Lenovo S660
recenze

Lenovo S660

Styl a dlouhá výdrž především
4

Zajímavých smartphonů střední třídy není nikdy dost, dnes recenzované Lenovo S660 cílí na příznivce stylových smartphonů s dlouhou výdrží na nabití. Model S660 se totiž chlubí baterií s kapacitou 3 000 mAh, kterou kryje zadní kryt z leštěného kovu. Ostatní výbava je veskrze průměrná, cenovka zhruba 5 000 Kč pak naznačuje, že za styl je nutné si připlatit.

Zkombinovat levný a dobře vybavený smartphone se stylem není vždy jednoduché. Zavedení výrobci se soustředí především na plejádu různých funkcí, kterými se dostávají před konkurenci, Lenovu se však s dnes testovaným modelem S660 povedl zajímavý kompromis.

Nepřehlédněte:

Lenovo S660 na oficiálních snímcích

Kromě zajímavé funkční výbavy totiž útočí také povedeným vzhledem a baterií s vysokou kapacitou. A to je v dnešní době, kdy průměrný smartphone povětšinou nevydrží ani jeden celý den, poměrně vzácnost. Je tedy v případě Lenova S660 nějaký háček? To prozradil náš dlouhodobý test.

Lenovo S660

Technické parametry Lenovo S660

Kompletní specifikace
Konstrukce137 × 68,8 × 10 mm, 151 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,7" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 088 px, 25 FPS
ChipsetMediatek 6582, CPU: 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:23 hodin
DostupnostQ3 2014, 5 560 Kč

Lenovo S660 – videopohled

Obsah balení: stojánek navíc

Na okamžik se zastavíme také u dodávaného příslušenství, Lenovo totiž poměrně příjemně překvapilo. Kromě standardní sestavy v podobě synchronizačního USB kabelu, adaptéru do sítě a peckových sluchátek totiž v balení nalezneme také chytré pouzdro s výklopným stojánkem, které lze skvěle využít například při sledování videí.

Výčet základního balení

  • mobilní telefon Lenovo S660
  • synchronizační USB kabel
  • adaptér do sítě
  • pecková sluchátka
  • pouzdro s výklopným stojánkem
  • základní manuál
Obsah základního balení

Design a konstrukce: kovový oblázek

Označení modelové řady S řadí Lenovo S660 do kategorie stylových smartphonů, proti tomu v podstatě nemáme žádných námitek. Začneme ale pěkně popořadě. Přední straně dominuje 4,7palcový displej, pod kterým nalezneme standardní sestavu kapacitních tlačítek pro ovládání systému Android, ta můžeme pochválit za možnost podsvícení a také vibrační odezvy. Nad displejem nalezneme kromě sluchátka pro hovory, ukrytého za nenápadnou mřížkou, také čočku přední kamery s VGA rozlišením a průchod nezbytných senzorů. Nezapomnělo se ani na poměrně výraznou signalizační LED diodu, která je však pouze dvoubarevná. Její fungování lze ovlivnit v menu nastavení.

Lenovo S660

Přemístíme se na boky zařízení. Levou stranu můžeme rovnou přeskočit, nenachází se zde totiž žádný ovládací prvek. Na pravé straně pak nalezneme (z vrchu) dvoupolohové tlačítko pro regulaci hlasitosti a také tlačítko pro odemknutí displeje. Obě tlačítka jsou poměrně dost blízko u sebe, přesto k přehmatům dochází jen minimálně. Bohužel, co se týče jistoty stisku tlačítek, chválit nemůžeme. Tlačítka jsou poměrně tuhá a ani stisk není doprovázen výraznější zpětnou vazbou. Pochválit tak můžeme alespoň umístění v ideální výšce.

Lenovo S660

Na vrchní straně nalezneme pouze vstup 3,5milimetrového jack konektoru, microUSB vstup se nachází na spodní straně. Rovnou se podíváme také na zadní stranu, které dominuje ve vrchní části čočka 8Mpx fotoaparátu, které sekunduje přisvětlovací LED dioda. Opět nechybí logo výrobce a ve spodní části také výstup hlasitého reproduktoru. Kryt je snímatelný, pod ním nalezneme jak baterii s kapacitou 3 000 mAh, tak i hned trojici slotů.

Lenovo S660

První dva sloty patří SIM kartám o standardní velikosti (miniSIM). Ano, Lenovo S660 podporuje Dual SIM a navíc není nutné karty nikterak ořezávat. Kromě slotů pro SIM karty zde nalezneme i slot pro microSD kartu. Ke všem slotům se lze dostat až po vyjmutí baterie, což by ale ve výsledku tolik vadit nemělo.

Rozmístění ovládacích prvků již máme za sebou, jak je na tom ale Lenvo S660 po konstrukční stránce? Boky telefonu jsou sice plastové, zadní snímatelný kryt je ovšem kovový, navíc pro posílení efektu je v broušené úpravě. Celkově se kovový kryt na zádech Lenova S660 skvěle vyjímá, a jen tímto detailem katapultuje celkový dojem na mnohem vyšší úroveň. Chtělo by se až říct – konečně žádná další „plastová tuctovka“. Bohužel, co se týče zpracování, kovový kryt ne úplně přesně doléhá na zadní stranu, zvláště v jeho spodní části. Ve výsledku se tak kryt do těla po tlaku prohýbá a lehce „klape“. To výsledný kladný pocit poněkud kazí.

Lenovo S660

Dodáme, že rozměry Lenova S660 se ustálily na hranici 137 × 68,8 × 9,95 milimetrů, hmotnost je pak vcelku nadstandardních 151 gramů. Na tom má svoji zásluhu také již zmíněný kovový kryt, celkově však Lenovo S660 díky zaobleným rohům a vyšší hmotnosti skvěle padne do rukou.

Baterie a výdrž: dva dny jsou standard

Jedním z hlavních lákadel Lenova S660 je uživatelsky vyměnitelná baterie s kapacitou 3 000 mAh. Lenovo ve svých produktových materiálech slibuje 2 až 3denní výdrž a my mu musíme dát za pravdu. Dva dny jsou standardem, telefon přitom nemusíte nijak zvlášť šetřit, samozřejmostí je tedy synchronizace na pozadí, časté prohlížení webu, hraní her a komunikaci skrze několik messengerů. V případě, že do hry zapojíme také GPS čip, kterým Lenovo S660 disponuje, výdrž se smrskne zhruba na jeden den. I tak se ale jedná o nadprůměrné hodnoty.

Hlasitý reproduktor, zadní kryt

Nezapomněli jsme provést ani náš standardizovaný test výdrže baterie. V telefonu byla vložena pouze jedna SIM karta, jas telefonu byl nastaven na poloviční hodnotu, stejně jako zvuk, který byl směřován do sluchátek. Synchronizace na pozadí byly potlačené a telefon streamoval video v rozlišení 720p. Lenovo S660 vydržel běžet celkem 8 hodin a 34 minuty, což je velmi dobrý výsledek. Z 0 na 80 % se telefon nabije za 1 hodinu a 45 minut, na kompletní dobití si počkáte dalších 38 minut.

Zařízení Stream videa (720p) Kapacita baterie Operační systém
Lenovo S660 8:34 hod. 3 000 mAh Android 4.4 KitKat
Samsung Galaxy S III Neo 7:00 hod. 2 100 mAh Android 4.4 KitKat
Doogee Dagger 5:29 hod. 2 600 mAh Android 4.4 KitKat
Huawei Ascend G620s 7:12 hod. 2 000 mAh Android 4.4 KitKat

Zvuk: hlasitý podprůměr

Ve střední třídě většinou neočekáváme zázraky co se týče zvukového výstupu, bohužel, Lenovo S660 však nemůžeme označit ani jako průměrné. Hlasitý reproduktor je sice opravdu hlasitý a s notifikacemi tak problém rozhodně nebude, horší je to však s poslechem hudby. Zvuk se při zhruba 3/4 hlasitosti začne nesnesitelně „třást“ a skřípat, celkově zní výstup velmi plechově.

Lenovo S660

Co se týče poslechu do sluchátek, kvalita je o několik řádů výš, stále se ale musíte spokojit s průměrnou reprodukcí. Už ovšem není nutné nosit s sebou doplňkové zařízení, tedy alespoň pro méně náročné posluchače. Přibalená sluchátka svými kvalitami nepřesvědčí, pro nouzový poslech ovšem postačí.

Displej: neurazí, nezklame

Přední straně dominuje 4,7palcový IPS displej s qHD rozlišením, konkrétně tedy 960 × 540 pixelů. Jemnost displeje se zastavila na hodnotě 234 pixelů na palec, což je vzhledem k úhlopříčce samotné dostatečná hodnota.

Díky technologii IPS navíc můžeme pochválit i věrné barevné podání, sytost barev a i příkladné pozorovací úhly. Displej Lenova S660 bohužel není krytý odolným sklem, nepotěší také to, že na jeho povrchu ulpívá poměrně značné množství otisků vašich prstů. Naštěstí, otisky lze poměrně snadno „setřít“ lehkým otřením.

Displej se vcelku povedl

Co ovšem neohromí je maximální jas displeje, který by mohl být ještě minimálně o dvě úrovně výše, stejně jako fungování senzoru pro automatické nastavení jasu. Ten je poněkud náladový a ne vždy reaguje tak svižně, jak by měl. Čitelnost na přímém slunci tak není úplně bezproblémová.

Hardware a výkon: pro běžnou práci

Výkon má v Lenovu S660 na starosti čtyřjádrový procesor MediaTek 6582 s taktem 1,3 GHz, tomu dopomáhá 1 GB operační paměti RAM a 8 GB interní paměti. V obou případech je pro uživatele po spuštění dostupná zhruba polovina paměti. Co se týče interní paměti, tu lze rozšířit pomocí paměťových karet microSD až do velikosti 32 GB. Na paměťové karty lze navíc přesouvat také data aplikací. Už papírové vnitřnosti telefonu dávají na vědomí, že se nejedná o žádný trhák (náročné 3D hry, jako je například Asphalt 8, dávají telefonu „zabrat“ i na střední detaily), běžné akce však Lenovo S660 zvládá naprosto s přehledem.

Výsledky benchmark testů

V Lenovu S660 pochopitelně nalezneme operační systém Android, konkrétně ve verzi 4.4.2 KitKat. Celkově můžeme pochválit také svižnost systému, vhodně zvolené animace a přechody telefon nijak zvláště nezdržují, pouze občas je animace spuštění aplikace delší, než by bylo záhodno. Potěší také téměř syrová podoba operačního systému bez zbytečné a náročné grafické nadstavby, která by telefon stejně pouze zdržovala. I tak si Lenovo neodpustilo do syrového vzhledu trochu zasáhnout, jedná se ale spíše o drobnosti, které si poodkryjeme v následujících odstavcích.

Uživatelské prostředí: téměř syrový Android bez menu

V Lenovu S660 nenajdeme pro smartphony Lenovo typickou grafickou nadstavbu Vibe UI, ta je doménou pouze dražších přístrojů, i tak se ale se syrovým vzhledem trochu hýbalo. Zamykací obrazovka je typická, chybí i možnost rychlého vstupu do některé z přednastavených aplikací. Největší změna se odehrála přímo v prostředí samotném, Lenovo S660 totiž zcela postrádá klasické menu aplikací a všechny aplikace jsou tedy seskupeny na domovským obrazovkách. Pokud vám tento styl nevyhovuje, doporučujeme instalaci některého z alternativních launcherů, například oblíbeného Nova Launcheru (Prime), který jsme v naší recenzi velmi chválili.

Uživatelské prostředí

Co se týče notifikační lišty a zástupců přepínačů, zde se žádné změny neodehrály, další změna se projeví až po vstupu do menu nastavení. Lenovo vyměnilo nudnou černou barvu za bílou s oranžovými doplňky, což hodnotíme pozitivně a menu je díky tomu hezky přehledné. Co se týče dalších změn, jsou spíše kosmetické, například ikony jsou oproti těm standardním trochu pozměněny tak, aby zapadly do celkové filosofie společnosti Lenovo. Jsou tedy barevnější, výraznější, přesto nepůsobí nikterak přeplácaným, nebo snad infantilním, dojmem.

Uživatelské prostředí

Co si však upravená nadstavba od Lenova převzala od Vibe UI, je možnost snadného přeskupení ikon na domovských obrazovkách. Stačí dlouze podržet prst nad danou aplikací a následně ji přenést na ukazatel stránky. Aplikaci tak nemusíte zbytečně tahat po všech obrazovkách, než naleznete tu správnou.

Uživatelské prostředí

Další možností, jak přesouvat vícero zástupců je možnost jejich uložení do dokové lišty. Opět stejný postup: nad aplikací stačí podržet prst, opětovně na ni zmáčknout, přičemž aplikace se automaticky přesune do dokové lišty. Následně stačí navolit další aplikace, které chcete přesunout na jinou obrazovku a jakmile bude jejich seznam kompletní, najedete na vybranou obrazovku a opětovně zmáčknete na ikonu aplikace. Ta se automaticky zařadí na poslední místo dané karty, případně si můžete navolit přesné místo, kam se má umístit.

Multimediální funkce: je to Android!

Jako každý správný Android, tak i Lenovo S660 dokáže zkrátit dlouhou chvíli. Tak například přeinstalovanými hrami, které v Lenovu S660 naleznete. Na výběr máte mezi Green Farm 3, Real Football 2014 a také Asphalt 7. Mezi další multimediální funkce můžeme zařadit aplikaci Hudba a Hudba Play, které vám poslouží jako hudební přehrávač, pro video je zde přehrávač jak přímo od Lenova a také Video od Googlu.

Multimediální funkce

Standardně od Googlu nechybí ani přeinstalovaná aplikace YouTube ke konzumaci zajímavých videí, integrovaná aplikace Galerie vám pak zase pomůže s jednoduchou editací pořízených snímků. K dispozici jsou i Fotky od Googlu, ty naopak oceníte v případě časté synchronizace mezi vícero zařízeními s operačním systémem Android, případně s PC. Multimediální výbavu završuje FM rádio s podporou RDS, sluchátka v tomto případě plní roli antény. Zkrátka, vše důležité na ukrácení dlouhé doby v jednom balení.

Fotoaparát: na momentky postačí

Lenovo S660 nabídne integrovaný fotoaparát s rozlišením 8 Mpx, tomu zdatně sekunduje poměrně výkonná LED dioda, která funguje jako blesk. Prostředí aplikace Fotoaparát je poměrně primitivní, avšak účelné.

Lenovo S660

Než se ale pustíme do popisu kvality samotných fotek, zatavíme se na okamžik také u prostředí fotoaparátu. To je prakticky totožné s dalšími čínskými smartphony, kterých je na trhu velké množství. Kromě nastavení údajů o poloze můžete dále nastavit zvuk závěrky, expozici, barevný efekt, scénický režim nebo také vyvážení bílé. Samozřejmostí je pak přítomnost HDR režimu, samospouště, sériového snímání a také nastavení velikosti snímků (8, 6, 5, 3 nebo 1 Mpx). Vybrat si také můžete některý ze základních efektů (černobíle, sépia, atd...), nechybí ani možnost panoramatických snímků, případně zachycení úsměvu. Doplníme, že přední kamera pro videohovory nabídne pouze VGA rozlišení a její kvalita je bohužel nedostatečná i pro Skype videohovory.

Prostředí aplikace Fotoaparát

Co se týče kvality pořízených fotografií, nepotěší už samotná ostrost, která rozhodně nepatří mezi nejlepší, pochválit však můžeme barevné podání, které odpovídá realitě. Dalším problémem je sklon fotoaparátu k přepalům, v případě protisvětla telefon naopak scénu vyhodnotí jako příliš tmavou. Spolehnout se tedy na automatiku je poměrně riskantní. Pochválit však můžeme makro snímky, telefon bez problému zaostří na vzdálenost zhruba 10 centimetrů. Snímky jsou tak vhodné spíše pro prohlížení na displeji mobilního telefonu, kde vypadají ještě poměrně obstojně, případně jako příloha k e-mailové komunikaci nebo jako příloha MMS zprávy. Koneckonců, kvalitu výsledných fotografií můžete posoudit sami na následujících případech.

Ukázkové fotografie v plném rozlišení

Videokamera: FullHD na palubě

Lenovo S660 dokáže nahrávat také videoklipy ve FullHD rozlišení, respektive v rozlišení 1 920 × 1 080 pixelů při 25 snímcích za vteřinu. Bohužel, telefonu chybí jakákoliv, byť jen softwarová stabilizace obrazu, proto jsou výsledné záběry poněkud roztřesené a celkově platí o kvalitě pořízených videozáznamů to stejné, jako v případě výsledků z integrovaného fotoaparátu. Videokamera ani fotoaparát zkrátka nejsou silné zbraně Lenova S660, přesto na momentky postačí. Doplníme, že zhruba 30sekundový záznam zabere v paměti zařízení zhruba 65 MB.

Lenovo S660 – testovací video, 1080p

Navigace: rychlá a přesná

Lenovo S660 samozřejmě disponuje také integrovaným A-GPS čipem, podpora ruské alternativy v podobě čipu GLONASS však chybí, stejně jako nápomocný elektromagnetický kompas, který usnadňuje čtení v mapě. Celkově budeme ale chválit, poloha se na displeji objeví během několika málo vteřin, a to i v případě studeného startu, případně se zakázaným přístupem k internetu.

Navigace

Pro vyhledávání v mapách a navigaci můžete standardně využít aplikací od Googlu, tedy Mapy a Navigace, kdo to však s navigací myslí opravdu vážně, sáhne s největší pravděpodobností po některé z offline alternativ, například po navigaci HERE Beta od Nokie, která je navíc dostupná zdarma.

Telefonní funkce: Dual SIM potěší

Aplikace Telefon slučuje jak historii volání (všechny hovory, zmeškané hovory), tak také všechny kontakty (ať už ty telefonní nebo e-mailové). Lze zvolit také skupinu oblíbených kontaktů, na které můžete následně rychle volat a psát SMS zprávy. Opět se žádné překvapení nekoná, vše ale funguje jak má a to včetně synchronizace se sociálními sítěmi, jako je například Facebook nebo Google+ a WhatsApp. Synchronizace je v tomto ohledu příkladná, okamžitě po připojení k novému účtu se seznam kontaktů aktualizuje, v kontaktech si můžete nechat zobrazit také uživatele ze služby Skype. Kvalita hovoru je dostatečná, v případě, že nastavíte hlasitost hovoru na maximum, nebudete mít problém s hovorem ani ve velmi rušném prostředí.

Telefonní aplikace

Lenovo S660 přináší také podporu funkce Dual SIM. To je oprávněně vyhledávaná vlastnost mobilních telefonů. Samozřejmě můžete být na příjmu s oběma čísly zároveň, bez toho by celé řešení postrádalo smysl. Lenovo si na správu SIM karet připravilo speciální položku přímo v nastavení telefonu. Ta je pojmenovaná Správa SIM, v tomto nastavení si můžete zvolit, jaká SIM karta bude plnit funkci primární a jaká bude tím pádem sekundární. Nastavit si můžete také datové přenosy pro jednotlivé SIM karty.

Pokud telefonujete z první SIM karty, je funkce druhé omezena a volanému se ozve hláška o nedostupnosti. Pokud jste na internetu pomocí datových sítí na jedné SIM kartě, druhá je klasicky dostupná, pokud hovor zvednete, načítání internetové stránky se pozastaví a po ukončení hovoru můžete v prohlížení pokračovat. Rozdíl mezi kvalitou hovorů není žádný, zvuk je vždy čistý a ani volající si na žádné konkrétní problémy nestěžovali. Také příjem signálu je na velice dobré úrovni. Příjemným bonusem je, že obě SIM karty mohou využívat 3G připojení, sloty tedy nejsou rozděleny na 3G a 2G, jak je tomu běžné.

Zprávy a e-mail: stále stejná písnička

Pro psaní SMS/MMS zpráv poslouží buď standardně předinstalovaná aplikace SMS a MMS, případně známý a poměrně oblíbený messenger Hangouts. Aplikace Zasílání zpráv je prakticky identická s tou, kterou známe ze všech telefonů s operačním systémem Android, Lenovo opět dosadilo jen jiné ikony a celkově je aplikace převlečena do barevnějšího schématu. Aplikace Hangouts funguje spolehlivě, samozřejmě ji lze využít i pro zasálání zpráv přes Google chat, navíc podporuje i animované GIF obrázky a celkově je její prostředí mnohem čistší. Výběr je však jenom na vás, v nastavení si lze zvolit primární aplikaci pro odesílání SMS/MMS zpráv.

SMS a e-mail

Pro zadávání textu poslouží standardní klávesnice pro mobilní telefony s operačním systémem Android 4.4 KitKat, zde se Lenovo do žádných výstřelků nepouštělo, a my toto rozhodnutí chválíme. Klávesnici samozřejmě nechybí podpora smajlíků, swipování, případně stažení doplňkových slovníků. Pro e-mailovou komunikaci dobře poslouží aplikace Gmail a E-mail. Ty podporují většinu protokolů, výběr je tedy pouze a jen na vás. S konfigurací vaší e-mailové schránky vám telefon samozřejmě pomůže, vše je otázkou okamžiku. Push notifikace fungují v případě synchronizace na pozadí bez sebemenšího problému, na to jsme už ale dávno zvyklí.

Internet a konektivita: LTE a NFC nehledejte

Lenovo S660 nabídne předinstalovaný prohlížeč Google Chrome a UC Browser, ten funguje i jako defaultní prohlížeč. Samozřejmě není problém vybrat jako defaultní prohlížeč Chrome od Google nebo jiný prohlížeč, který si stáhnete. K prohlížení internetu a stahování dat je k dispozici konektivita zahrnující Wi-Fi (802.11 b/g/n), HSPA: 21 / 5,76 Mb/s a Bluetooth ve verzi 4.0. EDGE a GPRS netřeba zmiňovat, to už je samozřejmostí. Navíc, jak jsme již zmínili, technologie 3G je k dispozici na obou SIM kartách.

UC Browser a Google Chrome

To, že Lenovo nezahrnulo do výbavy také LTE je vzhledem k ceně poměrně škoda, stejně tak zamrzí absence NFC. Telefon by měl hned o jednu přidanou hodnotu navíc, což by se právě v této třídě cenilo zlatem. Konektivita tedy ničím nevyniká, přesto nabízí vše potřebné.

Závěrečné zhodnocení: maratonec se stylem

Lenovo S660 je zajímavý a dobře vyhlížející smartphone nižší střední třídy, který má ambice na to zaujmout širokou veřejnost. Kombinace přijatelné ceny, designu, vysoké kapacity baterie s nadstandardním příslušenstvím v základním balení dělají z Lenova S660 skvělého adepta na změnu.

Lenovo S660

Pozitiva jsou jasná, Lenovo S660 zaujme zadním kovovým krytem, baterií s kapacitou 3 000 mAh a příjemnou funkční výbavou, které dominuje podpora Dual SIM, microSD karet nebo FM rádia. Život ulehčí také dobře optimalizovaný systém a když opomeneme nižší rozlišení, neurazí ani celková kvalita displeje.

Pokud bychom se měli soustředit na nedostatky, zmíníme již proklamované nižší rozlišení displeje, absenci LTE a NFC a také ne úplně příkladné lícování zadního krytu. Celkově však hodnotíme Lenovo S660 veskrze pozitivně. Nákup můžeme doporučit všem těm, kteří se chtějí odlišit smartphonem se zajímavým designem a zároveň jim nevadí připlatit si za něj pár stokorun navíc oproti konkurenci.

Konkurence

V cenové kategorii okolo 5 000 Kč lze narazit na poměrně velké množství konkurenčních modelů, nutno však podotknout, že vzhledem k ceně je těch lépe zpracovaných opravdu minimum. V cenové relaci okolo 5 000 Kč většinou narazíme na plastová zařízení, co se však týče funkční výbavy, lze najít zajímavější kousky.

Huawei Ascend G620s

Výborným konkurentem je například Huawei Ascend G620s, který za necelých 5 000 Kč nabídne 5palcový HD displej, podporu NFC a LTE, potěší také přední kamera pro videohovory s rozlišením 2 Mpx. Smířit se však musíte pouze s plastovým tělem a poměrně vysokou hmotností.

Huawei Ascend G620s

Doogee Dagger

Zaujmout by mohl například Doogee Dagger za cenu zhruba 4 500 Kč. Za tuto cenu nabídne nejenom zajímavý design, ale také 5,5palcový IPS HD displej, osmijádrový procesor s taktem 1,7 GHz nebo například 13Mpx fotoaparát. Integrovaná paměť nabídne kapacitu 16 GB, nechybí ani slot pro paměťové karty microSD až do výše 32 GB.

Doogee Dagger

Samsung Galaxy S III Neo

Zaujmout by vás zaujmout také Samsung Galaxy S III Neo, který se od svého uvedení (respektive znovuvzkříšení) stal velice oblíbeným. Za cenu zhruba 5 000 Kč nabídne 4,8palcový Super AMOLED HD displej, 8Mpx fotoaparát nebo čtyřjádrový procesor s taktem 1,4 GHz, kterému sekunduje 1,5 GB paměti RAM. Uvnitř nalezneme operační systém Android ve verzi 4.4 KitKat.

Samsung Galaxy S III Neo
lenovo-s660
Klady
  • nadstandardní obsah základního balení
  • syté a věrné podání barev displeje
  • na dnešní poměry dlouhá výdrž
  • podpora dualSIM, microSD karet a FM rádia
  • odladěné prostředí a decentní nadstavba
  • zadní kovový kryt
  • kompaktní rozměry, líbivý vzhled
Zápory
  • kvalita pořízených fotografií
  • k nabízeným funkcím trochu vyšší cena
  • absence LTE a NFC
  • nižší rozlišení displeje
  • problémy s lícováním zadního krytu
  • nízké rozlišení sekundární kamery
Diskuze ke článku
MoB
Proboba, co je na téhle plečce stylového? Vychechlaná tlačítka nebo nepřiléhající kryt?
-
a čo tak rok stare LG l90?.... skoda LTE
ondra
Souhlas, na tomhle opravdu není nic stylového.Typický Čína- design / fuj

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze