Xiaomi 33W Power Bank 10 000 mAh Pocket Edition Pro
recenze

Xiaomi 33W Power Bank 10 000 mAh Pocket Edition Pro

Když jde o rychlost
1

Moderní smartphony jsou neustále schopnější, s čímž se ale pojí také zvyšující se energetická náročnost. Navzdory snahám výrobců integrovat do stejně velkých smartphonů baterie s vyšší energetickou hustotou, má proto i dnes nezanedbatelnou roli powerbanka, která přijde vhod, když není po ruce zásuvka. Jak si v tomto ohledu vede model Xiaomi 33W Power Bank 10 000 mAh Pocket Edition Pro?

Pokud hledáte relativně kompaktní powerbanku se slušnou zásobou energie, nabízí se model Xiaomi 33W Power Bank 10 000 mAh Pocket Edition Pro, který boduje líbivým designem i rychlým/výkonným USB-C.

Za zapůjčení děkujeme společnosti Mobil Pohotovost, provozující internetový obchod MP.cz. Pokud v košíku zadáte slevový kód „sleva20“ (bez uvozovek), získáte na produkt 20% slevu.

Technické parametry Xiaomi 33W Power Bank 10 000 mAh Pocket Edition Pro

Rozměry 105 × 55,8 × 25,5 mm
Hmotnost 237 g
Kapacita 10 000 mAh (36 Wh)
Materiál plast
Barevné varianty béžová, modrá
Zvýšená odolnost ne
Vstup 1× USB-C (22,5 W)
Výstup 1× USB-C (33 W)
1× USB-A (22,5 W)
Signalizace diody
Cena cca 900 Kč

Obsah balení: základ, který postačí

V balení najdeme samotnou powerbanku, USB-C/USB-C kabel s praktickou USB-A redukcí a legislativou vyžadované manuály, tedy „základní“, avšak plně dostačující příslušenství.

Líbilo se nám
  • USB-C/USB-C kabel s USB-A redukcí

Design a provedení: plastový sympaťák

Na rozdíl od nedávno testované powerbanky Tactical, zde je kompletně plastové šasi a je dostupné ve dvou barevných provedeních: béžové a modré. Navzdory plastové konstrukci však testovaný produkt designem neurazí a rozhodně nepůsobí lacině. Zatímco spodní část tvoří matný plast, horní plast je lesklý, u něhož se postupem času celkem jistě objeví různé škrábance.

Powerbanka je pak relativně kompaktní a velmi příjemně padne do dlaně díky oblým tvarům. Také působí poměrně minimalisticky, neboť disponuje jen jediným fyzickým tlačítkem, dvojicí konektorů (USB-A i USB-C) a ukazatelem nabití v podobě 4 bílých diod zhruba pět centimetrů nad logem „Xiaomi“. V tomto ohledu by rozhodně potěšil klasický displej s ukazatelem procent, z něhož můžete získat přesnější představu o stavu nabití powerbanky.

Co se výkonu týče, modernější USB-C poskytne až 33 W a slouží jako výstupní i vstupní konektor. Nabíjet samotnou powerbanku skrze tento konektor lze pak výkonem max. 22,5 W. USB-A je pouze výstupní a nabídne identický výkon, tj. 22,5 W.

Líbilo se nám
  • kompaktní velikost a sympatický design
  • moderní USB-C i USB-A
  • solidní nabíjecí výkon USB-C
Nelíbilo se nám
  • schází displej s procentuálním ukazatelem

Výkonnostní testy: nepřekvapí, ale ani nezklame

Testovanou powerbanku jsme se rozhodli otestovat ve spojení s novým iPhonem 16 Pro, který nabídne mezigeneračně o něco větší baterii o kapacitě 13,94 Wh, respektive 3 582 mAh. Jak již zřejmě víte z našich předešlých testů, hodnota ve Wh je mnohem důležitější než mAh. Ostatně například i u elektromobilů je již standardem vyjadřovat kapacitu v kWh, i proto je svým způsobem zvláštní, že u elektroniky, jako jsou smartphony, jsme stále zvyklí používat mAh, které nepočítají s napětím – údajem důležitým pro zjištění skutečné kapacity ve Wh.

Testovaná powerbanka disponuje, jak napovídá název, kapacitou 10 000 mAh, ve Wh se jedná o 36 Wh. Teoreticky by tak mělo být možné nabíjet iPhone 16 Pro přibližně 2,6×, jaká je ale realita?

Powerbanku jsme před testováním zcela nabili a samotný test započal ve chvíli, kdy měl iPhone 1 %. Podrobnější výsledky nabíjení a času můžete vidět v grafu níže. Do něj byla zavedena i průběžná kapacita powerbanky, ačkoliv ta je jen přibližná kvůli absenci přesného indikátoru (to je rovněž důvodem skokového snižování kapacity o čtvrtinu neboli 25 %).

1. nabíjení



Z přiloženého grafu lze vyvodit, že jedno plné nabití iPhonu 16 Pro si vyžádá zhruba polovinu kapacity samotné powerbanky, je tedy zřejmé, že v nejlepším případě se dostaneme na dvě (necelá) nabití iPhonu 16 Pro se započítáním veškerých ztrát. To jsme také ověřili v další fázi testu.

2. nabíjení



Mobilní telefon jsme dle naší metodiky opět vybili na 1 % a opětovně připojili k powerbance, která mezitím nebyla dobíjena ani nijak používána. Při zahájení nabíjení powerbanka indikovala stav nabití trojící svítících LED, ovšem téměř okamžitě indikátor začal blikat jenom dvojicí diod. V rámci „druhého kola“ trvalo nabití smartphonu 43 minut na 72 %, poté se powerbanka také kompletně vybila. Z výsledku nabíjení lze jednoduchou matematikou vypočítat (se započítáním veškerých ztrát), že powerbanka poskytla iPhonu zhruba 24 Wh, které stačily k 1,7× nabití.

Vyzkoušeli jsme také opětovné dobití powerbanky, které trvalo přibližně 1,5 hodiny, což je mírně nadprůměrná hodnota.

Líbilo se nám
  • telefon nabila téměř dvakrát
  • relativně rychlé nabíjení samotné powerbanky

Zhodnocení: neurazí, ale ani nenadchne

Xiaomi 33W Power Bank 10 000 mAh Pocket Edition Pro je zajímavá především pro ty, kteří hledají vyšší výkon 33 W. Ano, na trhu jsou i mnohem výkonnější powerbanky, avšak 33 W bychom vzhledem ke konkurenci stále zařadili k nadprůměru. Powerbanka má také povedený design a příjemně se drží, šasi je však pouze plastové a konkurence nabídne mnohdy také displej s přesným ukazatelem stavu nabití. Testovaný iPhone 16 Pro pak nabila takřka dvakrát, což není špatný výsledek, ale ani nijak neoslní. V rámci finálního verdiktu tedy můžeme s klidným svědomím powerbanku doporučit všem příznivcům značky Xiaomi, na trhu lze však v dané cenové třídě najít i zajímavější alternativy.

Foto: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz

Klady
  • USB-A i USB-C se slušným výkonem
  • kompaktní velikost a sympatický design
Zápory
  • chybí displej s ukazatelem nabití