Grow Empire: Rome
recenze

Grow Empire: Rome

Postavte Řím a dobuďte svět
1

Ve hře Grow Empire se pokusíte o vzestup Říma z nevýznamné sady až po obří opevněné město. Ani tam nezůstanete a pokusíte se pod svou nadvládu dostat zbytek Evropy.

Hra Grow Empire už podle obrázků vzbuzuje podezření a varuje před další čekací strategií. Výsledek je však úplně jiný a hra nabídne slušnou zábavu.

Grow Empire: Rome – videorecenze

Jsou tu i další ohledy, ze kterých bych měl hru ihned zavrhnout. Proč tím nezačít? Zpracování vypadá dost lacině. Ploché postavy doplněné o 3D prvky, špatné animace a neustále stejný vzhled prostředí. Vizuálně je to prostě nuda. Titul však exceluje ve zcela jiné kategorii. A nebudu vás dlouho napínat. Každé kolo trvá jen pár desítek sekund a neustále máte co vylepšovat. Skutečně po každé odehrané hře můžete investovat právě získané peníze do nějakého vylepšení.

To by samo o sobě nebylo nic extra výjimečného, kdyby šlo o změny nepostřehnutelné. Jenže vy před sebou vidíte, jak se vojákům zlepšuje výstroj, jak se jich z bran noří víc, jak mění zbraně za účinnější a podobně. Ještě lepší je to v případě obrany. Postupně se přidávají obranné prvky, zlepšují materiály, přidávají věže nebo příkopy. Neustále tak máte pocit, že vaše hraní má smysl, neustále si říkáte „ještě jedno kolo a dost“.

Hraní samo je přitom extrémně jednoduché a je jakýmsi doplňkem k nakupování. Musíte odrazit útočníky, kteří chtějí dobýt Řím. A po vzoru Hry o Trůny se budete bít hlavně před silnými hradbami. Vojáky neovládáte, jen je posíláte do boje. Vaší agendou tak bude sledovat, co za útočníky proti sobě máte a podle toho vybrat správné obránce. Také spouštíte útoky z věží, schopnosti generála apod. V zásadě však platí, že jen čekáte, než se schopnost nabije a ihned ji použijete. Škoda je reklam, které vyskakují velmi často.

Strategických možností si u této hry prostě neužijete. Její potenciál bych klidně přirovnal k nějaké hře, kde se staráte o zahradu. Akorát tady je téma římských legií. Nechybí ani dobývání dalších měst, bránění těch dobytých a najímání žoldáků či hrdinů. Vše je to ale víceméně podobné a jediným smyslem hry je neustálé zlepšování. To je efektní a bude vás u hraní držet hodiny a hodiny.


Stáhnout Grow Empire: Rome

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
60%
Klady
  • jde hrát bez placení
  • neustálý postup vpřed
  • viditelné vylepšování
Zápory
  • průměrný vizuál
  • časté reklamy
  • hratelnost bez strategie