Qualcomm chystá Quick Charge 4.0 s výkonem až 28 W

8

Zatímco zlepšení výdrže či navýšení kapacit u baterií do mobilních telefonů se nekoná, intenzivně se pracuje na rychlejším nabíjení. Qualcomm by již brzy měl představit čtvrtou generaci své technologie Quick Charge.

V současné době se v nových procesorech Qualcommu nachází technologie rychlého nabíjení Quick Charge 3.0. Ta má výkon 18 W a doplnit můžeme i konkurenční Super Charge od Huawei s výkonem 22,5 W či Oppo VOOC s 20 W. Všechny by měl za sebou nechat Quick Charge 4.0, který připravuje Qualcoom, jehož výkon stoupne na 28 W.

TIP! Qualcomm představil Snapdragon 821, nabídne 10% nárůst výkonu

Quick Charge

Nová generace rychlého nabíjení má údajně pracovat při napětí 5 V (s proudem od 4,7 A do 5,6 A) nebo při napětí 9 V (s proudem 4 A). V tuto chvíli nepadla zmínka podpory nabíjení při vyšším napětí, tedy 12 V nebo 20 V, což by byla snadná cesta k ještě rychlejšímu nabíjení, nicméně by vzrostlo riziko tvorby velkého množství tepla a možného přehřátí. Pokud opět nahlédneme ke konkurenci Huawei a Oppo, zjistíme, že využívají nízké napětí 5 V, přičemž dodávají do zařízení vysoký proud kolem 5 A. Super Charger od Huawei může dokonce napětí dostat i pod hranici 5 V.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Richard Záruba
Richard Záruba
Zpráva akorát naštve. Přesně jako na začátku... Revoluce s výdrží co by každý chtěl nejvíce ? Nikdy jen ti nabijeme telefon rychleji ale výdrž lepší nebude. Aneb děláme co lidi nechtějí a to je všude. Grrr
Tonda
Jak tohle dopadne, pal použijete jinou nabíječku a mobil pryč.
Dotaz
Chtel bych se zeptat jestli EU nejak limituje velikosti baterii v mobilech, protoze kdyz se divam na nejake ryze cinske znacky tak maji kapacitu kolikrat i 3x vetsi.
Xwert Is
Xwert Is
To je pekné a Google im to potom zablokuje :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze