T-Mobile oznámil regulaci rychlosti neomezených dat v roamingu

19
T-Mobile oznámil regulaci rychlosti neomezených dat v roamingu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • T-Mobile oficiálně oznámil, že se rozhodl přistoupit k dočasné a plošné regulaci datových rychlostí v roamingu
  • Podle jeho vyjádření tak chce předejít přetížení sítě a nedostupnosti služeb v zahraničí
  • Reakce zákazníků na sociálních sítích ukazují, že je rychlost v zahraničí omezena na 3/3 Mbps

Operátor na svých stránkách informuje o tom, že se začátkem dovolených a spuštěním neomezeného letního internetu se roamingový provoz v síti T-Mobile během posledního týdne zdvojnásobil, a dá se předpokládat, že k dalšímu skokovému růstu dojde s koncem školního roku.


Aby operátor předešel přetížení sítě a nedostupnosti služeb v zahraničí, rozhodl se přistoupit k dočasné a plošné regulaci datových rychlostí v roamingu. To se podle jeho vyjádření chybně nenastavilo u všech našich 300 datových tarifů a 100 balíčků, takže zatímco uživatelé nejnovějších tarifů/balíčků již omezení zaznamenali (jak můžete vidět například na twetu výše), uživatelé tarifů starších surfovali bez omezení. Včerejším dnem byla regulace nastavena všem uživatelům bez rozdílu. Operátor dodává, že připojení bude průběžně ladit podle aktuálního provozu. Pokud chcete vědět, jak se k neomezenému mobilnímu internetu alespoň na prázdniny dostat, pomůže vám náš článek.

Diskuze ke článku
Pepe
Tak tady tohle mi asi žíly netrhá. Ale měli to udělat ex nunc - aby se to vztahovalo na aktivace a nové smlouvy od toho data - ne že to postihne zákazníky zpětně.
Asi se lekli s těmi flat daty (podle mě to nedomysleli), protože cizina je vyjde draho.
A 3Mb/s na downloadu nejsou tragédie - úplně v pohodě na net, navigaci, stream hudby... video v LQ..
Nemám ve zvyku obhajovat operátory, nicméně, dost mě sere i část zákaznického tábora - "SIMka za kilo, hotspot, 5 lidí, přeneseno 300GB za dopoledne". To určitě nevytrestá operátora, ale jenom nás.
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Ať jdou s daty doprdele všichni 3 operátoři. Nenažranci jsou to
Řezňýk
Vidím to tak, že za chvíli máme omezení 3/3 i v ČR.
M.Z.
Tak bezva - mně se smlouvou významného zákazníka data nezpřístupní a ještě mne omezí. Vzhůru k lepším zítřkům - díky T-Mobile !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze