Qualcomm oznámil Snapdragon 835, je vyrobený 10nm technologií

15

Zřejmě nejznámější výrobce procesorů do mobilních zařízení, Qualcomm, dnes představil svůj nejnovější počin zvaný Snapdragon 835. Ten by se měl stát hnací silou většiny špičkových telefonů v roce 2017.

Qualcomm

Qualcomm dnes představil pokračovatele současných procesorů Snapdragon 820 a 821, který nese označení Snapdragon 835. Nový model opět vznikl ve spolupráci s jihokorejským Samsungem a je vyráběn moderní 10nm technologií, což zajišťuje mnohem lepší energetickou účinnost.

TIP! Nové Snapdragony pro střední třídu: více paměti a rychlejší nabíjení

Společnost Qualcomm novinku samozřejmě srovnává s předchozím Snapdragonem 820. Nový model je o 27 % výkonnější a o 40 % úspornější, což by se mělo pozitivně projevit na výdrži telefonů. Současně bude Snapdragon 835 podporovat technologii Quick Charge 4.0, která má být schopná nabíjet až o 20 % rychleji ve srovnání s Quick Charge 3.0. Telefony bychom tak měli mít vždy nabité za zhruba 1 hodinu. Snapdragon 835 bude ve srovnání se staršími čipy také o 30 % menší, čímž výrobci získají v těle svých telefonů více prostoru. Nezbývá tedy než doufat, že nedojde k masivnímu odstraňování 3,5mm jack konektoru, jako se prozatím stalo u nových iPhonů či některých modelů Moto od Lenova.

Nově představený procesor Snapdragon 835 je nyní dle Qualcommu ve výrobě a prvně bychom ho ve finálním produktu mohli vidět v polovině roku 2017

Zdroje: prnewswire.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Redmarx
No, rekl bych, ze tohle je pohreb Exynosu, jestli fakt zvysili vykon o 27% a usporu o 40%, tak ma zbytek vyorbcu SoC problem, protoze tohle je vsechny deklasuje ne do druhe ale do treti ligy!
Hexagon
Zaujimavy pocin,ale v polovici 2017? To teda S8 ani G6 urcite nesplni,ved tie budu oficialne uz vo februari a v predaji v marci. Inak som zvedavy na realny vykon a taktiez viac specifikacii. Ak teda bude az v polovici 2017 tak to znamena ze to bude ako 821,cize by sme sa mali dockat aj 830.
Richy
Chtělo by to do března aby Sony vyrobilo nějakou 4K mašinu, celou v kovu + do USB-C integroval MHL. Něco prémiového a netradičního. iphone a jeho čínské napodobeniny mě už nebaví.
Areon
V následujícím roce bude zajímavé sledovat souboj právě Qualcolmu s Mediatekem. Protože i Mediatek nasadí novou 10nm technologii (od TSMC) ve svým vlajkovým modelu Helio X30. https://mobilizujeme.cz/clanky/mediatek-helio-x30-nejvykonnejsim-cipsetem-zrejme-ano/

Strategicky by měl mít výhodu výrobce který stihne procesor dostat na trh co nejdříve pokud nebude mít výraznější mouchy (př. přehřívání atd.) Já bych byl nejraději, kdyby se procesory srovnaly a nikdo výrazněji nedrtil trh. Konkurence je zdravá, bojím se ale, že Asiaté časem začnou americkou společnost dost tlačit :-) .
Qualcolmm už se pojišťuje a vrhá se do segmentu vývoje CPU pro automobilový trh. https://www.novinky.cz/internet-a-pc/419071-americky-mobilni-gigant-qualcomm-kupuje-za-38-miliard-dolaru-rivala-nxp.html

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze