Revoluční ZTE AXON 20 5G přichází. Známe cenu telefonu se schovaným fotoaparátem

Revoluční ZTE AXON 20 5G přichází. Známe cenu telefonu se schovaným fotoaparátem
Fotografie: ZTE
  • Čelní fotoaparát je skrytý za displejem, není potřeba výřez ani průstřel
  • Ve výbavě zaujme téměř 7palcový OLED displej
  • Evropská cena činí necelých 12 tisíc korun

V posledních letech, až na pár výjimek, nenajdete nový telefon, který by v displeji neměl výřez nebo průstřel. Ten je bohužel nezbytný pro umístění čelního fotoaparátu. Možné východisko z této nelichotivé situace přináší v našich končinách již lehce polozapomenutý výrobce ZTE. Ten zkraje září letošního roku představil AXON 20 5G, který se stal vůbec prvním zařízením, které nabízí čelní fotoaparát skrytý za displejem.

ZTE AXON 20 5G

Při běžné práci tak fotoaparát nevidíte, naopak máte k dispozici plochu o úhlopříčce 6,92" při Full HD+ rozlišení s vysokou kvalitou OLED panelu. Fotoaparát se poodhalí až v případě potřeby. Má 32 megapixelů a dle výrobce kvalitou nebude nijak zaostávat, avšak to si lze jen obtížně představit. Přeci jen i při maximální snaze je stále schovaný, a pracuje tak s omezeným prostupem světla. Další výbava ZTE odpovídá telefonům poctivé střední třídy. Nechybí Snapdragon 765G, podpora 5G a na zadní straně objevíte další čtyři fotoaparáty. Hlavní snímač se 64 megapixely doplňuje 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Do party patří ještě 2megapixelový makro fotoaparát a nakonec 2megapixelová portrétní kamerka.

ZTE dnes oznámilo zásadní rozšíření dostupnosti své novinky na globální trhy, přičemž nevynechalo Evropu, o čemž se můžete přesvědčit přímo v oficiálním obchodě. V tuto chvíli je možný i prodej do České republiky, ovšem potřebujete pozvánku, kterou lze získat vstupem do ZTE Night Vision Clubu. Zajímavá je také cena, která v případě Evropy činí 440 eur, tedy v přepočtu necelých 12 tisíc korun, což je za svým způsobem revoluční telefon zajímavá nabídka.

ZTE AXON 20 5G

Rozměry172,1 × 77,9 × 7,9 mm, 198 g
DisplejOLED, 6,92" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 220 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze