První uživatel má skládací Samsung Galaxy Fold. Jaké jsou jeho dojmy?

První uživatel má skládací Samsung Galaxy Fold. Jaké jsou jeho dojmy?
  • Na evropském trhu bude Samsung Galaxy Fold dodáván se Snapdragonem 855
  • Výdrž se při náročnějším používání pohybuje kolem jednoho dne
  • Ohyb na vnitřním displeji není při vyšším jasu viditelný

Samsung Galaxy Fold, vůbec první skládací telefon od jihokorejského výrobce, se již za měsíc dostane do předobjednávek a zkraje května do rukou prvním běžným uživatelům. Jak jsme vás však informovali, na český trh se alespoň v první vlně nedostane. První uživatel však již má možnost používat kousek s nefinálním softwarem a podělil se o zajímavé informace z běžného používání. V prvé řadě mohl potvrdit, že se evropští zákazníci mohou těšit na variantu se Snapdragonem 855. Ohledně výdrž je zde také pozitivní zpráva. Při náročném používání telefon se dvěma displeji vydrží jeden den, dva dny nejsou nereálné.

Samsung Galaxy Fold

Mnoho z vás jistě zajímá, jak je to s kvalitou přehybu v oblasti displeje. Pokud po zobrazovači přejedete prstem, ohyb ucítíte. Pouhým okem však v rozloženém stavu nepoznáte, kde se panel ohýbá. Stačí nastavit jas vnitřního displeje alespoň na 70 %. Vnější lze použít ke všem obvyklým operacím. Můžete na něm pracovat s internetem, hrát hry – jednoduše vše, nač jste zvyklí z běžného telefonu. Samotné prostředí obstarává Android 9.0 Pie a nadstavba One UI 1.2. Jde tedy o novější verzi, než která se nachází na modelech řady Galaxy S10.

Samsung ho má! Galaxy Fold je skládací telefon

Optimalizace prostředí není špatná, ale drobné mušky ještě má. Zejména v oblasti překlápění aplikací z malého displeje na velký občas dochází k prodlevám. To však lze přičítat stále ještě nefinální verzi softwaru. Samsung má ještě celý měsíc na to, aby vše dotáhl ke zdárnému konci. Na uživatele se sneslo skutečně mnoho otázek. Do kategorie zajímavější bychom zařadili tu, zda je možné pracovat s vnitřním displejem v případě, že se vám jej povede nastavit do pravého úhlu. Odpověď zní: nelze. Přehnout displej pod úhel 90° možné je, ale v danou chvíli se automaticky vypne.

Samsung Galaxy Fold 4G

Rozměry160,9 × 117,9 × 7,6 mm, 276 g
DisplejSuper AMOLED, 7,3" (2 152 × 1 536 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,84 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GB / 1 000 GBne
Akumulátor4 380 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze