HTC nejcennější Tchaiwanskou značkou: překonalo Acer i Asus

2

Společnost HTC je podle statistických propočtů firmy TAITRA nejhodnotnější ze všech značek zabývajících se odvětvím hi-tech na Tchaiwanu. Firma překonala například i tamní giganty Acer a Asus, známé hlavně výrobou notebooků.

Tip: přečtěte si také článek - HTC představuje nové smartphony: sledujte mobilenet.cz

Ještě před několika lety byla společnost HTC známa jako výrobce prémiových telefonů s OS Windows Mobile pro bohatší vrstvy, především z řad manažerů a geeků. Prodávala jen zlomek z počtu kusů, které prodává dnes. Za velký vzestup může děkovat především téměř 100% sázce na platformu Google Android a také částečnému přesunu do střední třídy, takže již pokrývá větší spektrum potencionálních zákazníků. Zisky a prosperita celé společnosti se k velké radosti akcionářů i fanoušků společnosti výrazně projevují také na statistických číslech.

Značka HTC má větší hodnotu než legendární Asus nebo Acer

Taiwanský statistický ústav jménem TAITRA zveřejnil statistiku, která za sebe seřadila 10 tamních nejhodnotnějších firem roku 2011, které mají co odčinění s výrobou hi-tech elektroniky (PC, notebooky, mobilní telefony, MP3/4 přehrávače atd.). Tato statistika jen dobře ilustruje velký růst, jakým HTC právě prochází. Otázkou je, jak dlouho tento růst bude trvat. Co myslíte? Na vaše názory se těšíme v diskuzi pod článkem.

10 nejcennějších taiwanských značek podle TAITRA

Umístění Značka Hodnota (mil. $)
1 HTC 3 605
2 Acer 1 940
3 Asus 1 637
4 Trend Micro 1 217
5 Master Kong 1 190
6 Want-Want 739
7 Giant 337
8 Maxxis 335
9 Synnex 317
10 Advantech 241

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Dušan
Myslím že HTC ještě bude pomalu, ale jistě růst. Vyrábělo vždy dobré a kvalitní přístroje. Já osobně mám s touto značkou jen a jen samé dobré zkušenosti. Mám již páté HTC a rozhodně bych neměnil.
Milan
Po špatných zkušenostech s HTC Touch Cruise, již HTC nikdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze