Microsoft Launcher se naučil pár užitečných triků

3
Microsoft Launcher se naučil pár užitečných triků
  • Nově si můžete zvětšit mřížku aplikací, lépe umisťovat jejich ikony a přidala se i migrace rozložení obrazovek z předchozích launcherů
  • Můžete nyní také tvořit složky přímo v šuplíčku všech aplikací, vybírat a přemisťovat více aplikací najednou, snáze složky vytvářet a mnohé další

Nedávno dosáhla aplikace více jak 10 milionů stažení a její průměrné hodnocení činí 4,6 hvězd z 5. Od doby vydání bety se už přidalo pár vylepšení a oprav, avšak tentokrát se dočkáváme větší aktualizace.

Microsoft Launcher

Předně si nyní můžete upravit mřížku ikon na domovské obrazovce až do velikosti 12 × 12 aplikací a můžete widgety i aplikace umisťovat i mezi jednotlivými chlívečky mřížky. Velmi dobrou zprávou je i přidání migrace vašeho rozložení obrazovky z předchozího launcheru. Při nastavení Microsoft Launcheru si jen vyberete, zda chcete migrovat, nebo začít od nuly a posléze případně vyberete z jakého launcheru se má rozložení zkopírovat. My jsme si funkci vyzkoušeli a funguje perfektně bez žádných problémů.

Migrace obrazovky a vypnutí docku aplikací

V oblasti UI se upraví pár věcí ohledně zalamování a zobrazení textu či velikost ikon, přičemž nyní si můžete ve spodním docku aplikací umístit více jak 5 aplikací. Nebo můžete nově dock aplikací kompletně odebrat. Změnou je rovněž vyhledávací lišta, která je nyní vespod obrazovky stejně jako u Pixelů od Googlu.

Velkými změnami si prošla manipulace a přesouvání aplikací a složek. Microsoft přidal řadu velmi žádaných vylepšení, jako je vytváření složek i v šuplíčku všech aplikací a zároveň můžete nyní vybrat více aplikací a složek nejednou napříč všemi obrazovkami a rychle je tak přemístit najednou. Přidala se rovněž nová kolonka ve vyskakovacím menu při dlouhém stisku aplikací, kdy je nyní snadnější přidat aplikace do složky. Prostě jen hromadně vyberete aplikace, které chcete ve složce, a poté klepnete na ikonku složky s plus v horní pravé častí obrazovky.

Vytvoření složky v šuplíčku všech aplikací a označení více položek najednou

Launcher je prozatím stále ve fázi beta verze, ale stáhnout si jej může z obchodu Google Play každý zcela zdarma.

Stáhnout Microsoft Launcher

Google Play (zdarma)

Zdroj: phonearena.com

Diskuze ke článku
TJ
Viac by som ocenil, keby u nás bola dostupná hub keyboard...
Mjo
A NOVA Launcher Prime je v akcii za 0,50€ :)
Řezňýk
OMG, po letech masírky, jak se W10M naučily nějakou novou funkci, kterou má konkurence už léta, nás teď čeká dalších 7 let masírky, jak se Microsoft Launcher naučil nějakou novou funkci, kterou má konkurence už léta.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze