Sony SmartBand Talk
recenze

Sony SmartBand Talk

čtečka, co není na knihy
17

V září představený chytrý náramek se konečně dostává také k nám do redakce. Jde sice hlavně o fitness pomůcku, avšak dokáže vás upozornit i na jakékoliv notifikace a díky vestavěnému mikrofonu a reproduktorům si z něj dokonce i zavoláte. Pro koho je tedy určen, a jak si vedl v našem testu, se dozvíte v dnešní recenzi.

Zhruba před půl rokem jsme recenzovali první chytrý náramek od Sony, který nabídl fitness funkce a základní upozornění na notifikace kvůli absenci displeje. Jeho přímý nástupce, neboli SmartBand Talk SWR30 už tento prvek přidává a nyní už můžete své úspěchy kontrolovat přímo na e-ink displeji náramku. Díky tomu máte k dispozici i lepší kontrolu nad notifikacemi, které si můžete přečíst bez nutnosti používání telefonu. Hlavním tahákem je však možnost telefonování. Stane se tak za 4 500 Kč tím pravým „chytrolínem“ na vaší ruce?

Sony SmartBand Talk

Technické parametry Sony SmartBand Talk

Kompletní specifikace
Konstrukce? × 23,5 × 9,5 mm, 24 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano (24 mm), zapínání: přezka
DisplejE Ink, 1,4" (296 × 128 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 2 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor70 mAh, nabíjení: micro USB, doba nabíjení: 1:00 hodin
Dostupnostlistopad 2014, 4 500 Kč

Za zapůjčení náramku na testování děkujeme e-shopu Sunnysoft.cz.

Obsah balení

Samotná krabička je vyrobena z průhledného plastu, a tak hned SmartBand Talk spatříte. V zadní části krabičky na vás potom čeká veškeré příslušenství. Kromě krátkého 17cm nabíjecího USB kabelu je v něm ještě výměnný pásek ve velikosti S/M a dvě sady fixačních spon pro uchycení pásku k náramku.

  • SmartBand Talk
  • USB kabel
  • pásek velikosti S/M
  • pásek velikosti M/L
  • 2 sady fixačních spont
V balení nalezneme vše, co je třeba

Design: elegán přesně na ruku

Základem všech náramků je samozřejmě pohodlnost, kdy musí skvěle padnout na každou ruku a svou hmotností by vám ji neměly utrhnout. A toto vše se podařilo Sony dodržet. Tělo náramku je zaoblené a přesně tak kopíruje vaše zápěstí. Šířka náramku je 23,5 mm a tloušťka činí 9,5 mm, zadrhávání za oblečení tedy příliš nehrozí. Hmotnost se zastavila na hodnotě pouhých 24 gramů, na zápěstí jej tedy ani nepocítíte.

I přes plastové materiály působí náramek elegantně

Samotný pásek je pryžový a elastický a při nošení jsem nezaznamenal žádné problémy. Pásek se skládá ze dvou částí, které pomocí malých spon upevníte z každé strany ke snímači. Spony drží velmi pevně a k samovolnému vypadnutí dojít nemůže. Uchycení pásku na ruku se potom provádí pomocí stříbrné klipsny s logem Sony. Spoj je vcelku pevný, i když dvakrát za dobu testování se mi sám od sebe rozepnul. K nám do redakce dorazila černá varianta, na našem trhu se však prodává ještě v bílém provedení.

Sony SmartBand Talk

Centrum všeho, tedy snímač se zakřiveným displejem je vyroben z plastu a prodává se v černé nebo bílé barvě. Na těle najdeme trojici tlačítek, a sice vypínací/funkční tlačítko a tlačítka pro ovládání hlasitosti. Na opačné straně těla se nachází zakrytovaný nabíjecí microUSB konektor, k nabíjení tedy nepotřebujete žádnou kolébku a jednoduše jej nabijete přes dodávaný USB kabel. Prvky zakončuje mikrofon a dva reproduktory, díky kterým můžete uskutečňovat hovory.

Náramek můžete díky odolné konstrukci nosit stále na sobě

I přes plastové materiály a pryžový pásek je celý náramek poměrně elegantní, bez problémů se tedy hodí na každodenní nošení i na pracovní schůzky. „Papírový“ displej sice přitahuje pozornost, jinak ale jde o poměrně kompaktní zařízení oproti velkým chytrým hodinkám.

Odolnost: do prachu i deště

Po vzoru telefonů Xperia i toto zařízení obdařil výrobce odolností proti prachu a vodě. Jedná se o certifikaci IP68, náramek tedy můžete ponořit až do hloubky 1,5 metru po dobu 30 minut. Kvůli tomu je nabíjecí konektor opatřen krytkou. Náramek tedy nezaskočí pot ani déšť a můžete se s ním i vysprchovat. Na plavání bych jej přeci jen nebral, na hlídání dětí v brouzdališti si jej ale sundávat nemusíte.

Displej: papír na zápěstí

Displej náramku je zakřivený, aby lépe padl na vaše zápěstí, a nabízí úhlopříčku 1,4 palce s rozlišením 296 × 128 pixelů. Mnohem zajímavější je však použitá e-ink technologie, kterou znáte z elektronických čteček nebo hodinek Pebble. Jeho hlavní výhodou je velmi malá energetická náročnost, jelikož baterii spotřebovává jen při překreslování údajů. Tahákem je také perfektní čitelnost i na přímém slunci.

Sony SmartBand Talk

Naopak možnou nevýhodou je absence jakéhokoliv podsvětlení, v noci tedy neuvidíte zhola nic. Není to ale takový nedostatek, jelikož večer je venku díky lampám dostatek světla k přečtení údajů a ani ponuré světlo diskotéky vám nezabrání zjistit, kolik je hodin.

Displej se pyšní skvělou čitelností na slunci, v noci však neuvidíte vůbec nic

Celý displej není dotykový a jeho ovládání budete provádět pomocí funkčního tlačítka, případně poklepáním, k tomu se však dostaneme později. Pokud mě však něco překvapilo, byla špatná ochrana displeje. Výrobce neuvádí žádné krycí sklíčko, a zjevně ani žádné nebylo použito, jelikož po pár týdnech používání jsem při bližším zkoumání zpozoroval velké množství vlasových škrábanců. Nejde sice o nic hrozného a tyto škrábance nijak nevadí použití náramku, avšak jestli výrobce počítal s neustálým nošením, mohl ochranu vyřešit lépe a při delším používání by tyto oděrky mohly mít dopad na vzhled zařízení. Jinak jsem byl ale s displejem spokojen, především díky jeho skvělé čitelnosti.

Baterie: skoro na tři dny

Nevyměnitelná baterie má kapacitu 70 mAh a výrobce slibuje až třídenní výdrž. Musím říci, že to je velmi blízko realitě. Za 24 hodin totiž baterie klesne zhruba o 30 až 35 %, bez problémů se tedy dožije poloviny třetího dne. Od 15 % baterie vás potom náramek začne upozorňovat na stupeň nabití. Celých 72 hodin tedy není nereálných, avšak to už budete spíše riskovat a raději jsem tak nabíjel třetí den ráno. Na jednu stranu je výdrž dostačující, z druhé strany však vzhledem k e-inkovému displeji mohla být i o pár dní lepší a konkurence je už v tomto ohledu dále.

Sony SmartBand Talk

Délka nabíjení je potěšující fakt, jelikož z úplného vybití se do plné kapacity dostanete za hodinu při nabíjení ze sítě. Za půl hodiny tak máte na kontě přes padesát procent. Při nabíjení skrze počítač se doba prodlouží, stále se však jedná o dobrou hodnotu, pokud tedy najednou zjistíte, že je náramek vybitý, na celý den vám postačí zhruba čtvrt hodina v nabíječce.

Senzory: základní fitness

Jelikož je SmartBand Talk podle výrobce „záznamníkem vašeho života“, nesmí chybět k tomu potřebné senzory. Konkrétně se jedná o akcelerometr a výškoměr. První měří ušlé kroky a vzdálenost a druhý by měl mít na starosti výškové rozdíly, tedy schody. Zde jsem se však setkal s problémem, jelikož ani v náramku ani v mobilní aplikaci jsem nenašel údaje naměřené tímto senzorem. Možná se tedy této funkce dočkáme s příchodem aktualizace aplikace, zatím jsou nám však tyto údaje zapovězeny.

Konektivita a kompatibilita: jedním dotykem a pro Android

Náramek disponuje funkcí Bluetooth 4.0, skrze kterou se spáruje s vaším telefonem se systémem Android 4.4 KitKat a novějším. Pokud navíc váš telefon podporuje funkci NFC, není nic jednoduššího než se dotknout náramku a párování započne. Se všemi telefony vám poskytne kompletní funkčnost a nadržování Xperiím jako u předchůdce se již nekoná.

Pro spárování s telefonem je potřeba nainstalovat aplikaci SmartBand Talk SWR30 z obchodu Play, kde je volně ke stažení. Po spuštění vás jednoduchý průvodce provede procesem párování a zobrazí základní funkce náramku. Pokud budete chtít náramek v průběhu používání připojit k jinému zařízení, musíte nejdříve provést reset. Stačí SmartBand Talk vypnout a potom podržet všechny tři klávesy naráz, dokud nedojde ke třem krátkým zavibrováním.

Vzhled aplikace SmartBand Talk

Zařízení je sice kompatibilní se všemi Android KitKat telefony, avšak například u modelu Alcatel OneTouch Hero 2 jsem se setkal s menšími problémy při přesouvání aplikací do náramku. Aplikace SmatrBand Talk tak přeci jen s některými modely nespolupracuje zcela bez problémů. Například u HTC Desire 620 jsem se ale s ničím takovým nesetkal, problémy se tedy vyskytují spíše jen ve výjimečných případech. Jistotu pochopitelně máte, pokud vlastníte telefon přímo od Sony.

Stáhnout SmartBand Talk SWR30

Google Play (zdarma)

Ovládání: ťuk a klep

Jelikož displej náramku není dotykový, mezi jednotlivými panely se musíte přesouvat pomocí funkčního tlačítka. Jeden krátký stisk vás vždy přesune o jeden panel, o kterých si řekneme více později. Naopak delším podržením se dostanete na základní obrazovku s hodinami. Kromě toho však k ovládání využijete poklepání, kterým například otevřete příchozí notifikace nebo uskutečníte hovor. Sony uvádí, že se musí jednat o důrazné klepnutí, nestačí tedy náramek pohladit. Reakce je ale spolehlivá a mlátit do něj opravdu nemusíte.

Aplikace: srdce všeho

Samotný náramek slouží pro zobrazení denních aktivit a příchozích notifikací, avšak neumožňuje žádné nastavení. Kvůli tomu musíte zavítat do aplikace SmartBand Talk, kterou si zdarma stáhnete do vašeho telefonu.

Ovládání náramku

Aplikace se skládá ze tří částí. Na první obrazovce „Stav“ vidíte, zda je náramek připojený a kolik procent baterie zbývá. Dále můžete kliknout na „Najít SmartBand“, čímž se na náramku spustí vyzvánění a vibrace, pokud je v dosahu Bluetooth. Poslední možností je tlačítko „Otevřít Lifelog“, neboli zaznamenávací aplikace, ke které se ještě dostaneme.

Tři hlavní obrazovky aplikace SmartBand Talk

Druhá obrazovka je mnohem zajímavější, jelikož nabízí kompletní nastavení náramku. Můžete zde aktivovat chytrý budík, tedy že vás náramek vibracemi či zvukem vzbudí v tu nejvhodnější dobu, zapnout oznámení a nastavit potřebné aplikace nebo povolit příjem hovorů. Dále zde najdeme režim Nerušit, kdy po vámi zvolenou dobu nebude na sebe náramek nijak upozorňovat. Kromě toho je k dispozici změna orientace textu podle toho, na jaké ruce budete náramek nosit. Poslední možností je nastavení barvy displeje, a to buď na světlou, nebo tmavou.

Možnosti nastavení

Třetí obrazovka slouží pro správu jednotlivých panelů a aplikací, které se nacházejí v náramku. Ze začátku máte aktivované pouze dva panely, a sice hlavní s hodinami a panel s podrobnostmi o aktivitě. Hlavní panel zobrazuje pouze digitální hodiny a "panáčka", který buď stojí, jde nebo běží podle toho, co právě provádíte vy. Bohužel panel neumožňuje žádné úpravy vzhledu hodin ani zobrazení data, což je trochu škoda.

Správa aplikací

Panel s aktivitou zobrazuje počet kroků, dobu chůze a běhu a také dobu spánku. Po klepnutí potom zobrazí stav baterie, popřípadě čas nastaveného budíku. Další panely můžete bez problémů přidat kliknutím na „Přidat aplikace“. Zobrazí se vám seznam předinstalovaných aplikací, jejichž počet můžete až o dalších 12 rozšířit skrze obchod Play. Mezi aplikacemi nechybí ovládání hudebního přehrávače, vytočení oblíbeného čísla, kalendář, počasí, časovač nebo světové hodiny. Panely s aplikacemi také můžete libovolně seřadit, případně odstranit.

Stáhnout SmartBand Talk SWR30

Google Play (zdarma)

Notifikace: o třídu výše

Předchozí model SmartBand SWR10 nedisponoval displejem, a tak mohl na příchozí notifikace upozornit pouze vibracemi. Dnešní kousek však díky displeji slouží jako plnohodnotné chytré příslušenství. Navíc se neomezuje pouze na volání, SMS a email, ale dokáže zobrazit i zprávy z aplikací, jako je Skype, WhatsApp, Messenger, Facebook nebo Twitter. Všechny aplikace si můžete navolit v nastavení přímo v aplikaci SmartBand Talk.

Každá notifikace se na displeji nejdříve zobrazí jako ikonka dané aplikace se jménem odesílatele, které si můžete případně deaktivovat. Zprávu poté otevřete klepnutím na snímač. Poté se zobrazí zpráva a na displeji se zobrazí zhruba prvních 80 znaků, bez problémů si tedy přečtete celou SMS běžné délky. Po přečtení stačí opět poklepat a vrátíte se na základní obrazovku.

Takto vypracované notifikační centrum mě opravdu velmi mile překvapilo. Čekal jsem totiž pouze základ v podobě hovoru a SMS, případně jsem čekal ještě podporu Gmailu. Že mi ale náramek zobrazil také zprávy Skype, Messenger nebo i Dropbox status: „upload dokončen“ je opravdu šikovné a hned to SmartBand Talk posouvá na novou úroveň, díky čemuž se jedná o plnohodnotného informátora.

Volání: haló, kdo je tam?

Velkým tahákem nového náramku je také možnost uskutečňovat nebo přijímat hovory. Takovou vymožeností se prozatím pyšnily pouze chytré hodinky Samsung. To je umožněno díky vestavěnému mikrofonu a dvěma reproduktorům z každé strany náramku. Když se tedy nacházíte doma nebo v kanceláři, nemusíte sahat po telefonu a s klidem telefonovat přímo z vašeho zápěstí.

Kvalita hovoru pochopitelně není ideální a kvalitu zvuku z reproduktorů bych přirovnal ke klasickému hlasitému hovoru přes reproduktor telefonu. Na běžné telefonování ale postačí a při hovoru jsem neměl pocit, že bych raději použil telefon, a vždy jsem perfektně rozuměl každému slovu.

Panel „Volat oblíbené“

Mikrofon také odvádí dobré výsledky a navíc díky jeho citlivosti nemusíte ruku natahovat až k ústům a klidně ji můžete mít položenou na stole nebo i nataženou. Je to praktické například při vaření, kdy potřebujete obě ruce a nemůžete držet telefon. Stejně tak při chůzi na nějaké klidnější ulici nebo na sídlišti nemusíte vyndávat telefon z kapsy a jednoduše můžete přijmout hovor vypínacím tlačítkem. Hlasitost reproduktoru potom regulujete tlačítky pro regulaci hlasitosti. Maximální hlasitost postačí na klidnější místo, v centru města nebo v tramvaji ale stejně takto telefonovat nebudete.

Náramek umožňuje také uskutečnit hovor, a to na jedno vámi zvolené číslo. Stačí v aplikaci SmartBand Talk aktivovat panel „Call Favorite“ (vytočení oblíbeného čísla). Poté si v nastavení zvolíte určitý kontakt a je hotovo. Stačí už jenom se na tento panel dostat skrze náramek a pro uskutečnění hovoru klepnout. Pro ukončení hovoru potom stačí stisknout vypínací tlačítko.

Nastavení panelu VoiceControl

Díky mikrofonu máte také možnost aktivace panelu „Voice Control“ (hlasové ovládání), kdy můžete náramku zadávat příkazy typu: „Wake me u at seven” (Vzbuď mě v sedm) nebo „Call John“ (Zavolej Johnovi). Všechny příkazy musíte bohužel zadávat v angličtině, čeština totiž není mezi podporovanými jazyky. Těch je celkem sedm, a sice angličtina (US a UK), francouzština, španělština, italština, němčina a japonština nebo čínština. Pokud tedy alespoň jeden jazyk ovládáte, můžete tuto zajímavou funkci využívat. Náramek však musí být připojen k telefonu, který zase musí být připojen k síti. Poté vše funguje bez problémů a vaše otázka „Jaké bude zítra počasí v Praze?“, je rozlousknuta během několika vteřin.

Lifelog: zaznamenávejte sami sebe

Kromě nutnosti v podobě aplikace SmartBand Talk výrobce doporučuje stažení aplikace Lifelog, neboli elektronického záznamníku všech vašich aktivit, od spálených kalorií, až po dobu strávenou na internetu. Samotná aplikace je stejná jako v případě chytrého náramku SmartBand SWR10.

Aplikace Lifelog

V aplikaci dominuje časová osa, kde si můžete jednoduše vše zobrazit. Časovou osu lze posunout do minulosti a uvidíte váš spánek i aktivity. V aplikaci se nezobrazují jen aktivity zaznamenané SmartBandem, ale i samotným telefonem. Na časové ose mimo aktivit typu běh, chůze, spánek, vidíte také okamžiky, kdy jste byli na sociálních sítí, fotografovali telefonem, četli knihy nebo hráli hry. Časová osa je navíc ještě doplněna počasím, v případě přesunu do budoucnosti se můžete podívat na předpověď.

V horní liště lze jednoduše přidávat poznámky a vždy mít maximální přehled o všech aktivitách včetně komentáře. Neméně zajímavé je i tlačítko „play“, které vám přehraje vámi zvolený den. Uvidíte, jak vám během dne přibývaly kroky, spalovali jste kalorie a trávili čas na telefonu.

Grafy a nastavení aplikace

V dolní části máte vypsané všechny aktivity, pokud si na ně ťuknete, získáte více informací včetně grafů. Nastavit si můžete také denní cíl a to jak na kroky, kalorie, tak na počet minut strávených hraním her. Počet celkových záložek v dolní části lze regulovat ťuknutím na volné místo se znakem +.

Fitness funkce: snaha tu je

U předešlého modelu jsme trochu vytýkali určitou nepřesnost v měření. Jelikož však SmartBand Talk dostal v podstatě stejnou nadílku senzorů, zlepšení v podstatě ani nemohlo dorazit.

Nejprve se ale zaměřme na to, co vlastně umí. Jedná se o fitness pomůcku, která zaznamenává počet kroků, dobu chůze, běhu a spánku. Všechny tyto údaje měří pomocí akcelerometru, který reaguje na pohyby. Bohužel v tomto ohledu nastávají nepřesnosti, jelikož například při převlíkání vám nabíhají kroky, a to přitom stojíte na místě. Toto však ani nešlo vyřešit lépe, jelikož máte zařízení stále na zápěstí. Údaje o počtu kroků tak jsou poněkud zkreslené, nejde však o výraznou odchylku.

Spánek se měří pomocí stejného senzoru, a v tomto případě zaznamenává, kdy je ruka v naprostém klidu. Podle toho se v aplikaci Lifelog zobrazuje doba hlubokého a lehkého spánku a díky tomu vás může náramek vzbudit ve vhodnou dobu, tedy ve fázi lehkého spánku. Opět však nejde o tak přesné měření, jaké poskytuje například Fitbit Charge HR díky měření srdečního tepu. Občas totiž náramek zaznamenal uprostřed noci půlhodinové bdění, které evidentně nenastalo. Většinou ale funguje spolehlivě a hodnoty odpovídají skutečnosti.

V aplikaci Lifelog potom můžete ještě sledovat například ušlou vzdálenost. Ta se však neměří pomocí GPS, nýbrž skrze jednoduchý výpočet délky kroku a jejich počtu. V nastavení aplikace totiž zadáte své pohlaví, výšku a váhu a podle toho automaticky určí délku vašeho kroku. Pokud by vám to však připadalo nepřesné, můžete délku nastavit ručně.

Počet zaznamenávaných aktivit je dostatečný, výtky však bohužel směřují k občasným nepřesnostem způsobeným omezenými možnostmi samotného senzoru. Výsledky tedy nejsou stoprocentní, i přes to ale podají vcelku odpovídající hodnoty o vašem dni.

Závěr: jistý krok kupředu

Dnešní model přímo vychází z fitness náramku SmartBand SWR10 a přidává především rozšířené možnosti upozornění na notifikace nebo funkci volání. SmartBand SWR10 byl opravdu spíše fitness pomůckou bez displeje, avšak novinka se zaměřuje na širší využitelnost a ona zaznamenávací část už nehraje tu největší roli. Nejvíce mě totiž potěšila rozsáhlost notifikací, kdy vám náramek kromě volajícího a SMS zpráv zobrazí i upozornění a zprávy ze všech aplikací jako Skype, Messenger nebo WhatsApp. Jedná se tedy o komplexního informátora, se kterým vám nic neunikne.

Jedním z taháků je také možnost volání, kdy už ani pro tuto činnost nemusíte používat telefon. Pro někoho vrchol lenosti, pro někoho skvělé usnadnění situace. Dále se do plusů řadí elegantní provedení, které se svým jednoduchým designem hodí na ruku každého. Potěšila mě e-ink technologie displeje, díky které je kromě noci viditelný opravdu vždy. Kromě toho přispívá i výdrži na baterii, která vám bez problémů poskytne dva a půl dne na nabití. Chválíme také voděodolnou a prachuvzdornou konstrukci s certifikací IP68, kdy náramek nezaskočí ani neplánované vykoupání.

Sony SmartBand Talk

Není bohužel vše ideální a výtku si zaslouží špatná ochrana displeje, kdy už po pár týdnech jsou pozorovatelné vlasové škrábance. Ty sice nijak nevadily a z běžné vzdálenosti ani nebyly vidět, avšak při delším použití mohou mít negativní vliv na vzhled náramku. Dále je to místy nepřesné měření, které vás ošidí na vzdálenosti nebo prospaných minutách. V tomto ohledu se však nejedná o výrazné odchylky a měření vesměs odpovídá skutečnosti.

No a cena? Ta se pohybuje okolo 4 500 Kč, což je oproti 1 600 Kč za SmartBand SWR10 znatelný nárůst. Musíme si však uvědomit, že k nemalému nárůstu došlo i v oblasti funkcionality, kdy vás skrze displej upozorní na veškeré notifikace, zavoláte si nebo snadno nastavíte hlasitost přehrávané hudby. Jedná se tak spíše o takové chytré hodinky s e-inkovým displejem, a v tomto případě je cena adekvátní. Pokud však vyžadujete čistě fitness pomůcku, můžete sáhnout po předešlém modelu nebo se poohlédnou po konkurenci.

Za zapůjčení náramku na testování děkujeme e-shopu Sunnysoft.cz.

Konkurence

Do konkurence se řadí nedávno testovaný Fitbit Charge HR, který pořídíte za podobnou částku. Jeho hlavní výhodou je kompatibilita s dalšími operačními systémy a senzor srdečního tepu, který z něj dělá opravdového sportovního pomocníka. Zaujme také delší, zhruba 4denní výdrží na baterii. Zapomeňte však na notifikace, kromě příchozího hovoru vás totiž na nic neupozorní. Umí to ale jeho dražší verze. Oproti SmartBandu Talk si také nezavoláte.

Fitbit Charge HR

Tep vám změří také Samsung Gear Fit, který ale neprovádí měření po celou dobu. Jako SmartBand Talk vás upozorní na širokou škálu příchozích notifikací, skrze náramek si už ale nezavoláte. Horší je také výdrž na baterii, která se pohybuje kolem dvou dní.

Samsung Gear Fit

Pro fanoušky hands-free hovorů je alternativou Huawei TalkBand B1, který také disponuje mikrofonem a sluchátkem, které si při hovoru nasadíte na pravé ucho. Dále nabídne POLED displej a lepší, 6denní výdrž na baterii. Kromě hovorů vás však neupozorní na žádné notifikace. Náramek od Huawei však boduje cenou, která se pohybuje kolem 3 000 Kč.

Huawei TalkBand B1

Pokud nevyžadujete žádné nadstandardní funkce a chcete jen „obyčejný“ náramek pro monitorování vašich denních i nočních aktivit, můžete sáhnout po modelu Alcatel OneTouch BoomBand. Ten nedisponuje displejem a na příchozí hovory vás tak upozorní pouze vibrací. S telefony se systémem Andorid 4.3 Jelly Bean a novějším se propojí skrze Bluetooth. Hlavní výhodou je cena, která je stanovena na 590 Kč v obchodě Mall.cz

Alcatel OneTouch BoomBand
sony-smartband-talk
Klady
  • e-ink displej
  • zobrazení notifikací ze všech aplikací
  • odolná konstrukce proti prachu a vodě
  • elegantní provedení
Zápory
  • místy nepřesná měření
  • špatná ochrana displeje
Diskuze ke článku
Dave
Mám dotaz. Při testování vám chodily notifikace z Messengeru. Byl vidět i text zprávy jako u SMS nebo jen informace? Mně se zobrazí jen informace. Díky za info.
doro
Windows phone uz je dnes skoro mrtvy nema ani 5 % coz je velice smesne a tomu se kazdy den smeju jak Android valcuje WP na plne care a ma podil pres 80% to je proste parada a nadhera jsem s tastny ze WP klesa podil porad huraaa hip hip huraaa :)
doro
Windows phone uz je dnes skoro mrtvy nema ani 5 % coz je velice smesne a tomu se kazdy den smeju jak Android valcuje WP na plne care a ma podil pres 80% to je proste parada a nadhera jsem s tastny ze WP klesa podil porad huraaa hip hip huraaa :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze