Makro snímek ukazuje řešení čelního fotoaparátu pod displejem od ZTE

Makro snímek ukazuje řešení čelního fotoaparátu pod displejem od ZTE
Fotografie: weibo.com
  • ZTE AXON 20 5G je prvním telefonem se schovaným čelním fotoaparátem pod displejem
  • Výrobce využil jiné sestavení pixelů pro lepší propustnost světla
  • Mřížka nad fotoaparátem má také nižší rozlišení

ZTE se zkraje září letošního roku zapsalo do historie mobilních telefonů. Oficiálně představilo vůbec první telefon nabízející čelní fotoaparát schovaný pod displejem. V praxi to znamená, že výrobce nemusel řešit výřez, průstřel ani žádný výsuvný mechanismus.

Během premiéry se však ZTE možná trochu překvapivě nijak hlouběji nezabývalo vysvětlením, jak se mu vše podařilo vyladit. Částečně se o to pokusil uživatel vystupující na Twitteru pod přezdívkou @StationChat. Zveřejnil detailní makro fotografii displeje ZTE AXON 20 5G, která zachycuje odlišné pojetí mřížky displeje v oblasti nad čelním fotoaparátem. V prvé řadě je nutné říci, že došlo k uspořádání subpixelů tak, aby k fotoaparátu mohlo světlo. V oblasti nad fotoaparátem je malý čtverec, který má odlišné rozlišení, konkrétně HD, zatímco zbytek displeje má dnes standardní Full HD.

Nižší rozlišení zde dozajista má svůj smysl, opět především pro potřeby fotoaparátu a průchod světla, který bude díky nižší hustotě pixelů podstatně lepší. Čelní fotoaparát je umístěn zhruba v místě horní lišty displeje. Tato oblast bývá po většinu času používání telefonu prázdná, v praxi by tak nemělo nijak vadit, že je na malém prostoru o něco nižší rozlišení.

ZTE AXON 20 5G

Rozměry172,1 × 77,9 × 7,9 mm, 198 g
DisplejOLED, 6,92" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 765G, 1×2,4 GHz + 1×2,2 GHz + 6×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 220 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze