LG Watch Style a Watch Sport oficiálně: design, nebo funkce?

12

LG představilo nové chytré hodinky, které nabídnou nejnovější verzi operačního systému Android Wear 2.0. Novinky nesou označení Watch Style a Watch Sport a liší se kromě designu také ve funkční výbavě. Zatímco Watch Style budou opravdu spíše jen stylovým doplňkem, Watch Sport disponují i pokročilejšími funkcemi.

Obě novinky běží na nejnovější verzi operačního systému Android Wear 2.0, kterou Google uvolnil právě s jejich příchodem.

LG Watch Style

LG Watch Style jsou, jak již název napovídá, hlavně stylové. Watch Style jsou oproti Watch Sport menší s 1,2palcovým celokruhovým P-OLED displejem s rozlišením 360 × 360 pixelů. Nechybí ani senzor okolního osvětlení, podle kterého se následně upravuje jas. V konektivitě narazíte na podporu Bluetooth a Wi-Fi. O výkonnostní stránku se stará procesor Snapdragon Wear 2100, kterému sekunduje 512 MB paměti RAM, interní úložiště má klasickou kapacitu 4 GB bez možnosti dalšího rozšíření.

LG Watch Style

Baterie nabídne kapacitu 240 mAh a tělo Watch Style je z nerezové oceli. Potěší také přítomnost koženého pásku a odolnost vůči vodě a prachu dle certifikace IP67. Pokud se vám dodávaný kožený pásek nezamlouvá, můžete jej nahradit vlastním s šířkou úchytu 18 mm. Základní varianta vyjde na 249 dolarů, tedy zhruba 7,5 tisíce korun včetně DPH, verze s odstínem růžového zlata bude o 30 dolarů dražší. Vyjde tedy v přepočtu o tisíc korun dráže.

Technické parametry LG Watch Style

Kompletní specifikace
Konstrukce42,3 × 45,7 × 10,8 mm, ? g, konstrukce: ?, odolnost: IP67
DisplejPOLED, 1,2" (360 × 360 px)
Fotoaparát
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100, CPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid Wear
Akumulátor240 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2017, ?

LG Watch Sport

Pokud vám jde méně o vzhled a více o funkční výbavu, může vás zaujmout model Watch Sport. Displej nabídne úhlopříčku 1,38 palce, u nějž rozlišení poskočilo na 480 × 480 pixelů. O výkon se opět stará procesor Snapdragon Wear 2100, sekunduje mu však 768 MB paměti RAM. Interní úložiště disponuje kapacitou 4 GB a dostatečnou výdrž by měla zajistit baterie s kapacitou 430 mAh.

LG Watch Sport

Konektivita a nabízené senzory jsou mnohem v širším záběru – Watch Style disponují Bluetooth, Wi-Fi, GPS, NFC (s možností platit skrze Android Pay), senzorem srdečního tepu, barometrem, senzorem okolního světla a dokonce i LTE. Chybět nesmí ani odolnost IP68. Cena je nastavena na 349 dolarů, tedy zhruba 10,5 tisíce korun včetně DPH.

LG Watch Style a LG Watch Sport

Oba nové přírůstky se začnou prodávat v USA počínaje zítřejším dnem. V následujících týdnech se dočká Kanada, Rusko, Jižní Afrika, Jižní Korea, Velká Británie i další země.

Technické parametry LG Watch Sport

Kompletní specifikace
Konstrukce45,4 × 51,2 × 14,2 mm, ? g, konstrukce: ?, odolnost: IP68
DisplejPOLED, 1,38" (480 × 480 px)
Fotoaparát
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2100, CPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid Wear
Akumulátor430 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ1 2017, ?

Zdroje: androidpolice.com, gsmarena.com, blog.googl

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Jojo... verze Sport a výdrž tak den s tím hardwarem, který tam je. Nehledě už na to, že sportovní hodinky nejsou jen o množství senzorů, nacpaných do toho kousku plastu, ale taky o návazných službách a schopnosti ta data vůbec využít.
Dodo
Verzia sport sa fakt vydarila. V jednoduchosti je krasa...
Jara
Ta otřesná výdrž to zabíjí.
Novější modely od Garminu jsou někde jinde.. výdrž klidně 5dní (ano bez GPS), zobrazí notifikace, evidují aktivity, spánek.. a úplně nové Fenix 5 jsou opravdu skvostné!!
Sám mám prakticky základní model Forerunner 230 a nemůžu si ho vynachválit :)
Marek Veselý
Marek Veselý
Dobrý den, v prvé řadě bych rád pochválil stránky!! Jsem váš fanda, miluju vaše videorecenze. Na tyhle hodinky jsem narazil už zoufalý, čekám na recenzy gear fit 2 pro. Tyto budou třeba za 7000 takže bych váhal jestli by nebyly lepší kup!! Předpokládám že se brzy dozvíme datum prodeje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze