Podívejte se, jak křivka 120W nabíjení nového Redmi Note 13 Pro+ letí strmě vzhůru

Grafy nabíjení
Podívejte se, jak křivka 120W nabíjení nového Redmi Note 13 Pro+ letí strmě vzhůru
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • 120W adaptér se nachází přímo v balení
  • Možnost nejvýkonnějšího 120W nabíjení je nejprve nutné povolit v nastavení
  • Prohlédněte si parádní nabíjecí křivky

Moderní smartphony musí oplývat mnoha schopnostmi, o kterých jsme si mohli dříve mohli nechat pouze zdát, aby byly konkurenceschopné. V případě sympatického Redmi Note 13 Pro+, jež jsme již podrobili obsáhlému testu, se jedná kromě parádního displeje, výkonného čipsetu či vlajkové odolnosti IP68 rovněž o podporu velmi rychlého nabíjení. Přítomnost extrémně výkonného 120W nabíjení ostatně odhalí již samotný obsah balení, kde je i pouzdro, obal, ale také adaptér s nápisem „120W“. Jak rychle se novinka stihne nabít, jsme pro vás zachytili v přiložených grafech.

Průběh testu nabíjení

Podobně jako například u zkoušky nabíjecího výkonu elektromobilů, které testujeme na fdrive.cz, mohou mít i u smartphonů vliv na rychlost nabíjení okolní podmínky. V případě Redmi Note 13 Pro+ jsme pro dosažení běžnému používání odpovídajících výsledků nabíjeli v pokojové teplotě, aniž bychom před nabíjením podrobili smartphone nějakým náročným benchmarkům či jiným aktivitám, které by mohly výrazně zvýšit teplotu uvnitř zařízení. Pro co nejvyšší rychlost nabíjení je rovněž nutné v nastavení tuto možnost nejprve aktivovat, jinak dojde k pomalejšímu (i když stále velmi rychlému) doplňování energie. V nastavení si lze dále aktivovat funkci optimalizovaného nabíjení pro prodloužení životnosti baterie i načasovat dobu, kdy se má telefon automaticky vypínat/zapínat, což je užitečná funkce, kterou dnes většina moderních smartphonů nedisponuje. Jakých nabíjecích rychlostí jsme tedy dosáhli a jak vypadá samotná nabíjecí křivka?



Z přiložených grafů je patrné, že Redmi Note 13 Pro+ má skutečně schopnost velmi rychle doplnit energii. V rámci nabíjení zcela vybitého smartphonu tak potrvá plné nabití z 0 do 100 % zhruba 25 minut. V kontextu každodenního používání, kdy skutečně málokdo nechává vybíjet smartphone do nuly či čeká až na 100% nabití, lze pak tvrdit, že při nabíjení v běžném rozmezí (např. 30 až 80 %) se jedná třeba o pouhých 15 minut, kdy budete telefon nabíjet.

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512+12 GB

Rozměry161,4 × 74,2 × 8,9 mm, 204,5 g
DisplejOLED, 6,67" (2 712 × 1 220 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 7200, 2×2,8 GHz + 6×2 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze