RIM chce vydělávat: BlackBerry Z10 bude stát skoro 15 tisíc Kč

20

Už jen dva dny zbývají do oficiálního představení nového operačního systému BlackBerry 10 a také prvních zařízení s touto novou platformou. Na internet unikla cena jednoho z očekávaných smartphonů BlackBerry Z10.

Kanadská společnost Research in Motion se potácí v dlouhodobých problémech. Ne snad v počtu zákazníků, kterých má stále v korporátní sféře více než dost, ale v problémech způsobených především velmi slabou reakcí na trend dotykových displejů, který tak razantně nastoupil v posledních letech. Pro výrobce je tedy naprosto klíčové, aby se mu povedlo prorazit s novou platformou BlackBerry 10, která je oproti staršímu systému výrobce upravena právě speciálně pro dotykové ovládání. Pokud RIM neuspěje, zvažuje podle nedávného vyjádření svého generálního ředitele Thorstena Heinse i prodej výroby telefonů či licencování jiným výrobcům. Více informací ve článku - CEO RIM: o naší budoucnosti rozhodne (ne)úspěch BB10.

BlackBerry Z10 na "špionážních" fotografiích

Velká představovací akce RIMu se uskuteční už zítra, tedy ve středu 30. ledna. V podstatě už víme o všech novinkách. Představí se vrcholní zástupci dvou hlavních řad, tedy Z a N series, obě s novým BlackBerry OS 10. První řada bude patřit smartphonům s celodotykovým ovládáním, do druhé pak výrobce zařadil telefony s hardwarovou QWERTY klávesnicí, kterých se stále nechce z pochopitelných důvodů úplně vzdát. Více si ale opět přečtete v našem podrobném článku - Představení BlackBerry 10 se blíží: přehled očekávaných novinek.

I když to představitelé RIMu neřeknou nahlas, nejdůležitější pro přežití kultovní značky BlackBerry, respektive pro to, aby tato značka zůstala v kanadských rukách, bude především to, jak moc se bude dařit prodeji řady Z series, tedy dotykovým smartphonům. "Dotykáče" jsou totiž dnes, ať se nám to líbí nebo ne, suverénně nejprodávanějšími telefony, a kdo je nevyrábí, ten nemůže dlouhodobě přežít.

BlackBerry Z10 rozhodně nebude levná záležitost

My už podle informací, které z různých zdrojů v posledních týdnech a měsících unikají, víme, že prvním zařízením klíčové řady Z series bude BlackBerry Z10. Veškeré informace ohledně vzhledu a výbavy, se kterou novinka přijde, jsou již předem známy. Jediné, co jsme doposud nevěděli, bylo, kolik bude "Zet-desítka" stát. Jasno do celé věci přináší screenshot z interní databáze známého britského obchodu Carphone Warehouse, který redakci engadget.com zaslal anonymní čtenář. Na screenu je jasně vidět cena necelých 480 liber. V přepočtu na české koruny to vychází asi na 15 tisíc korun. Ne že by novinka za ty peníze nestála. Je ale vidět, že RIM velmi nutně potřebuje zvýšit zisky. Uvidíme, zda si jeho novinky najdou dostatečný počet zájemců, aby se to Kanaďanům podařilo.

Na závěr přidáváme ještě fotografii pouzder pro BlackBerry Z10, která se nedávno objevila v prodeji v jednom ze zahraničních e-shopů.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
LaBrie
Ze by to bol az taky trhak, a za taku cenu.......dakujem, neprosim. Su a budu lepsie a lacnejsie. To je tak, ked je niekto nenazrany.
Standa
Hmm, tak ta cena bude poslední hřebík do rakve....nebyla to špatná firma, ale je čas se rozloučit....
kazan
Tak to me nepřekvapily tou cenou..předrazeny jako vždycky.
Johny
Nechapu co se na tom komu zdá předraženého. Normální cena za High End telefon... Jen zas socky držkujou. Jste čekali že to bude za 4000?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze