Qualcomm chystá v roce 2020 nasadit 5G do mnohem více procesorů

Qualcomm chystá v roce 2020 nasadit 5G do mnohem více procesorů
Fotografie: Qualcomm
  • 5G modem se má objevit v nových procesorech řad 6 a 7
  • Znamená to rozšíření rychlého internetu mezi cenově dostupnější telefony

Qualcomm ve své tiskové zprávě informoval o snaze v roce 2020 významně rozšířit počet telefonů s podporou 5G. Údajně až pro 2 miliardy uživatelů. Za tímto účelem je nezbytně nutné nejen zlevnit budoucí telefony, ale také zjednodušit implementaci 5G modemu. V tuto chvíli je nutné do telefonů dostat nejen procesor, ale zvlášť ještě modem zvládající 5G. To však bude postupně odpadat, neboť modemy budou integrovány přímo do procesorů, respektive čipových sad.

Je zcela samozřejmé, že nástupce procesoru Snapdragon 855 (855+) již bude disponovat plně integrovaným 5G modemem. Qualcomm ale dnes oznámil, že o 5G budou obohaceny také procesory z řad 7xx a dokonce i 6xx, které se již obvykle objevují u telefonů s cenou kolem 8 tisíc korun. To je jednoznačně dobrá zpráva pro cenovou dostupnost smartphonů s podporou 5G. Současně je nyní potvrzeno, že tyto nové procesory hodlá nasadit nespočet předních výrobců. Jde například o LG, Redmi, Motorolu nebo Nokii. Poslední jmenovaná značka již sama před časem informovala, že hodlá v příštím roce 5G rozšířit.

Qualcomm rovněž uvedl, že procesory řady 7xx s 5G modemem mají být připraveny do konce letošního roku. Z toho vyplývá, že první telefony by mohly dorazit zkraje příštího roku. Na smartphony s novými procesory řady 6xx bychom si měli počkat přibližně do poloviny roku 2020.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze