej opík u nás se slušnejším roamingem je VDF. 20,-/den na předplacence je luxus a 69,- na paušálu již nic moc, ale taky se dá. Při větším provozu.
Míša
Tak na tento roaming, pokud láká exotika, se dá frčet případně v Francouzské Guyaně, blíže případně na nádherných Kanárských ostrovech, výběr je bohatý. Nemusím mít noční můru, že faktura převýší cenu dovolené. Navíc pro Evropana je tam mnohem přátelštější prostředí, jak na východě, nebo Severní Africe. Jinde ve světě to hold nepůjde, ale za to nenese vinu Eu, nýbrž ČTU a jeho nadřízený orgán(záměrně, naši obyvatelé jsou potvory zlodějský)
Pet
data opět zlodejna!!

Mám sim 4 ka na data v zahraničí kde platím zlodejskych cca 1 Kč za Mb. U T-Debile 1,65 + ještě DUO je šílený

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze