První tablety se systémem Windows 8 dorazí už v říjnu

1

Bitva na trhu tabletů se pomalu ale jistě začíná rozjíždět a zdroje webu Bloomberg hlásí další zajímavé zprávy. Microsoft by měl v létě ukončit vývoj nových tabletů s operačním systémem Windows 8, které budou připravené k prodeji na říjen letošního roku. Společnost tak chce především stihnout bujnou vánoční sezónu.

Na trh by se měly dostat tablety s architekturou ARM i Intel. Microsoft ale plánuje značnou dominanci přístrojů s Intelem (více jak 40 systémů), zatímco ARM si pro sebe ukousne jen pět (ze začátku prodejů pouze tři). Podle anonymních zdrojů si Microsoft přísně hlídá kvalitu a my bychom se tak měli dočkat odpovídající úrovně všech tabletů. Intel ale v této oblasti dominuje, zatímco na ARM nikdy Windows 8 nedokáže běžet naplno.

TIP! Podívejte se, jak vypadá nový Windows 8.

Říjnový začátek prodejů samozřejmě dává smysl. Několikaměsíční shon před Vánoci dává Microsoftu šanci prosadit první tablety s novým operačním systémem a mimo jiné také zviditelnit samotný Windows 8, který bude muset ukázat své kvality. V současné době totiž začíná dominovat nový iPad a pokud se Microsoft nevytáhne, Apple opět ovládne vánoční trh.

Oficiální slovo ohledně přesného data vydání i konkrétnějších informací o tabletech by mělo padnout již příští měsíc.

Zdroje: bloomberg.com

Diskuze ke článku
Hadas
Pokud to prostředí bude běhat plynule a tablety na Win 8 nabídnou plnou konektivitu, tak mohou mít úspěch. Já bych šel do iPadu hned, ale ta politika Applu mi prostě vadí. Chceš USB, kup si redukci, Chceš HDMI, kup si redukci. Chceš paměťové karty, kup si redukci. Chceš Mass Storage? Udělej si JB a nějak to obejdi. Chceš FLASH, není potřeba... Dříve nepotřebný multitasking a CTRL C a CTRL V.. Jinak ale parádně zpracovaná zařízení s perfektním dotykovým ovládáním.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze