Realme Watch jsou chytré hodinky s 1,4palcovým displejem a až 9denní výdrží

3
Realme Watch jsou chytré hodinky s 1,4palcovým displejem a až 9denní výdrží
Fotografie: Realme
  • Zvládnou monitorovat srdeční frekvenci i okysličení krve
  • Lze skrze ně ovládat hudební přehrávač a fotoaparát
  • Samozřejmostí jsou notifikace z propojených aplikací
  • Hodinky nepostrádají ani zvýšenou odolnost proti vodě a prachu

Poslední květnové pondělí lze nazvat dnem Realme. Namátkou jmenujme, že jsme se dočkali nového telefonu, sluchátek a nyní chytrých hodinek Realme Watch, které byly oficiálně představeny na stránkách výrobce. Na první pohled zaujmou minimalistickým vzhledem, kdy ovládací tlačítko nacházíme na pravém boku. Konstrukce plní stupeň krytí IP68, což znamená, že odolá vodě i prachu.

Realme Watch
Podoba hlavní obrazovky

Dominantou čelní strany je 1,4palcový displej s rozlišením 320 × 320 pixelů a ochranou sklíčkem Gorilla Glass 3. Maximální úroveň jasu činí 380 nitů a lze jej regulovat v 10 úrovních. Na displeji si bude možné zobrazit jeden z 12 různých ciferníků, který poskytne informaci o času, datu, počasí a ušlých krocích. Výrobce přislíbil, že dalších 100 různých ciferníků dodá formou aktualizace. Již nyní je nasnadě, že Realme zvolilo proprietární operační systém a nikoliv řešení od Googlu.

Realme Watch
Výběr aktivit, které hodinky zvládnou měřit

Na Realme Watch najdeme senzor pro měření srdeční frekvence i okysličení krve. Ty se budou hodit při vašich sportovních aktivitách, přičemž hodinky mají připraveny 14 různých sportovních činností, které dokáží měřit. Vhod přijdou funkce Camera Control a Music Control, které skrze displej hodinek umožňují ovládat fotoaparát a také hudební přehrávač. Z dalších funkcí zmiňme, že vás hodinky upozorní, že jste dlouho nepili, příliš dlouho sedíte a změří kvalitu vašeho spánku. Samozřejmostí je notifikace ze sociálních sítí, e-mailů apod.

Zdá se, že Realme představilo skutečně všestranné hodinky a kazit to pravděpodobně nebude ani baterie s kapacitou 160 mAh. Výrobce slibuje 7denní výdrž při zapnutých notifikacích a nepřetržitém monitorování činnosti vašeho srdce. Pokud si monitoring odpustíte, vyhoupne se výdrž na 9 dní, což je velice slušné.

Realme Watch

Realme Watch budou standardně dodávány s černým páskem, avšak ten bude výměnný a na výběr sada různě barevných variant. V prodeji se hodinky objeví 5. června, avšak prozatím jen v Indii. Cena by se v přepočtu měla pohybovat kolem 1,5 tisíce korun s daní.

Technické parametry Realme Watch

Kompletní specifikace
Konstrukce36,5 × 25,6 × 11,8 mm, 31 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
DisplejTFT IPS, 1,4" (320 × 320 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.1, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor160 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnostčerven 2020,
Diskuze ke článku
Refael
Kde je informace o snad nejdůležitější věci a to procesoru?
Výrobce asi ví, proč to neuvádět.
Offečka Jablečna
TFT IPS LOL
Carda
To je zase nudle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze