Microsoft Surface Go
recenze

Microsoft Surface Go

Malý, ale šikovný
25

Microsoft Surface Go je novým přírůstkem do rodiny Surface tabletů, jež dostal za úkol oslovit zejména uživatele, pro které je důležitým kritériem cena a kompaktní rozměry. Na poměry Surface zařízení je cena doopravdy příznivá a navíc lze Surface Go doplnit o velmi návykovou klávesnici, která z něj dělá plnohodnotný pracovní nástroj, tak jak jsme zvyklí od jeho větších sourozenců. Jak si tento primárně pracovní tablet se špičkovým zpracováním a nadprůměrným fotoaparátem vedl během takřka dvoutýdenního testování vám prozradíme v naší recenzi.

Microsoft po sérii větších tabletů Surface Pro přichází i s kompaktnější a levnější alternativou, která může být vhodnou volbou třeba právě pro studenty nebo nenáročné uživatele, kteří ke štěstí nepotřebují přehršel výkonu ani velkou obrazovku a raději než Android či iOS pracují s Windows.

Microsoft Surface Go

Surface Go v základní variantě se 64GB úložištěm a 4 GB RAM startuje na ceně 11 990 Kč a kromě průměrného výkonu nabídne displej, na který je radost pohledět, nebo dílenské zpracování na doopravdy velmi vysoké úrovni. Pokud si stejně jako my myslíte, že 64 GB je dnes proklatě málo, sáhněte po námi testované variantě se 128GB SSD a 8 GB RAM. Za tu si však Microsoft naúčtuje 15 990 Kč, což je cena, za kterou dnes seženete slušně vybavený ultrabook. Ta se navíc značně navýší po zakoupení klávesnice, která je takřka povinností. Bude to špičkové zpracování, kvalitní displej, nebo zajímavé příslušenství, které vás přinutí sáhnout po tomto pohledném tabletu?

Microsoft Surface Go – videorecenze

Technické parametry Microsoft Surface Go 128 GB + 8 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce245 × 175 × 8,3 mm, 522 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10" (1 800 × 1 200 px)
ChipsetIntel Pentium Gold 4415Y, CPU: 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 8 GB, disk: 128 GB (SSD), paměťové karty: microSDXC
Konektory1× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: USB-C (DisplayPort), další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 9 hodin
Dostupnostsrpen 2018, 15 990 Kč

Obsah balení: nutný základ

Balení Microsoft Surface Go nabídne doopravdy jen to nejnutnější. Jako první na vás po otevření krabičky vykoukne samotný tablet. Hned v prostoru pod ním naleznete nabíjecí adaptér a malou obálku s příručkami, čímž náš výčet končí. Nabíjecí adaptér je doopravdy malý a je vyveden z matného tmavého plastu. Kolíčky, které zasunete do zásuvky, musíte na adaptér nejprve nasadit, obdobně jako je tomu třeba u adaptérů od MacBooku Air. Samotný kabel má dostatečnou délku přibližně dvou metrů, za což Microsoft chválíme, a je zakončen proprietárním nabíjecím „válečkem“, který díky magnetu krásně zapadne do nabíjecího konektoru umístěného hned pod USB-C portem. V balení se tak nesetkáte s klávesnicí ani chytrým perem, které si musí zájemci následně dokoupit a ne právě levně.

Konstrukční zpracování: etalon své třídy

Tablet se svými 522 gramy působí velmi bytelně a díky kovovému provedení zadní strany a boků nemusíte ztrácet čas udržováním povrchu bez šmouh. Dobrý dojem v nás vyvolala i přední strana, které vévodí desetipalcový displej s relativně tlustými rámečky. Během testování jsme si na ně však rychle zvykli. Pokud tablet často držíte v rukou, jedná se podle našeho názoru o ideální tloušťku rámečků. U některých konkurentů, které mají rámečky podstatně užší, často dochází k situacím, kdy si samotný displej nechtěně překrýváte prsty. To se vám u Surfacu Go jen tak nestane.

Integrovaný stojánek funguje skvěle!

Tloušťku rámečků navíc lze odůvodnit i hardwarem, který se za nimi skrývá. Kromě dvou výkonných reproduktorů zde najdeme i selfie kamerku s několika dalšími senzory a magnetické konektory. Reproduktory jsou navíc umístěny velmi chytře a nikdy se nám nestalo, že bychom výdechy blokovali dlaněmi. Na spodní straně (díváte-li se na tablet v režimu naležato) najdete piny a dva menší otvory, do kterých zapadne dokoupitelná klávesnice, nebo se zde přichytí chytré pero Surface Pen. Magnety mají optimální rozmístění. Pokud tablet držíte na výšku, můžete mít chytré pero doslova po ruce, ať už jste pravák nebo levák. Magnety jsou navíc dostatečně silné, takže se jen tak nestane, že by se pero nebo klávesnice samovolně odpojily.

Obzvláště klávesnice drží doopravdy výtečně, a to dokonce tak silně, abyste za ni mohli nechat tablet viset ve vzduchu. K odpojení podle nás zároveň není vyžadováno nepřiměřené úsilí, jak by se mohlo na první pohled zdát. Za toto řešení si Microsoft zaslouží velikou pochvalu. Magnetické jištění periferií je návykové.

Celkový design tabletu je povedený a světle šedá působí decentně (nikoliv však nudně). Zadní strana je navíc domovem výklopného stojánku, který nijak nenarušuje celistvý design tabletu. Funguje skvěle a nabízí nespočet úhlů, do kterých se dá rozevřít. Jakmile si na něj zvyknete, přijde vám používání klasických tabletů, které buď musíte držet v ruce, nebo si k nim stojánek přikoupit, trochu zvláštní. Klouby mají ideální tuhost a působí dojmem, že je jen tak něco nezviklá. Při maximálním odklopení stojánku schází doopravdy jen malý kousek, aby se stojánek dotkl zadního fotoaparátu. Polohování při práci nebo sledování filmů je tedy bez problémů.

Z konektivity jsme se dočkali přítomnosti USB-C, 3,5milimetrového jacku a již zmíněného proprietárního konektoru, ke kterému kromě nabíječky připojíte například i speciální dok. Přes USB-C navíc můžete Surface Go pohodlně nabíjet, pokud si třeba na cestu zapomenete přibalit dodávanou proprietární nabíječku. Testovali jsme originální nabíječku od Motoroly i Huaweie nebo powerbanku od Xiaomi a vše podle očekávání fungovalo bez problémů. Jedná se o maličkost, kterou nejvíce oceníte právě v situacích, kdy byste museli za normálních okolností shánět proprietární nabíjecí adaptér.

Jediná fyzická tlačítka se nachází vrchní hraně. Jedná se o tlačítko odemykání a kolébku, kterou se reguluje hlasitost. Rozložení je při orientaci na výšku stejné, jaké běžně vídáme na smartphonech. Zde je tlačítko odemykání umístěno nad tlačítko hlasitosti, což však ničemu nepřekáží. Na zadní straně se rovněž nachází objektiv hlavního fotoaparátu s malou diodou hned vedle, která se během jeho používání rozsvítí jako indikátor toho, že je zapnuta. Nezapomnělo se ani na slot pro microSDXC paměťové karty, který je chytře schovaný pod stojánkem.

Líbilo se nám
  • kvalitní zpracování
  • praktický stojánek, který nenarušuje design
  • chytré umístění reproduktorů
  • přítomnost USB-C a 3,5mm jacku
  • magnetické přichycení klávesnice, pera i nabíjecího konektoru
  • kovový povrch

Displej: není mu co vytknout

Desetipalcový displej s poměrem stran 3:2 nabídne zcela uspokojivé rozlišení 1 800 × 1 200 pixelů. Kromě hezkého barevného podání skvěle čelí pohledu z ostrých úhlů – k deformaci obrazu nedochází za žádných okolností. O zvýšenou ochranu se stará ochranné sklo Gorilla Glass 3 a k ovládání systému lze využít až desetiprstová multi-touch gesta. Pro práci v noci oceňujeme možnost nastavit jas na doopravdy nízkou hodnotu a naopak při práci za denního světla lze komfortně vše přečíst. Rozptyl jasu je tedy bezproblémový. Rámečky bychom si dokázali představit o něco užší, ale na druhou stranu rámečky vyloženě nijak nepřekáží a z hlediska ergonomie jsou přínosem. V hodně tmavých scénách lze pozorovat v doopravdy minimální míře takzvaný „backlight bleeding“ (nerovnoměrné prosvítání podsvícení), a to v levém spodním rohu.

Pokud se rozhodnete dokoupit klávesnici a používat Surface Go pouze s ní, jejich zúžení byste pravděpodobně uvítali. Pokud chcete častěji Surface Go využívat doopravdy pouze jako tablet, nebudou vám podle našeho názoru překážet. Při práci v noci potěší rovněž možnost nočního osvětlení, které se dá v systému naplánovat tak, jak jsme z Windows 10 zvyklí. Dobře funguje i automatický jas. Celkově displej hodnotíme velmi kladně a nemáme zde Microsoftu co vytknout.

Líbilo se nám
  • dostatečné rozlišení
  • široký rozsah jasu
  • věrné podání barev
  • Gorilla Glass 3

Zvuk: jasný nadprůměr

Hned po displeji si zaslouží pochvalu i hlasité reproduktory, které se nachází na pravé a levé straně kousek pod úrovní selfie kamery při rozložení na široko. Designově se jedná o malé obdélníkové výřezy s mřížkou, za kterými se skrývá zvukový měnič. S ohledem na velikost tabletu hrají velmi slušně a označili bychom je za nadprůměrné. Svým rozložením se vám navíc nestane, že byste si je zablokovali rukama. Jedná se o dva dvouwattové reproduktory s certifikací Dolby Audio Premium směřující směrem k uživateli, což je podle našeho úsudku ten správný směr.

Microsoft Surface Go

Velmi dobrý je i výstup do sluchátek přes 3,5mm audiokonektor. Po připojení sluchátek s USB-C konektorem však k přehrávání zvuku nedojde.

Líbilo se nám
  • kvalitní zvukové podání a hlasitost
  • 3,5mm jack

Výkon hardwaru: nečekejte zázraky

Microsoft Surface Go pohání procesor Intel Pentium 4415Y. Už slovíčko Pentium dává tušit, že se nebude jednat o žádný „trhač asfaltu“, avšak na základní potřeby postačí zcela dostatečně. Naopak mile překvapí, že při připojení k Microsoft doku nemá Go problém s projekcí obrazu i v rozlišení 4K a vše funguje plynule. Grafiku obstarává integrovaný čip Intel HD Graphics 615. Tato verze procesoru je navíc jak v levnější 64GB verzi, tak dražší 128GB verzi. Je možná trochu škoda, že nebyla vyšší verze osazena procesorem z řady i3. Při spouštění náročnějších grafických programů nebo náročnějšího multitaskingu doporučujeme mít tablet zapojený do zásuvky a ve výkonném režimu. Během používání jsme však nezaznamenali žádné čekání nebo nepříjemné zpomalování, k mírnému „zadýchání “ tabletu občasně došlo až při opravdu masivním a náročném multitaskingu. Pasivní chlazení naštěstí funguje spolehlivě a při vyšší zátěži se mírně zahřívá prostor schovaný pod výklopným stojánkem. Pokud nejčastěji používáte internetový prohlížeč, Microsoft Office a další standardní uživatelské funkce, nemá Microsoft Surface Go žádné problémy.

Jestliže ale hledáte tablet primárně na práci ve Photoshopu nebo jiných náročných programech a nechcete se vzdát Windows, měli byste se poohlédnout po výkonnějších alternativách, klidně z řad sourozenců Surfacu Go.

64GB verze je citelně pomalejší než 128GB.

V námi testované variantě se 128GB úložištěm nám po zapnutí zůstalo dostupných přibližně 90 GB. 128GB varianta se nám tedy jeví jako ta, kterou byste si v případě zájmu měli zakoupit i vy. Navíc je menší 64GB eMMC značně pomalejší než SSD, který dosahuje přibližně pětinásobně vyšší čtecí rychlosti. Po spuštění vám navíc z 64 GB zůstane přibližně jen polovina. Z 8GB paměti RAM si systém po většinu času ukousl přibližně 4 GB.

Líbilo se nám
  • bez problémů zvládá běžný chod
Nelíbilo se nám
  • nenabízí se varianty s výkonnějším CPU

Výdrž baterie: přesčasy dělat nebude

Výdrž baterie se jako u každého zařízení podstatně odvíjí od způsobu používání. Během našeho každodenního testování, tedy při několika otevřenými okny internetového prohlížeče Google Chrome s více otevřenými záložkami, otevřeného textového editoru Microsoft Word a občasného používání jiných aplikací z kancelářského balíčku Microsoft Office (Excel, OneNote a podobně) a neustálému připojení k Wi-Fi, jsme se dostali na výdrž kolem 7 až 8 hodin, což zhruba odpovídá tomu, co Microsoft avizuje. Nabití baterie z 0 na 100 % zabralo přibližně dvě hodinky.

Nelíbilo se nám
  • výdrž baterie by mohla být větší

Konektivita: má vše co má mít

Microsoft Surface Go jsme testovali ve Wi-Fi verzi. Verze s podporou LTE dorazí na český trh až o něco později. Z konektivity nabídne vše, co byste od tabletu očekávali, mj. Bluetooth 4.1 a Wi-Fi a/b/g/n/ac. NFC i infraport byste hledali marně, ale nevnímáme to jako slabinu. Potěšila by nás možná snad jen novější specifikace Bluetooth.

Líbilo se nám
  • nic důležitého nechybí
Nelíbilo se nám
  • Bluetooth 4.1

Fotoaparát: jeden obrázek vydá za tisíc slov

Fotoaparát je milým překvapením, obzvláště ten přední, kterému se budeme věnovat nejdříve. Selfie kamerka s rozlišením 5 megapixelů dokáže vyfotit doopravdy pěkné snímky a vhod přijde i nahrávání videí v kvalitě až 1080p při 30 FPS. Velmi kladně rovněž hodnotíme funkci Windows Hello, která váš obličej spolehlivě rozezná i v temné místnosti a tablet odemkne během jedné sekundy. Obdobně jako u smartphonů si i u tabletu s Windows rychle zvyknete nezadávat žádná hesla a odemykat zařízení pouhým pohledem.

Windows Hello spolehlivě rozezná váš obličej i ve tmě.

Zadní kamera zvládne rozlišení 8 megapixelů a kromě natáčení videí umí rovněž zhotovit panoramatické fotky. V nastavení aplikace fotoaparátu lze upravit jas, čas expozice, ISO či vyvážení bílé nebo zapnout samospoušť. Nechybí dokonce ani HDR a možnost fotografie digitálně přiblížit. U videa je k dispozici rovněž digitální stabilizace videa nebo funkce redukce blikání (buď automaticky, nebo zvolením 50 až 60 Hz). Fotoaparát a přední i zadní kamerka nás tak mile překvapily a u primárně pracovního tabletu bychom takto podrobná nastavení neočekávali. Zvuk je ovšem zaznamenáván na jediný mikrofon.

Líbilo se nám
  • pokročilé možnosti nastavení
  • na poměry tabletu velmi pěkná kvalita fotografií
  • přítomnost zadního fotoaparátu
Nelíbilo se nám
  • pouze jeden mikrofon

Software: starý známý

Přípona S u Windows 10 značí, že se zařízení nachází v jakémsi chráněném režimu, který znamená nejen zvýšenou bezpečnost, ale i dlouhodobě rychlejší chod bez zpomalování. V systému se bohužel setkáme i s tradičním bloatwarem v podobě předinstalované aplikace Netflix či Xbox. Naštěstí se však nejedná o nic hrozného a aplikace nezabírají příliš mnoho místa.

Líbilo se nám
  • možnost odemknout standardní Windows 10
Nelíbilo se nám
  • standardní Windows bloatware

Pokud se nespokojíte s kancelářským balíčkem od Microsoftu, prohlížečem Edge a některými dalšími základními aplikacemi z oficiálního Microsoft Storu, zvolíte stejně jako my možnost zařízení bezplatně „odemknout“. K tomu postačí navštívit Microsoft Store a vyhledat příslušnou aplikaci. Ihned poté si můžete v klasickém režimu nainstalovat program, jaký se vám zlíbí. Jedná se tedy v podstatě o klasický počítač s operačním systémem Windows 10.

Microsoft Surface Go Type Cover Burgundy: tu prostě musíte mít

Klávesnice se velmi rychle stala naším nejoblíbenějším příslušenstvím k Surfacu Go. Námi testovaná tmavě červená varianta s povrchovou úpravou z alcantary vypadá fantasticky a s přihlédnutím k její malé velikosti se na ní i dobře píše. Připojení k Surfacu Go proběhne v mžiku oka a z tabletu se rázem stane plnohodnotný notebook. Psaní na klávesnici je bezproblémové i pro uživatele s většími dlaněmi. Stisk kláves je příjemně jistý a na klávesnici se dá psát pohodlně i několik hodin v kuse. Větší klávesnici určenou pro Surface Pro k Surfacu Go kvůli rozdílnému rozložení pinů a magnetů nepřipojíte.

Silnou stránkou je i skleněný touchpad, který se používá velmi dobře a prsty po něm kloužou jedna radost. Navíc lze klávesnici díky podsvícení s volitelnou intenzitou o třech úrovních pohodlně používat i ve tmě. Další výhodu spatřujeme v možnosti si klávesnici napolohovat dle potřeb uživatele. Buď může zcela zůstat ležet na stole, nebo si ji můžete nadzvednout pokrčením části v blízkosti magnetického přichycení. Jak jsme již uváděli, klávesnice drží velmi dobře a rozhodně se neodpojí bez vašeho vědomí. Další funkci, kterou klávesnici zastává, je ochrana displeje při přenášení.

Líbilo se nám
  • dobré rozmístění kláves
  • tříúrovňové podsvícení
  • skvělý touchpad
  • povrchová úprava z alcantary
Nelíbilo se nám
  • vyšší cena

Microsoft Surface Pen (2017): štětec mistra malíře

Microsoft Surface Pen se v ruce drží velmi příjemně a s výjimkou jedné hrany, která slouží pro magnetické přichycení na tabletu, je celé zakulacené. Na jeho povrchu se nachází hned dvě tlačítka – po kliknutí na tlačítko nahoře (jako kdybyste používali klasickou propisku) se zobrazí pracovní prostor Windows Ink, ze kterého lze okamžitě spustit související aplikace, nebo rovnou kreslit na plochu obrazovky. Toto tlačítko je stejně jako to pod ním programovatelné. V některých aplikacích také lze používat jako gumu, což působí velmi intuitivně.

Běžný uživatel Surface Pen asi plně nevyužije.

Při kreslení pero reaguje kromě 4 096 úrovní tlaku také na úhel náklonu. Potěšilo nás, že během kreslení nedochází k žádnému zpoždění. V balení je pero dodáváno s jednou AAAA baterií, která má zajistit až roční výdrž. Pero podle našeho názoru ocení primárně lidé „z branže“. Ti však mohou ke své práci potřebovat větší displej i více výkonu. Obyčejný uživatel plný potenciál Microsoft Surface Pen pravděpodobně nevyužije.

Líbilo se nám
  • možnost naprogramovat tlačítka
  • dobrá ergonomie
  • dlouhá výdrž

Myš Microsoft Arc: tahle se v davu jen tak neztratí

Myš Microsoft Arc byla představena v roce 2017 a nahrazuje tak jejího předchůdce Microsoft Arc Touch Mouse. V balení kromě myši samotné naleznete dvě AAA baterie. Co je na myši doopravdy nevšední je způsob, jakým ji zapnete. K tomu je totiž potřeba ji „zlomit“ – ohnutím se myš zapne a vyrovnáním zase vypne. Propojení mezi počítačem a myší probíhá přes Bluetooth. Myš reaguje velmi dobře, avšak samozřejmě záleží na povrchu. Velikou výhodou je rovněž dotyková plocha, která slouží k horizontálnímu a vertikálnímu scrollování, třeba při prohlížení webových stránek.

Pogumovaný povrch v ruce působí doopravdy velmi příjemně. Veliká výhoda myši Microsoft Arc je její skladnost, která se projeví ve chvílích, kdy chcete Surface Go (nebo jakýkoliv jiný tablet či notebook, se kterým myš spárujete) vložit do pouzdra, tašky či aktovky. V té je často místa tak akorát na samotné zařízení a klasickou myš byste dovnitř už nedostali, nebo by na tašce vznikla nepěkná boule. Myš Microsoft Arc stačí narovnat, díky čemuž se stane kompletně rovnou a pohodlně se vleze klidně i do kapsy od kalhot.

Líbilo se nám
  • nápaditý způsob zapínání
  • velmi příjemný materiál
  • skladnost

Zhodnocení

Za cenu 15 990 Kč námi testovaná konfigurace nabídne v první řadě skvělou přenosnost díky kompaktnímu tělu. Zpracování i chytré řešení v podobě integrovaného stojánku hodnotíme na jedničku a výtky nemáme ani k systému, který si můžete přizpůsobit, obdobně jako jste zvyklí z normálních Windows 10. Doopravdy hodně se nám líbila připojitelná klávesnice, která je podle nás povinností pro každého majitele Surfacu Go. S jejím přikoupením však musíte počítat i s podstatným navýšením ceny (3 590 Kč za verzi s alcantarou). Pokud byste si chtěli dokoupit i další příslušenství v podobě bezdrátové myši (přibližně 1 500 korun) nebo Microsoft Surface Pera (2 199 Kč), bez kterého se podle nás obyčejný uživatel obejde, zaplatíte částku přesahující 20 tisíc korun.

Microsoft Surface Go

Malou výtku bychom mohli mít i k širším rámečkům, na druhou stranu mají své opodstatnění, pokud budete zařízení doopravdy používat spíše v režimu tabletu než s klávesnicí na stole. Zařízení totiž můžete pohodlně uchopit, aniž byste si zakrývali část displeje. V rámečku se ukrývá opravdu skvělá selfie kamera, výkonné reproduktory a chytré magnetické uchycení, které je opravdu návykové. Surface Go by podle nás měli zvážit uživatelé, jejichž prioritou je co nejmenší velikost, ale zároveň potřebují mít k dispozici plnohodnotný operační systém. K nákupu doporučujeme variantu se 128GB úložištěm a 8 GB RAM společně s klávesnicí.

Ostatním může ke konzumaci médii stejně dobře posloužit nedávno představený 11palcový iPad Pro, který nabídne rovněž podporu aktivního stylusu i nádherný displej a také Face ID. Nevýhodou je omezenost iOS ve srovnání s plnohodnotnými Windows.

Apple iPad Pro (11") LTE

Rozměry247,6 × 178,5 × 5,9 mm, 468 g
DisplejTFT IPS, 11" (2 338 × 1 668 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ProcesorApple A12X Bionic,
Paměťúložiště: 1 024 GB / 512 GB / 256 GB / 64 GBne
Akumulátor? mAh

Pokud vám nevyhovuje Windows ani jablečná alternativa, můžete vyzkoušet některý z tabletů s Androidem. Zajímavou, pracovně zaměřenou alternativou je například Samsung Galaxy Tab S4, který hned v balení nabídne klávesnici, chytré pero, lepší displej nebo režim DeX. Nevýhodou může být povrch, který bude náročný na údržbu, nebo nedostupnost některých profesionálních aplikací na Androidu.

Samsung Galaxy Tab S4 LTE

Rozměry249,3 × 164,3 × 7,1 mm, 483 g
DisplejSuper AMOLED, 10,5" (2 560 × 1 600 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 2×2,35 GHz + 2×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB / 256 GB, microSDXC
Akumulátor7 300 mAh
microsoft-surface-go
Klady
  • pěkný displej s velkým rozsahem jasu
  • připínání příslušenství magnetem
  • kvalitní řemeslné zpracování
  • velmi dobrá klávesnice s podsvícením
  • překvapivě dobré fotoaparáty
  • plnohodnotná Windows 10
  • dostatek výkonu pro běžného uživatele
  • USB-C a 3,5mm jack
Zápory
  • výdrž baterie by mohla být lepší
  • dražší příslušenství
  • jediný možný procesor
Diskuze ke článku
dr
Sakra, ta intonace je strasna. Kdyby tam nebylo tech par zaseku, tak to mohl cist i google prekladac a bylo by to naprosto stejne.
Lord
Budiž, pořád to dává větší smysl než třeba ipad pro, ale ještě to není ono. S nějakým pentiem můžou jít k šípku za tu cenu. Třeba se někdy objeví tablet s windows který by stál za koupi. Zatím jsem na takový nenarazil.
Peta
Na super Windows tablet stále marně čekám. Vedle iPadu je Surface zastaralý a směšný s obřími rámečky i vahou. Kdyby rámečky udělali poloviční, lépe třetinové, hmotnost srazili na polovinu (Sony z4 měl 389 g před lety) tak by ale šel. Ta cena je taky masakr ale rád si za kvalitu připlatím
Porydge
iOS ke konzumaci médií? Že se média musí z PC do zařízení s iOS přes speciální program, což je otrvané, budiž. Ale to, že iOS nepodporuje AVI a MKV, nejrozšířenější formáty videí, zrovna moc nechápu a beru to jako obrovskou chybu. Jo... Dá se to konvertovat, ale čím vyšší kvalita tím déle to trvá. A konvertovat všechno, na co se chci podívat... no... to by s nadsázkou bežel můj komp 24/7 a jen konvertoval, protože 2.5 h film ve fullhd mi trvalo asi 7-9 hodin. Nějaký znalec, který vysvětlí proč si iOS nerozumí s avi a mkv?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze