První Windows Phone od Aceru je venku: Acer W4 Allegro

6

Acer představil svůj premiérový smartphone s operačním systémem Windows Phone 7.5. Nabídne vyváženou hardwarovou výbavu bez vážnějších nedostatků a líbivý design. Zaujme vás první Acer na platformě od Microsoftu?

Tip: přečtěte si také článek - HTC nejcennější Tchaiwanskou značkou: překonalo Acer i Asus

Tchajwanský gigant Acer světu oficiálně představil svůj vůbec první chytrý telefon postavený na microsoftí platformě Windows Phone 7.5 Mango s názvem Acer W4 Allegro. Jde o přístroj, který splňuje nejnižší (minimální) možné požadavky, které Microsoft jako autor celé platformy na výrobce mobilů má z hlediska hardwarové výbavy, a nepřidává ani "ň" navíc.

Acer W4 Allegro - oficiální fotografie

Acer Allegro má 1 GHz procesor od Qualcommu, který zajišťuje plynulý běh systému spolu s 512 MB paměti RAM. Na přední straně telefonu se skví 3,6 palcový kapacitní TFT displej s WVGA (800 × 480 pixelů) rozlišením. Vnitřní paměť přístroje činí 8GB a je dále rozšiřitelná o paměťové karty tipu MicroSD až do 32 GB, což je poměrně zajímavá skutečnost, protože ostatní WP7 telefony možnost používat paměťové karty postrádají. Na zadní straně telefonu najdeme 5 megapixelový fotoaparát s automatickým zaostřováním a s LED bleskem. Připojit na internet se lze skrze 3G a nebo také pomocí vestavěné Wi-Fi 802.11 s podporou všech tří standardů b/g/n. Z další konektivity pak ještě dlužno zmínit Bluetooth verze 2.1 s podporou A2DP a EDR. K navigaci poslouží GPS modul v kombinaci s Bing mapami. Při životě bude telefon udržovat baterie s nijak extra vysokou kapacitou 1300 mAh.

Video

Acer W4 Allegro by se měl v průběhu listopadu dostat na trh ve Francii a do konce roku postupně i na většinu ostatních světových trhů. Prodávat se bude v bílé nebo modré barevné variantě. Cena byla stanovena na velmi zajímavých 299 euro, tedy v přepočtu za cca 7500 korun. Je pravděpodobné, že se přístroj časem dostane do prodeje i v České republice. Hned jak se tak stane, jej pro vás pokusíme zajistit na podrobnou recenzi.

Technické parametry Acer W4 Allegro

Konstrukce116 × 59 × 13 mm, 126 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,6" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2011, ?

Zdroje: wmpoweruser.com, monwindowsphone.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
cORP.
mna ani tak celkovo nezaujal telefon samotny ani hw vybava az na jednu velmi pre mna prekvapujucu vec a to je ta ze to ma podporu microSD kariet co je u windows phone podla mna myslim prvy telefon ktory umoznuje vymenu pamatovej karty :)
Martin
Zatim nic moc ale třeba se Acer jednou rozjede :-)
David B.
Není... nějak tlustý?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze