Acer Allegro s Windows Phone 7.5 Mango již brzy v prodeji

2

Nedávno představený Acer Allegro s operačním systémem Windows Phone v nové aktualizaci s označením 7.5 Mango by se měl již brzy objevit na pultech evropských obchodů.

Acer Allegro - oficiální fotografie
Tip: přečtěte si také naše podrobné preview - První Windows Phone od Aceru je venku: Acer W4 Allegro

Acer na konci října bez velkých ovací představil svůj první smarthone postavený na stále ještě relativně nové platformě Windows Phone od Microsoftu. Jedná se o klasický model vyšší střední třídy s 3,6 palcovým WVGA displejem, HSDPA, Wi-Fi, GPS, 5MPx fotoaparátem s autofocusem a LED bleskem, 1 GHz jednojádrovým procesorem a také s 8 GB vnitřní paměti, která jde o 32 GB rozšířit pomocí paměťových microSD karet, což u Windows Phone není ani zdaleka takovou samozřejmostí jako u ostatních operačních systémů. Více o telefonu se dozvíte z našeho podrobného preview, nebo z tabulky technických specifikací na konci článku.

Acer Allegro již brzy v prodeji u Britského e-shopu Expansys

Acer Allegro do své předprodejní nabídky s označením " dostupný 1. prosince" zařadil Britský e-shop EXpansys. Přístroj nacenil na 259,99 liber, tedy v přepočtu asi na necelých 9 tisíc korun. EXpansys jej bude prodávat jak v bílé, tak i v černé barevné variantě. Ještě v průběhu listopadu by se měl přístroj dostat na trh ve Francii za blíže nespecifikovanou cenu, která by se však té ve výše zmíněném e-shopu měla velmi podobat. Ze začátkem prodeje v Evropě můžeme čím dál více doufat i v to, že se přístroj dostane také na trh do České republiky.

Technické parametry Acer W4 Allegro

Konstrukce116 × 59 × 13 mm, 126 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,6" (480 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm S2 MSM8255, CPU: 1×1 GHz
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémWindows Phone 7.5
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ4 2011, ?

Zdroje: unwiredview.com, somobile.co