The Kreator
recenze

The Kreator

Hudba, která vám vdechne život
2

Pouhým dotykem vdechnete život celým planetám. Sledujte, jak na nich bují příroda a užívejte si relaxační hratelnost i úžasnou hudbu.

Staňte se Kreatorem a vdechněte planetám nový život. To je docela slušná premisa nové relaxační hříčky, u které vás však uchvátí především nádherná hudba.

The Kreator – videorecenze

Dotkněte se země a zasaďte život. Létáte okolo prázdné planety a postupně sledujete, jak na ní bují květiny, stromy, a dokonce i život. Hratelnost je však více než snadná. Skutečně vám stačí jeden jediný prst. Klepnutím vylétnete vzhůru. A to je vše. Pamatujete na titul Flappy Bird? V tomto ohledu jsou si hry podobné, ve všech ostatních by ale nemohly být rozdílnější. U dnes recenzované hříčky se totiž máte především odreagovat.

V základní hře létáte okolo planety a sbíráte zářivé orby. Když některý vynecháte, změní se v černou bestii, která vás pronásleduje, a pokud neseberete ochránce, dostihne vás a hra skončí. Obtížnost určitě není nijak vysoká, a přestože orby postupně létají v komplikovanějšího formacích, stále máte čas si všímat okolí a poslouchat hudbu. A to myslím vážně, tuto hru hrajte jedině se zapnutým zvukem, bez něj není zážitek ani poloviční.

Pokud byste hledali ještě klidnější zážitek, přímo ve hře se nachází Zen mód, která zcela odstraní překážky a nechá vás létat bez přestání, poslouchat hudbu a sledovat, jak planety postupně ožívají. Abyste se k němu dostali, musíte zaplatit symbolických 25 korun. Zároveň však dostanete i nový svět, který má kreslenou grafiku a přidává i nové skladby. Doufejme, že se časem dočkáme i dalších rozšíření.

Je možné, že si po čase všimnete, že se vše tak nějak opakuje, ale i tak je průlet hrou krásný. Střídající se roční období nabídnou nádhernou podívanou a soundtrack je dechberoucí. A je tak možné, že u hraní, či spíše relaxování, vydržíte desítky minut nebo hodiny. Pokud chcete něco krásného a nenáročného, u čeho si odpočinete, s touto hrou neuděláte chybu.


Stáhnout The Kreator

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
85%
Klady
  • příjemně jednoduchá hratelnost
  • nádherná hudba
  • hezký výtvarný styl
Zápory
  • po chvíli objevíte vše