Qualcomm představil Snapdragon 778G. Mezi prvními jej nasadí Realme

3
Qualcomm představil Snapdragon 778G. Mezi prvními jej nasadí Realme
Fotografie: Qualcomm
  • Je založen na 6nm výrobním procesu
  • Nechybí podpora 5G
  • Podporovány jsou Full HD+ displeje s až 144 Hz

Qualcomm dnes na oficiálních stránkách představil nejnovější procesor Snapdragon 778G, který zamíří do telefonů střední a vyšší střední třídy. Jde o velmi blízkého příbuzného Snapdragonu 780G, avšak oproti 5nm výrobního procesu je tentokrát nepatrně horší 6nm proces. Současně se také liší sestavení jednotlivých jader. Nacházíme zde sestavu 2×4 jádra, přičemž nejvyšší takt je 2,4 GHz. O grafickou akceleraci se stará Adreno 642L a očekávat lze displeje s Full HD+ rozlišením a až 144Hz obnovovací frekvencí.

Potěší podpora operačních pamětí LPDDR5. V oblasti fotoaparátů zvládá až 64megapixelové rozlišení u jednoho fotoaparátu, případně 36+22 megapixelů u duálního snímače. Již takřka samozřejmostí je podpora sítí 5G, přičemž nasazený modem zvládá rychlost stahování až 3,7 Gb/s.

Qualcomm Snapdragon 778G

Snapdragon 778G se má v dohledné době objevit v telefonech Xiaomi, Motorola či Realme. Posledně jmenovaný výrobce již v tiskové zprávě potvrdil, že se velmi brzy můžeme těšit na novinky právě se Snapdragonem 778G. „Realme úzce spolupracuje se společností Qualcomm a uvedlo již na trh řadu úspěšných produktů vybavených procesory tohoto výrobce. Mobilní platforma Snapdragon 778G 5G má vynikající výkon a podporuje pokročilé herní funkce. Nový smartphone Realme bude jedním z prvních zařízení na světě vybavených právě mobilní platformou 778 5G. I nadále budeme zákazníkům přinášet skvělé zážitky a ty neoblíbenější 5G telefony pro mladé,“ říká Madhav Sheth, CEO Realme v Evropě.

Diskuze ke článku
Martin (Superhuman)
Martin (Superhuman)
Mezi prvními bude Honor 50.
Dominik Štolfa
Dominik Štolfa
Kdyby radši Realme uvolňovalo slíbené aktualizace systému než chrlilo jeden model ua druhým tak udělá líp.
Připadají mi jako kdysi Samsung, samé Galaxy Mini a aktualizace NIKDE.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze