Pouzdro StilGut Bellevue 13"
recenze

Pouzdro StilGut Bellevue 13"

Šmrncovní strážce MacBooku

Značka StilGut je známá kvalitními výrobky za rozumnou cenu, v nabídce nalezneme hned několik variant ochranných pouzder a krytů i pro produkty značky Apple. Po nedávném testu koženého pouzdra pro iPhone X se tentokrát zaměříme na stylovou koženou ochranu pro MacBooky, případně jiné 13palcové notebooky. Jako vždy se můžete těšit na skvělé provedení a pár konstrukčních vychytávek.

Možná si vzpomenete na loňský rok, kdy jsme pro vás recenzovali StilGut rozbočovače pro nové iPhony bez 3,5milimetrového jacku. Stejně tak jsme si pro vás před pár týdny přichystali test koženého pouzdra s kapsičkami pro vrcholný iPhone X. Německá značka StilGut se však soustředí i na netechnické vychytávky, v nabídce má nespočet typů zajímavých krytů pro smartphony různých značek, produkty značky Apple nevyjímaje. V dnešní době, kdy na trhu existuje nepřeberné množství krytů a pouzder téměř pro cokoli, je vcelku těžké se orientovat.

StilGut BELLEVUE

Ještě náročnější je to v segmentu pouzder pro notebooky. Buď narazíte na levné z prapodivných materiálů na různých tržištích či v menších e-shopech, které spíše než ochrannou funkci mohou vašeho miláčka poškodit, nebo na velmi drahá kožená pouzdra, do kterých nechce, případně nemůže, investovat každý.

Za zapůjčení koženého obalu StilGut Bellevue 13" pro notebooky děkujeme společnosti CELKOM Praha spol. s r.o., provozující webové stránky CELKOM.cz, kde si jej můžete zakoupit.

Najít vhodný kompromis se tak stává poměrně obtížné a hledání téměř nekonečné. V dnešní recenzi se zaměříme na zajímavé kožené pouzdro StilGut speciálně přizpůsobené třináctipalcovým notebookům, cílené MacBookům, navíc s kapsičkami pro uschování nabíječky nebo třeba mobilního telefonu. Pokud však MacBook nemáte, nevěšte hlavu, do pouzdra se hravě schovají i konkurenční produkty.

Obsah balení: to chcete

Produkty značky StilGut jsou balené vždy v poloprůhledné krabičce, která nenechává prostor představivosti. Nechybí ani odsek kůže v dané barevné variantě pro snazší identifikaci. Samotné pouzdro je uvnitř krabičky vyztuženo pěnovým dílem. Nalezneme zde dále kartičku spokojenosti s malou slevou na další objednávku i kartičku s certifikátem pravosti a kvality.

Vzhled a zpracování: německá kvalita

Jak už víme, pouzdro StilGut Bellevue 13" je kožené a rozhodně se nejedná o nějaký tenký plát slisované koženky, právě naopak. Hned po prvním úchopu mě velice příjemně překvapila jak kvalita samotného zpracování, tak také „tíha“ pouzdra, která napovídá, že zde máme co dočinění s opravdovou kvalitou. Pouzdro je pevné, což znamená, že drží svůj tvar i v momentě, kdy je zcela prázdné. Značka StilGut si velice ráda hraje s detaily. I u pouzdra Bellevue pro notebooky vidíme, že méně je někdy více.

Přední stranu nehyzdí žádné zbytečné nášivky či kýčovitě vyvedené logo výrobce. V záplavě černé kůže vidíme jen poměrně rozměrnou kapsu vpředu, kterou doplňuje stříbrný zip s koženým poutkem pro snazší manipulaci, na němž je vyražené (ne našité) logo společnosti StilGut. Přední kapsa se skvěle hodí pro menší předměty, například mobilní telefon, malou peněženku, případně pro smotanou nabíječku k notebooku. Pokud často cestujete například letadlem, hodí se přední kapsa pro rychlé uschování letenky, případně dokladu totožnosti.

Přední kapsa se skvěle hodí pro menší předměty.

Hlavní kapsa na notebook se nachází na vrchní straně a dělá ji společnosti identicky provedený zip. Aby bylo umístění notebooku do pouzdra co možná nejsnazší, zip se částečně táhne až přes hranu pouzdra, díky čemuž jej můžete otevřít opravdu dokořán. Vnitřek pouzdra je u všech kapes (přední i hlavní s postranními kapsami) vyplněn jemnou semišovou podšívkou v barvě královské modři, která působí velice elegantně a na dotek opravdu velice příjemně. Podšívka je oboustranná, jedná se tedy o dva díly přišité k sobě, což zaručuje jak pevnost, tak vytváří výrazné oddělení vnitřní hlavní a postranní kapsy. Doplníme že dovnitř pouzdra se dá umístit 13palcový notebook s maximálními rozměry 37,5 × 28 × 2,5 cm.

StilGut BELLEVUE

StilGut však myslel i na organizaci a vnitřní hlavní kapsu rozdělil na několik částí – prostřední, která je určená pro notebook, a dvě postranní. Vedlejší kapsa se skvěle hodí například pro dokumenty, bez problému totiž pojme formát A4. Druhá boční kapsa je rozdělena na několik částí, konkrétně dvě menší kapsičky například pro doklady nebo mince, prostředním spojujícím prvkem je poté slot pro propisku. Součtem tedy uvnitř pouzdra mimo hlavního prostoru pro notebook získáte 4 různé kapsy pro umístění vašich osobních věcí.

Kvalitu zpracování hodnotím jako špičkovou.

Zadní část pouzdra je opatřena opět vyraženým logem společnosti. Zaměříme se ještě na zipy, respektive na jejich kvalitu. Jsou seřezané, čili nejsou ostré ani po přejetí prstem. Naopak působí velice bytelně – uzavření i otevření pouzdra je krásně plynulé bez záseků. Potěší že vnitřní část pouzdra pod zipem je opět opatřena koženým oddělujícím dílem, díky čemuž uvnitř zavřený notebook nikdy nepřijde do kontaktu s vnitřní části zipu, ani pokud pouzdro obrátíte vzhůru nohama.

Celkově hodnotím kvalitu zpracování jako špičkovou. Vše krásně lícuje, šití je precizní a podšívka je jak praktická, tak šetrná k vašim osobním věcem. Velice mě potěšil fakt, že logo společnosti je ve všech případech vyražené a ne našité, a tak na vaše okolí nijak nekřičí. Vzhledem k tomu, že je pouzdro opravdu kožené, s vámi může při správné péči a občasné impregnaci vydržet opravdu velice dlouho.

Praktické zkušenosti: neuvěřitelně šikovné

Už samotný fakt, že pouzdro Bellevue je kvalitně zpracované mnohým stačí. Mě ovšem za dobu jeho testování nejvíce bavila praktická stránka. Kromě notebooku dovnitř pouzdra schováte množství věcí, od dokladů až po nabíjecí adaptér. Pokud tedy vyrážíte na schůzku a kromě notebooku potřebujete i nějaké další drobnosti, typicky pár karet z peněženky a mobilní telefon, můžete bez problému vyrazit jen se samotným pouzdrem. Nejenže hezky vypadá, ale navíc je i skvěle stavěné, takže se při přenášení v rukách nijak nedeformuje jeho tvar.

StilGut BELLEVUE
Nejenže hezky vypadá, ale je navíc i skvěle stavěné.

Díky detailům, na které StilGut při konstruování pouzdra myslel, se nemusíte obávat přenášet notebook bez jakékoliv další ochrany, například plastového krytu, který je mezi uživateli MacBooků obecně velice populární. Díky vnitřním koženým zarážkám uvnitř umístěný notebook nikdy nepřijde do kontaktu se zipem.

Zhodnocení: kvalita

Cena kvalitních pouzder pro notebooky obecně startuje na částce 3 tisíc korun a více. Samozřejmě se bavíme o kvalitně zpracovaných kožených pouzdrech, ne koženkových, natož látkových.

Za zapůjčení koženého obalu StilGut Bellevue 13" pro notebooky děkujeme společnosti CELKOM Praha spol. s r.o., provozující webové stránky CELKOM.cz, kde si jej můžete zakoupit.
StilGut BELLEVUE

A i zde mě StilGut překvapil. Svůj výrobek totiž nabízí za velice příjemnou částku necelých 2,5 tisíce korun. Pokud vám jde o kvalitní, elegantní a praktickou ochranu, mohu StilGut Bellevue 13" bez obav doporučit všem.

Klady
  • luxusní zpracování kůže
  • množství různě velkých kapes
  • plynulý pojezd zipů
  • lze vložit i formát A4
  • kvalitní vnitřní podšívka
  • slušná cena
  • nenápadně vyražená loga
Zápory
  • pouze jedno barevné provedení
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze