HP EliteBook x360: ohebný krasavec pro náročné

HP si řadou EliteBook hýčká především náročné manažery, a tak v sobě tyto notebooky kombinují pracovní výkon spolu s krásným a kvalitním tělem. Poslední model, který se objevil v portfoliu, je EliteBook x360 – ohebný a funkcemi nabitý krasavec, ideální na cesty i na kancelářský stůl. Podívejte se na něj s námi.

EliteBooky od HP vždy ctily velmi konzervativní design a společnost leckdy zapomínala, že i notebook na práci může být nejen krásný, ale především ohebný, čímž se zařadí také vedle multimediálních zařízení. EliteBook x360 je přesně takový, ale nezapomíná na své kořeny.

Pevná konstrukce je v pracovních podmínkách nutností a HP si to pojistilo rovnou certifikací MIL-STD 810G. Zařízení se takto testuje na odolnost proti prachu, písku, vodě i změny teplot. Hliníkové unibody tělo je tak připraveno i na drsnější zacházení.

HP EliteBook x360

TIP: HP inovuje modely Spectre x360 a Envy: tenčí, lehčí a výkonnější

Velkou novinkou je ale konvertibilita, která se skrývá rovnou v názvu, kde HP odkazuje na zařízení x360, která mají otočný displej. V tomto případě lze polohovat 13palcový panel s až 4K rozlišením. V prvním kvartále tohoto roku by měla ale přibýt možnost zvolit i UHD panel. V obou případech se samozřejmě jedná o dotykový displej krytý odolným sklem Gorilla Glass a také s podporou Active Pen, takže psaní poznámek vlastní rukou přímo na displej nebude problémem.

Druhou částí je samozřejmě výkon. HP prozatím nespecifikuje konkrétní použité procesory, ale slibuje nám Intel Core vPro Kaby Lake, tedy poslední generaci 14nm procesorů s vylepšenou podporou 4K obsahu. K tomu si budete moci zvolit až 16 GB RAM typu DDR4. Vaše data pak uložíte až na 512GB SSD.

HP EliteBook x360 ale rozhodně neaspiruje na nejtenčí notebooky, kam patří například Spectre 13. S tloušťkou 14,9 mm ale může nabídnout slušnou dávku portů, ve které nebude chybět USB-C s podporou Thunderbolt 3, dvě USB 3.0, plnohodnotné HDMI a tradičně také 3,5mm jack. Na jeho těle nechybí čtečka micro SD karet, zámek Kensington a také čtečka čipových karet. Jediné, co budete rozhodně postrádat, je slot na SIM kartu pro využití mobilních sítí na cestách.

HP EliteBook x360

TIP: Lenovo představilo nové ThinkPady: maratonec, Yoga a univerzál

HP pak tuto výbavu završuje kvalitními stereo reproduktory v podání Bang & Olufsen a hardwarovými prostředky pro zabezpečení vašich dat. Čtečka otisků prstů je základem a navíc máte k dispozici i IR kameru, se kterou se můžete přihlašovat obličejem pomocí Windows Hello. TPM čipy a vlastní vylepšení systému BIOS od HP je pak samozřejmostí. Tím se přesouváme k softwaru, který výrobce taktéž obohatil o řadu funkcí pro zabezpečení, jako je HP SpareKey, Secure Erase a další. EliteBook je dodáván také s HP WorkWise, tedy aplikací volně ke stažení pro váš telefon s Androidem či iOS. Pomocí ní se dá proces ochrany ještě zdokonalit. Notebook díky ní můžete odemykat v případě, že se váš telefon přiblíží.

V poslední řadě je tu výdrž baterie. HP nám slibuje až 16,5 hodiny výdrže a rychlé nabíjení, kdy na 50 % kapacity baterie dosáhnete již za 30 minut, což je velmi slušné.

HP EliteBook x360 by se měl na evropský trh dostat na konci ledna tohoto roku. Cena prozatím nebyla zveřejněna.

Technické parametry HP EliteBook x360

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 14,9 mm, 1 290 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 13,3" (3 840 × 2 160 px)
Chipset
PaměťRAM: 16 GB, disk: 512 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory2× USB 3.0, 0× USB 2.0, video: HDMI, další: Thunderbolt
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémWindows 10 Pro
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 17 hodin
Dostupnostleden 2017, ?

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze