Huawei Ascend P2: 4,5palcový displej a silná baterie (aktualizováno)

8

Únorový veletrh MWC 2013 v Barceloně se pomalu blíží. Začínají tak ve velkém prosakovat informace o nových telefonech. Dnes se objevily první informace o Huawei Ascend P2, který nabídne pětipalcový displej, Android 4.1 Jelly Bean nebo silnou baterii.

Aktualizace 25. 1. 2013

Dnes se na internetu objevila první fotografie tiskové kvality. Poměrně detailně si tak můžeme Huawei Ascend P2 prohlédnout. Designem se obrázek shoduje s fotografií níže, avšak lze si povšimnout, že se zřejmě nedostane na senzorová tlačítka. Ta se přemístí přímo na displej, což ne každý přivítá. Displej by nově měl mít "jen" 4,5 palce. Jde však o nepotvrzenou informaci. Na pravém boku se v jeho spodní části nachází tlačítko, které by mohlo být praktickou spouští fotoaparátu. Zda-li tomu tak opravdu je se ale dozvíme nejspíše až za měsíc na veletrhu MWC 2013, kde bude Ascend P2 oficiálně představen.

Huawei Ascend P2

Původní informace ze 14. 1. 2013

Huawei představil minulý týden tři nové telefony na veletrhu CES 2013. Nicméně se od něj dočkáme dalších novinek na blížícím se veletrhu MWC 2013 v Barceloně. Nástupce se dočká současný Ascend P1. Novinka Ascend P2 nabídne větší, 5palcový displej s HD rozlišením. Pořádného zlepšení se dočkal také procesor. Těšit se můžete na čtyřjádrový Hisilicon K3V2 s taktem 1,8 GHz, kterému společnost udělají 2 GB RAM. Dohromady se postarají o plynulý chod Androidu 4.1 Jelly Bean.

Z dalších uniklých informací víme, že interní paměť se bude pohybovat okolo 8 GB a bude ji možné rozšířit paměťovými kartami microSDHC. Mezi špičku, alespoň počtem megapixelů, zamíří fotoaparát. Počítejte s 13megapixelovým rozlišením a dále možností záznamu FullHD videa s 30 snímky za vteřinu. Čelní kamerka pak nabídne běžné rozlišení 1,3 megapixelu. I Huawei se již přikloní k micro SIM kartám. Solidní pohotovostní výdrž by měla zajistit baterie s kapacitou 3000 mAh.

Připomeňte si: Recenze Huawei Ascend P1 – Dračí výkon v křehkém těle

Chystaný Huawei Ascend P2 vypadá velmi nadějně a pokud se zmíněná výbava potvrdí, zamíří takřka do nejvyšších pater. Vše se dozvíme za měsíc v Barceloně, kam se naše redakce chystá a přinese aktuální zpravodajství.

Zdroje: phonearena.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
pepan6680
Vzhledem mě opravdu oslovil, ale přece jen to není nástupce, když předchůdce měl 4,3" displej a toto má 5"... To je jiná kategorie...
stepo
Klid huawei k nám stejně dotřepe tak maximálně 1-2 smartphony, jako tento rok, huawei umí jen představovat,ale dodávat na trh, to už nezvládá. Hold je vidět že na to nemá. Chce se jen ukázat když konkurence představuje super smartphony ,a ona by chtěli také, jenže jim to jaksi nejde
SulNul
Na konkurenčním webu se píše o 4.5" displeji, tak co je správně?
capo
Dobře odladit nasadit dobrou cenu a všechny ostatní mobily jdou do kopru!!! :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze