První dojmy z LG G5: revoluce bez zadních tlačítek (video)

LG na MWC 2016 v Barceloně právě představilo novou vlajkovou loď LG G5. Jihokorejský výrobce se rozhodl pro velké změny – G5 již totiž nenabízí typická zadní tlačítka a nově už není plastové. Kov ji ale sluší mnohem víc a LG G5 vypadá na první pohled skutečně hezky. Podívejte se na naše první dojmy včetně videopohledu a galerie přímo z Barcelony.

TIP: LG G5 představeno: kovové tělo, 5,3palcový displej a USB-C

LG G5 se od svých předchůdců výrazně liší. Samozřejmě kovové tělo je mnohem reprezentativnější a telefon se s ním diametrálně odlišuje od svých předchůdců. Změn je ale mnohem více. V prvé řadě se telefon skvěle drží. Mohou za to nejen kompaktní rozměry 149,4 × 73,9 × 7,7 mm, ale také zakulacený design. Nový model je bohužel o trochu vyšší než jeho předchůdce. Ostatní rozměry jsou ale menší a v ruce je to znát.

LG G5 – první pohled z MWC 2016

Na rozdíl od spekulací se LG rozhodlo u nového modelu displej mírně zmenšit z 5,5 palce u LG G4 na 5,3palcový displej u nového LG G5. Displej si ale zachoval vysoké rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů a ve výsledku to znamená ještě větší jemnost, než na kterou jsou zvyklí uživatelé G4, konkrétně 554 bodů na palec. Displej je opravdu skvostem modelu G5. Skvělé pozorovací úhly a krásné barvy.

LG G5

U povedeného designu ještě chvíli zůstaneme. Vybrat si totiž můžete ze čtyř barevných kombinací – stříbrné, titanové, zlaté a růžové. Barvy vypadají decentně a LG se nepouští do žádných výstřelků. Můžete si tedy vybrat barvu, která se hodí k vašemu osobnímu stylu. Design i ergonomii hodnotíme na první dojem na výbornou. Ocenění LG je rozhodně na místě, protože zde máme i neotřelý koncept výměnné baterie. V celokovovém tělu je to skutečně neobvyklé řešení. Spodní část lze z telefonu vysunout a baterii můžete vyměnit. Můžete také připojit příslušenství jako kvalitní zesilovač OD B&O nebo kit pro snadnější focení. Do designu je také zakomponován slot pro microSD kartu a USB C.

LG G5

Po stránce hardwaru není na první pohled co vytýkat. Vše je špičkové a LG jde tvrdě po konkurenci. S tak vysokým výkonem je rychlost zaručena. Výjimečný by měl být i fotoaparát. Ten nabídne nejen dva snímače, ale také duální blesk a samozřejmě laserové ostření. Jeden fotoaparát je klasický a druhý je výjimečně široký, což vám pomůže zachytit více zážitků. Fotografie z prezentace na tiskové konferenci vypadají skvěle, ale i námi pořízené snímky z tiskové konference jsou na dané podmínky nadprůměrné. U fotoaparátu nepotěší maximálně fakt, že vystupuje z těla telefonu. Pochválit musíme i první dojmy z prostředí, které má LG hezky zpracované a samozřejmě i rychlé. Na dlouhodbé dojmy z prostředí si ale budeme muset počkat do naší obsáhlé recenze.

LG G4 LG G5
Rozměry 148,9 × 76,1 × 9,8 mm 149,4 × 73,9 × 7,7 mm
Hmotnost 155 g 159 g
RAM 3 GB 4 GB
Chipset Qualcomm Snapdragon 808 MSM8992 Qualcomm Snapdragon 820 MSM8994
Systémový konektor Micro USB USB-C
Úhlopříčka 5,5" 5,3"
Rozlišení a jemnost displeje 2 560 × 1 440 px (534 ppi) 2 560 × 1 440 px (554 ppi)
Zadní fotoaparát 16 Mpx 16 Mpx

Podrobné srovnání naleznete v našem katalogu.

TIP: Tak jde čas: LG G5 ve srovnání se svými předchůdci

Zapomenout nesmíme ani na příslušenství ve formě již představeného krytu – Quick Cover, které vám ukazuje některé notifikace a umožňuje vám komunikovat i s krytem na displeji. Část displeje totiž zůstane aktivní a pouzdro prosvítí. Je to detail, ale v běžném životě se může nejednou hodit. Ostatně podobné řešení jsme již v minulosti viděli u HTC.

LG G5

LG G5 vypadá dobře, dobře se drží a nabídne nekompromisní výkon. Jediné zklamání pro uživatele vlajkových lodí od LG může být absence zadních tlačítek, protože když si na ně zvyknete, tak jsou skvělým pomocníkem. LG G5 ovšem nabídne jedno zadní tlačítko, je hardwarové, má zpětnou vazbu při dotyku a je v něm zakomponována čtečka otisku prstů. Uživatelé tak nemusejí úplně smutnit nad ztrátou klasických zadních tlačítek. Pokud si na LG G5 děláte zálusk, tak si musíte počkat na přelom března a dubna. A cena? Tu bohužel zatím neznáme.

LG také představilo příslušenství, které pro vás již zpracováváme. Těšit se můžete na virtuální realitu, 360stupňovou kameru s možností vkládání na Street View a sluchátka.

Technické parametry LG G5

Kompletní specifikace
Konstrukce149,4 × 73,9 × 7,7 mm, 159 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,3" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 820 MSM8996, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2016,
Diskuze ke článku
Martin McČerný
Martin McČerný
Nebýt tam znak LG tak tipuju nějaký elephone :-O Nový telefony od LG celkově vypadají podivně čínsky.
Var-G
G5 se mi vůbec nelíbí. Myslím si, že když jsem všude četl ty hejty na tento mobil na různých forech, že to moc úspěšný mobil teda nebude. Ani já bych do něj nešel. Design je hnus hlavně ta zadní strana a moduly jsou fajn, ale drtivá většina lidi si je stejně nekoupí.
sabaka
"Pokud se ptáte proč tak vysoké rozlišení, tak je důvod jednoduchý. LG představilo na MWC 2016 i příslušenství, kde nechybí virtuální realita a tam se každý pixel navíc počítá." To je úplná blbost, protože do VR headsetu od LG se telefon nevkládá. VR headset má vlastní displeje.
rumik
To nemá ,,menu,,? či jsem slepý?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze