Realme 8 a Realme 8 Pro: AMOLED displeje, rychlé nabíjení a 108Mpx fotoaparát

3
Realme 8 a Realme 8 Pro: AMOLED displeje, rychlé nabíjení a 108Mpx fotoaparát
Fotografie: Realme
  • Jedná se o nástupce velmi oblíbené řady Realme 7
  • Dostalo se na Super AMOLED displeje
  • Zaujme podpora 50W nabíjení
  • Nasazen je Android 11

Realme dnes na tiskové konferenci představilo očekávanou řadu Realme 8, pozornost se samozřejmě soustředila na výše postavený Realme 8 Pro. Novinka navazuje na povedené Realme 7 Pro a například displej se v podstatě nezměnil. Opět před sebou máme 6,4palcový Super AMOLED panel s Full HD+ rozlišením. Na vyšší než 60Hz obnovovací frekvenci se však nedostalo.

Realme 8 Pro

Beze změny zůstal displej a dokonce i procesor, kdy výrobce dále spoléhá na Snapdragon 720G. Ten se spojí s 6GB RAM a 128GB úložištěm, náročnější uživatelé sáhnou po variantě s 8GB operační pamětí a 256GB interní pamětí. Nepřekvapí nasazení nejnovějšího Androidu 11 a nadstavby Realme UI 2.0. O zabezpečení se stará čtečka otisků prstů přímo v displeji. Velké změny nejsou ani u baterie, kdy kapacita činí 4 500 mAh. Naopak došlo ke snížení rychlosti nabíjení, letos jde o 50 W oproti 66 W loni. Na druhou stranu bude i tak nabití velmi rychlé, z 0 na 100 % zabere 47 minut. Výdrž by dle výrobce měla být solidní, například můžete počítat s 8 hodinami hraní her, případně 33 hodinami volání.

Hlavním trumfem bude především 108megapixelový hlavní fotoaparát. Doplňuje jej 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv, 2megapixelový makro snímač a 2megapixelový černobílý fotoaparát. Výrobce láká například na speciální vylepšený noční režim Super Nightscape.

O poznání méně pompézně pak bylo představeno Realme 8. Přesto se i tento model může pochlubit 6,4palcovým Super AMOLED displejem s Full HD+ rozlišením. Kvůli AMOLED panelu však klesla obnovovací frekvence jen na 60 Hz. Výkon obstarává procesor Helio G95 od MediaTeku a Android 11 doplňuje čtečka otisků prstů v displeji. Interní paměť pojme až 128 GB dat, operační paměť nabídne 4 GB, nebo 8 GB.

Realme 8

Sestava fotoaparátů je spíše klasická, najdeme zde 64megapixelový hlavní snímač, 8megapixelový ultraširokoúhlý, 2megapixelový makro fotoaparát a 2megapixelový portrétní snímač. Mezigeneračně zůstala zachována baterie s kapacitou 5 000 mAh i svižné 30W nabíjení, díky kterému se celý telefon nabije za pouhých 65 minut.

S Realme 8 i Realme 8 Pro bychom se měli setkat i na českém trhu. Více informací bychom měli mít v průběhu dubna. Dozvíme se tak nejen datum zahájení prodeje, ale i ceny.

Diskuze ke článku
Owl 81
Owl 81
Pane jo, operační paměť 488 GB to jsou teda mega borci 😀😀😀
Lipo Popo
Lipo Popo
Dobrý den, mám realme 6 pro a velká spokojenost a navíc úžasný fotoaparát. Nevidím důvod na přechod k Realme 8 pro.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze