Samsung Galaxy J5
recenze

Samsung Galaxy J5

Střední třída s dobrou výdrží
94

Pokud bychom hledali kategorii smartphonů, kde je největší tlačenice, pak by to jistě byla střední třída zařízení kolem 5 až 6 tisíc korun. Prosadit se v této kategorii není snadné a musíte nabídnout něco opravdu zajímavého. Samsung se o to pokouší s novým modelem Galaxy J5. Zda se mu to podařilo, se dozvíte v naší recenzi.

Obsah balení:

  • Samsung Galaxy J5
  • datový a nabíjecí kabel s microUSB koncovkou
  • nabíječka s USB konektorem, 1 A
  • brožurky a manuály
Samsung Galaxy J5 – oficiální snímky

Technické parametry Samsung Galaxy J5

Kompletní specifikace
Konstrukce142,1 × 71,8 × 7,9 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Samsung Galaxy J5 – videopohled

Design a konstrukce: odkaz minulosti

Když jsem poprvé vzal do ruky Samsung Galaxy J5, nemohl jsem se zbavit dojmu, že jsem něco podobného už viděl. Po chvíli mi to došlo — Galaxy J5 mi svým designem velmi připomíná původní Samsung Galaxy S, a to především díky jeho zaoblenému tvaru a stříbrným zaobleným okrajům. Naštěstí však chybí hrb na zádech, který byl pro první dvě generace řady Galaxy S společným znakem.

Galaxy J5 je Samsung každým coulem a z jeho designu je to naprosto patrné. Můžeme sledovat typické rysy i klasické oválné tlačítko pod displejem, celkově je ale design Galaxy J5 trochu fádní a nenajdete zde žádné osobité prvky nebo designové výstřelky.

Rozměry 142,1 × 71,8 × 7,9 mm jsou na dnešní poměry spíše menší, proti ostatním 5palcovým telefonům je však Galaxy J5 trochu větší. A také těžší, protože hmotnost je slušných 146 gramů. Konstrukce je přitom kompletně plastová, ovšem v cenové kategorii kolem 5 tisíc korun ani nelze čekat nic jiného. Na kvalitu zpracování si nicméně stěžovat nemůžu, telefon je pevný, nikde nic nevrže a vše perfektně lícuje.

Zadní kryt působí trochu lacině, ale potěší možnost jeho sejmutí

Jediná výtka směřuje k zadnímu krytu, který působí vcelku lacině, ale hlavně je už doslova po pár dnech používání odřený v místech, kde se dotýká stolu. Pochválit naopak musím fakt, že zadní kryt můžete sejmout. Kromě čočky 13Mpx fotoaparátu s přisvětlovací LED a hlasitého reproduktoru tak na zádech máte přístup také k vyměnitelné baterii, slotu na microSIM kartu a využít můžete také slot na paměťovou kartu microSDXC až do kapacity 128 GB.

Přední strana je vyhrazena hlavně pro rozměrný 5palcový dotykový displej, pod kterým své místo našly dvě senzorové klávesy pro ovládání systému a hardwarové domovské tlačítko. Nad displejem pak leží klasická soustava předního 5Mpx fotoaparátu, senzoru přiblížení, telefonního reproduktoru… a přisvětlovací LED. Ano, Samsung Galaxy J5 má přední blesk. Selfie jede!

Detail Galaxy J5

Zbytek těla je opět klasický, tudíž na pravém boku najdeme tlačítko pro vypnutí a zapnutí přístroje, na levém boku kolébkovou klávesu pro ovládání hlasitosti a na spodní hraně microUSB konektor, mikrofon a 3,5mm jack konektor pro sluchátka. Jak jsem již řekl, tak Galaxy J5 v ničem po konstrukční stránce nepřekvapí, přesto musím pochválit umístění vypínací klávesy a také konektoru pro sluchátka.

Zvuk a kvalita reprodukce: průměrná klasika

Po zvukové stránce Samsung Galaxy J5 nenadchne, ale ani neurazí. Hlasitý reproduktor hraje stejně, jako většina ostatních telefonů, tedy bez hloubek a s ostrými výškami. Hlasitost je však dostatečná, takže svůj hlavní úkol — vyzvánění — zvládá bez potíží.

Výstup do sluchátek je také podobný jako u ostatních zařízení a nenapadá mne, v čem by nějak vyčníval nebo zaostával. Pro běžný poslech hudby je kvalita naprosto dostatečná a s kvalitními sluchátky si můžete užívat hudbu jak je libo. Sluchátka však musíte mít vlastní, protože Samsung do balení žádná nepřidal.

Baterie a výdrž: příjemné překvapení

Model Galaxy J5 je vybaven akumulátorem s kapacitou 2 600 mAh. Pokud přihlédneme k tomu, že má relativně malý displej s HD rozlišením a slabší hardware, výdrž by mohla být vcelku dobrá. Nicméně tomu tak není. Výdrž je totiž výborná!

Samsung Galaxy J5 mi při běžném používání, což zahrnuje e-maily, hodně psaní přes IM, nějaký internet, pár minut hovoru, SMS a chvíli hraní, vydržel bez větších potíží dva celé dny! To se mi naposledy stalo s BlackBerry Passport, ale to je jiná kategorie. Dokonce si vzpomínám, že jeden den jsem se telefonu skoro nevěnoval (nebyl čas), z nabíječky jsem jej sundal kolem 7 hodiny ráno a večer v 6 hodin jsem měl přes 80 % baterie!

Výdrž navíc ještě můžete podpořit úsporným režimem, který vám ještě nějakou tu hodinu dokáže přidat. I v našem standardním testu výdrže si model Galaxy J5 vedl dobře — video v HD rozlišení dokázal telefon streamovat 612 minut, tedy více než 10 hodin v kuse a to je také velmi dobrý výsledek. Konkurenční Samsung Galaxy A3 se přitom dostal sotva na polovinu a LG G4c na 8:24 hod.

Displej a ovládání: nastavte si ručně

Máme před sebou telefon z kategorie nižší střední třídy, těžko tedy můžeme očekávat špičkové parametry. Tomu odpovídá i displej, který má úhlopříčku 5 palců, je typu Super AMOLED a má rozlišení 1 280 × 720 pixelů. To možná na 5palcovém displeji působí trochu prehistoricky, ale já rozhodně nejsem ten typ, kterému by jemnost 294 pixelů na palec nějak vadila a už vůbec ne u telefonu v této kategorii.

Displej má velmi dobré pozorovací úhly

Mnohem větší problém je chybějící automatická regulace jasu, což je funkce, kterou fakticky neoceníte, dokud o ni nepřijdete. Potěšila mne však skvělá čitelnost na slunci díky tlačítku „Venku“, které na 15 minut zvýší jas displeje na maximální hodnotu. Celkové zobrazovací vlastnosti jsou také velmi dobré, pozorovací úhly široké a jedinou vadou je tak zmíněná automatická regulace jasu. Ten si zkrátka musíte nastavit vždy sami… ručně.

Ovládání samozřejmě probíhá skrze dotykový displej. Displej reaguje přesně, je dostatečně citlivý a reakce jsou rychlé. Pod displejem se pak nachází další ovládací prvky. Domovské tlačítko je hardwarové a je třeba jej přímo stisknout, klávesy zpět a přepínání mezi aplikacemi jsou však senzorové, jejich reakce jsou ale spolehlivé. Jediné co mi chybělo byla vibrační odezva, ta bohužel chybí.

Hardware a výkon: jistota 410

Samsung u svého modelu Galaxy J5 vsadil na jistotu a použil osvědčený čipset Qualcomm Snapdragon 410. V něm najdeme například čtyřjádrový procesor o taktu 1,2 GHz nebo grafický čip Adreno 306 a k dispozici mají 1,5 GB RAM. V této kategorii naprosto běžná výbava.

Samsung Galaxy J5

Důležitější je však to, jak s tímto hardwarem telefon dokáže pracovat. A rovnou řeknu, že vcelku bez problémů. Během celého testování telefon až na výjimky běhal svižně, nijak zvlášť se nesekal ani nezpomaloval a bylo na něj spolehnutí. Výjimky ale potvrzují pravidlo, a tak i zde se samozřejmě objevily občasné prodlevy v načítání nebo vykreslení domovské obrazovky.

Telefon mne dokázal ale také nepříjemně zaskočit — například hra Bridge Constructor Playground mi telefon zasekla tak, že jsem musel restartovat přes baterku. Telefon nereagoval naprosto na nic, ani na dlooouhé držení vypínací klávesy. Na žádném jiném zařízení se mi to přitom s touto hrou zatím nestalo, takže netuším, čím to mohlo být, ale tohle se prostě stávat nesmí!

Výsledky benchmark testů AnTuTu, Geekbench 3 a Vellamo

Jinak hrubý výkon odpovídá kategorii tohoto přístroje, takže nečekejte žádné zázraky. Pro běžné používání výkon plně dostačuje a zvládne i nějakou náročnější hru. Výše si můžete prohlédnout screenshoty z různých benchmark testů a udělat si obrázek sami.

Větším problém než výkon je však paměť. Samsung totiž osadil telefon pouze 8 GB paměti. Sám uživatel z ní má dostupných zhruba 4,3 GB, a to je hodnota, která vás již donutí naučit se hospodařit s pamětí. Já jsem si například po nějakém dni používání chtěl zahrát hru Fast & Furious, která je velká pár stovek MB, ale měl jsem smůlu. Chyběla paměť. Určitým řešení je podpora paměťových karet, ne všechny aplikace ale můžete na kartu přesunout.

Operační systém a uživatelské prostředí: klasický TouchWiz

Uvnitř Samsungu Galaxy J5 se samozřejmě nachází operační systém Android a pokud nepřijde nějaká nečekaná revoluce, pravděpodobně tam ještě nějakou dobu zůstane. Pochválit musím aktuální verzi OS a to sice Android 5.1.1 Lollipop, takže telefon je rozhodně aktuální.

Domovská obrazovka s nastavením

Samotné uživatelské prostředí není nic jiného než klasický TouchWiz, který jistě znáte z ostatních zařízení korejského výrobce. Domovská stránka je rozdělena na několik standardních obrazovek, které můžete dle libosti přidávat a odebírat. Na každou obrazovku si pak můžete umístit zástupce aplikací nebo některý z mnoha dostupných widgetů. Pokud navíc nebudete spokojení s výchozím motivem prostředí, můžete si stáhnout nějaký jiný.

Menu s aplikacemi a notifikační lišta

Menu s aplikacemi otevřete pomocí ikonky mřížky v pravém dolním rohu. Aplikace se zobrazují v klasické matici a můžete je řadit podle sebe nebo abecedně. Jednotlivé ikonky je také možné seskupovat do složek a to i v menu aplikací. Tlačítko „Upravit“ v menu pak umožňuje například rychle odinstalovat aplikace nebo je uspořádat.

Nesmí chybět ani typická roletka alias notifikační centrum, které stahujete z horní hrany displeje. Po vytažení roletky můžete spravovat jednotlivé notifikace, které vám do zařízení dorazily, ručně upravovat jas obrazovky, rychle vstoupit do nastavení zařízení a především pak pomocí zkratek obsluhovat základní funkce, jako je Wi-Fi, GPS, vyzvánění, Bluetooth a další možnosti. Samsung také zapracoval na přehlednosti samotného nastavení, které bylo dříve podle mého názoru trochu zmatené.

Nastavení systému a úsporný režim

Nyní je mnohem jednodušší a pohyb v něm je bezproblémový. Do tabulky Rychlé nastavení si můžete umístit často používaná nastavení a mít k nim pohodlnější přístup. Nicméně nečekejte žádné pokročilé funkce jako například u dražších modelů. Úsporní režim baterie je jediná specialita, kterou v nastavení najdete. Ale to nemusí být úplně na škodu, protože jednoduché nastavení má také své kouzlo.

Fotoaparát a videokamera: nadprůměr své třídy

Samsung Galaxy J5

Samsung Galaxy J5 v oblasti fotoaparátu nad konkurencí trochu vyčnívá. Pomáhá mu k tomu nejen hlavní 13Mpx snímač s přisvětlovací LED, ale také výsledky, jaké fotoaparát podává. Ve své kategorii rozhodně překvapil věrnými barvami i ostrým obrazem, vysoké rozlišení si však bere také svou daň. Na fotografiích je znatelný vysoký digitální šum, a to i při dobrém světle. Je sice vidět také snaha o softwarovou redukci šumu, to vše však na úkor detailů.

Selfie jsou díky předními blesku možné i za tmy :)

Samsung u modelu J5 také klade důraz na přední fotoaparát. Ten má rozlišení 5 Mpx, což je v této kategorii rozhodně nestandardní, ale navíc má k dispozici samostatnou přisvětlovací LED. Schválně píšu přisvětlovací, protože během focení se pouze rozsvítí a neblikne jako klasický blesk. Nicméně je naprosto ideální pro pořizování fotek při horším světle a smysl asi chápu. Kvalita fotek však již tak dobrá není, ale pořád lepší než bez světla.

Prostředí fotoaparátu a nastavení

Samotná aplikace je mnohem jednodušší, než jakou známe z vyšších modelů řady Galaxy — nemůžete si například stahovat nové režimy. Budete se tak muset spokojit se sedmi základními režimy, čtyřmi efekty a jednoduchým nastavením. Potěší však možnost režimu „Pro“, ve kterém si můžete podle sebe upravit ISO, expozici i vyvážení bílé.

Telefon si samozřejmě poradí i s natáčením videa. Video ve FullHD rozlišení se nahrává rychlostí 30 fps a kvalitou se řadí mezi průměr. Automatické ostření, které jsem poslední dobou kritizoval u vícero zařízení, zde není žádný problém a telefon ostří spolehlivě.

Multimediální funkce a aplikace: kam zmizel bloatware?

Bylo pro mne překvapením, když jsem v modelu Galaxy J5 našel naprosté minimum tzv. bloatwaru, neboli softwaru, který výrobci instalují do zařízení a který většinu uživatelů pouze obtěžuje. Vlastně se jednalo pouze o obchod s aplikacemi Galaxy Apps, o jehož užitečnosti by se dalo spekulovat a možná aplikace Smart Manager.

Ta mi ale ve skutečnosti přišla spíše užitečná, protože vám kontroluje baterii, obsahuje funkce zabezpečení pomocí služby KNOX a pomáhá vám se správou paměti. A jelikož ji má telefon dost málo, tak je tato pomoc rozhodně vítaná. I proto asi Samsung neinstaloval nic jiného, než základní aplikace.

Hudba Play a FM rádio

Chybí dokonce i klasický hudební přehrávač, což mne trochu zaskočilo. Využívat tak musíte aplikace Hudba Play od Googlu, kterou osobně nemám vůbec rád. Skončilo to tedy nainstalováním Spotify, ale pro občasný poslech poslouží i Hudba Play. S připojenými sluchátky pak můžete používat také FM rádio s podporou RDS, které umí také nahrávat zvuk. Při dobrém signálu je pak kvalita nahrávek překvapivě dobrá. Příjemná vlastnost.

Kromě Hudby Play samozřejmě nesmí chybět ani ostatní Google aplikace, jako je obchod Google Play, Gmail, Filmy Play, Fotky, Hangouts nebo Google disk. Jak tyto aplikace fungují asi všichni víte, takže je popisovat nemusím. Jsou všechny hezky pohromadě ve složce Google, což mi vyhovuje. Můžu tak celou složku rovnou vzít a schovat ji na poslední stránku, aby mi nepřekážela.

Galerie fotografií

Jako první z klasických aplikací zmíním Galerii. Jedná se o jednoduchý přehled fotografií podle času nebo alba a můžete odtud rychle spustit také fotoaparát. Nechybí bohaté možnosti sdílení skrze nejrůznější služby a kanály, bohužel ale chybí editor fotografií. Ten je nutné stáhnout dodatečně.

Videopřehrávač

Videopřehrávač je maximálně jednoduchý, umožňuje vám zobrazit videa buďto jednotlivě nebo po složkách a podporuje titulky. To je asi tak vše, co k němu lze říct, protože víc toho zkrátka neumí. Ono ale taky není víc potřeba, nebo ano?

Telefonování, adresář, zprávy a klávesnice: žádné překvapení

Aplikace Telefonu je rozdělena na tři hlavní obrazovky, které navíc může překrýt čiselník pro vytáčení čísel. Přes číselník můžete také přímo vyhledávat kontakty, což mnoho uživatelů jistě potěší. Samotné obrazovky jsou pak protokol hovorů, oblíbené kontakty a kompletní adresář.

Telefonní aplikace

Co mi trochu vadilo je fakt, že se mezi obrazovkami nemůžete přesouvat pomocí tažení obrazovky. Potažením přes některou položku v protokolu totiž buďto zavoláte nebo pošlete zprávu danému kontaktu. Je to asi o zvyku, ale osobně to spíš neocením. Stejná funkce je pak také v klasickém adresáři, kde už to má větší logiku, protože ten se skládá pouze z jedné obrazovky.

Kontakty

Ke kontaktu můžete připojit mnoho detailů jménem počínaje přes několik telefonů a emailů, adresy, kontakty IM (Skype, ICQ a podobně), poznámky nebo webové stránky a například přezdívkou nebo vztahem konče.

Co se týče zpráv, Samsung Galaxy J5 zde nijak nezakulhá. Nabízí plnou podporu pro emaily, a to pomocí dvou aplikací. První je aplikace emailu, která umožňuje nastavit prakticky jakýkoliv email včetně Microsoft Exchange, IMAP i POP. Druhou aplikací je Gmail pro práci s Google účty

Psaní na Galaxy J5 by nemělo činit nikomu větší potíže, i když osobně nepovažuji jejich klávesnici za extra povedenou a raději volím instalaci jiných klávesnic. I výchozí Samsung klávesnice však umí například zadávání slov tahem a dokáže se také učit nová slova z aplikací, jako je Gmail, Facebook, Kontakty a další. Pro jednodušší psaní jednou rukou si můžete klávesnici také zmenšit.

Organizér a pracovní funkce: trojský kůň Microsoftu

Základem veškeré organizace v Galaxy J5 je především aplikace S Plánovač. Jedná se o aplikaci, která nahrazuje klasický kalendář a místo něj nabízí něco trochu více propracovaného, i když se opět jedná o jakousi „lite“ verzi od S Plánovače na vyšších modelech Galaxy.

Kalendář S Plánovač

Kalendář nabízí rozložení podle roku, měsíce, týdne, dne a dále seznamu událostí a úkolů. Vždy si tak můžete přehledně zobrazit, co přesně potřebujete – ať už je to přehled celého měsíce nebo konkrétní den. Samozřejmě nechybí ani podpora více účtů, synchronizace s Google účtem nebo s MS Exchange a můžete zde také pracovat s Úkoly.

Aplikace Microsoftu, poznámky, diktafon a správce souborů

Zajímavá je integrace služeb Microsoftu přímo v zařízení. Předinstalované jsou cloudové úložiště OneDrive, aplikace na poznámky OneNote a IM klient Skype. Tyto aplikace dokonce ani nejdou odinstalovat, pouze vypnout, takže Microsoft asi uzavřel se Samsungem trochu hlubší dohodu, než se na první pohled může zdát.

Aplikace Hodiny a kalkulačka

Z dalších organizačních funkcí mohu zmínit jednoduchý poznámkový blok, správce souborů, jednoduchou kalkulačku, hodiny nebo diktafon.

Konektivita, GPS a internet: vše co je potřeba… a ještě něco navíc

Za výbavu v oblasti konektivity se Samsung Galaxy J5 nemusí vůbec stydět, spíše naopak. Konektivita je naprosto ukázková a mnozí výrobci by se zde mohli inspirovat. Kromě 2G a 3G sítí totiž nechybí ani podpora sítí čtvrté generace (LTE) a to včetně českých frekvencí. K internetu se pak připojíte i pomocí Wi-Fi.

Z bezdrátových technologií zde máme například Bluetooth v4.1, podporu ANT+ (pomocí této technologie se často spojují fitness periferie) a dokonce NFC. Z pozičních služeb se myslelo úplně na vše, takže nechybí GPS, GLONASS a ani čínské Beidou. Lokalizace satelitů je rychlá a předinstalované jsou Google Mapy, které vás dostanou takřka kdekoli ať už autem, v MHD nebo pěšky.

K čemu ale kvalitní internetové připojení bez pořádného internetového prohlížeče. A v Samsungu Galaxy J5 nalezneme hned dva. První je klasický Android prohlížeč, o kterém jste se toho za ty roky na mobilenet.cz jistě dočetli mnoho a mnoho, tím druhým je nativně předinstalovaný prohlížeč Google Chrome v mobilní verzi, který považuji za trochu atraktivnější.

Prohlížeč Chrome

Samotné načítání stránek je rychlé a práce s nimi pohodlná, při náročnějším obsahu však můžete potkat pomalejší vykreslování. Absenci technologie Flash už dnes nelze považovat za nevýhodu, přesto ale musím zmínit, že ani jeden z prohlížečů není úplně ideální pro přehrávání multimédií na internetu. Mají totiž tendenci se zasekávat, padat a různě blbnout.

Závěr a zhodnocení: povedená střední třída

Samsung Galaxy J5 je sympatické zařízení, které zaujme zajímavou výbavou za cenu něco přes 5 tisíc korun. Má perfektní konektivitu, skvělý displej, spolehlivý běh, kvalitní přední i zadní fotoaparát a velmi dobrou výdrž baterie. Mezi hlavní nedostatky jednoznačně řadím malou interní paměť nebo chybějící automatickou regulaci jasu displeje.

Samsung Galaxy J5 je dostupný ve dvou variantách

Pokud hledáte cenově dostupný smartphone, tak Galaxy J5 určitě zařaďte do svého hledáčku, protože Samsung zde odvedl podle mého názoru kvalitní práci. Galaxy J5 není pracovní telefon ani vlajková loď, ale je to povedená kombinace výbavy, funkcí a zajímavé ceny. Jestli však bude tento model úspěšný, to nevím. Konkurence je totiž nemilosrdná.

Konkurence

Samsung Galaxy A3

TIP! Recenze Samsung Galaxy A3 – Začátek doby kovové

Hlavního rivala ve stejné cenové relaci najdeme hned v domovské stáji. THL A3 je designově na hony vzdálený fádnímu modelu J5. Hardwarově jsou oba modely velmi podobné. Pro Galaxy A3 mluví především design a větší vnitřní paměť, Galaxy J5 pak boduje v oblasti výdrže baterie. Co je pro vás důležitější?

Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7)

TIP! Recenze Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7) – Otoč mne

Pokud se podíváme mimo stáj Samsung, tak zaujme například Alcatel OneTouch Idol 3 (4.7) ve verzi se 4,7palcovým displejem. Tohoto sympatického prcka jsem recenzoval před několika měsíci a zanechal ve mne skvělý dojem. Nabídne rozhodně líbivější design nebo skvělé zvukové vlastnosti, Galaxy J5 jej však překonává ve výdrži baterie.

LG G4c

TIP! Recenze LG G4c – Replika plná protikladů

Dalším letošním konkurentem je například LG G4c, odlehčená varianta letošní vlajkové lodi od LG. Hardwarově opět velmi podobné přístroje spojuje dle mého názoru nepříliš povedený design. Galaxy J5 však v tomto případě vede v oblasti baterie a také nabídne kvalitnější fotoaparát. LG však můžete sehnat o pár stovek levněji.

MIcrosoft Lumia 640

TIP! Recenze Microsoft Lumia 640 – Střední třída s Windows Phone

Na závěr ještě konkurent z jiné stáje. Microsoft Lumia 640 se cenově pohybuje zhruba o tisíc korun pod Samsungem, výbavu má však velmi podobnou. Dokonce i rozměry a hmotnost jsou skoro stejné, výdrž obou přístrojů je také velmi podobná. Samsung však nabízí o necelý 1 GB vnitřní paměti navíc, což může hrát roli, rozhodující zde však bude operační systém.

samsung-galaxy-j5
Klady
  • minimum otravných aplikací
  • kvalitní displej
  • přední fotoaparát s LED
  • nadprůměrný fotoaparát
  • skvělá výdrž baterie
  • příznivá cena
  • kvalitní konstrukce
Zápory
  • drobné softwarové problémy
  • chybějící automatická regulace jasu
  • malá interní paměť
Diskuze ke článku
Jiří Kábrt
Jiří Kábrt
Máte si koupit mobil v kamenné prodejně Laštovic Náchod,tam vám ochotně přetáhnou veškerá data,vše vám vysvětlí a je vše v pořádku.Fota a videa mi daly na SD kartu,vše funguje O.K a to hlavní,vše udělali ZADARMO.Jiří Kábrt Rtyně v P.
Petas
Snapdragon 410 + HD displej = 2600mAh baterka, Exynos 7420 + 2K displej = 2550mAh baterka. Porad tomu nechapu kdyz samsung tvrdi ze v S6 tak mala baterka staci tak proc do stredni tridy nedavaji 1000mAh baterku kdyz ten mobil ma podprumerny HW. Zajimave je to ze nejhorsi mobily a stedni trida maji dobrou vydrz a TOP modely nevydrzi ani den. Samsung by se mel zamerit konecne na baterku a ne na to aby vydaval kazdy tyden novy model s dalsim pismenem abecedy
Henry
Málokdy se samsungu povede vyrobit něco s dobrým poměrem ceny a výkonu, tomuto modelu se to však podařilo :-) Ještě bych v tom prvním článku opravil cenou neoslní, protože tady máte že je to povedený model :-)
Aloiz Vtak Kuriplach
Nedavno som si kupil motorolu moto g stala ma 129£ a som z toho telefonu velmi milo prekvapeny ....mam este galaxy note 4 co by malo byt delo aj cena bola delova ....ale je to zamrznute spomalene a baterka biedna ...nerozumiem ako je mozne ze telefon za par supov je lepsi v mnohych veciach ..uz len gps ako je rychle na motorole ..to som este nevidel na samsungoch ...myslim ze samsung nas klame ...pcha do svojich telefonov lacne suciastky...samsungu uz neverim

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze