První dojmy z LG X Power 2 s pořádnou baterií

LG letos ukázalo pravděpodobně tu největší pecku celého MWC v podobě LG G6, ale na jejich stánku se objevila i jiná zařízení, jako třeba nedávno představené LG X Power 2. Reklama na něj nám vštěpovala do hlavy, že je to telefon s největší baterií, který tento výrobce kdy uvedl na trh. Vydali jsme se tedy zjistit, zda je X Power 2 více než jen baterie s displejem.

LG X power 2 – MWC 2017

Svou výbavou nové LG X Power 2 asi nikoho skutečně nepřesvědčí. Osmijádrový procesor s taktem 1,5 GHz a ani 1,5GB operační paměť není žádná terno. Interní úložiště nabízí 16 GB prostoru, ale naštěstí tu nalezneme i slot pro paměťové karty. Hlavní 13Mpx fotoaparát nás při našem krátkém focení neohromil, ale potěšila nás přední 5Mpx kamerka. Ta má vlastní LED blesk a také užitečně široký úhel záběru pro skupinové fotky.

Největší překvapení mě však čekalo až po zvednutí telefonu ze stojánku. Vzhledem k baterii s kapacitou 4 500 mAh a potvrzené hmotnosti 164 gramů jsem očekával pořádnou cihlu, ale opak je pravdou. LG X Power 2 působilo neskutečně lehoučkým dojmem a skoro jsem až zapomněl, že vůbec nějaký telefon držím. Rozvržení hmotnosti je tu zkrátka perfektní a vůbec se nové X Power drží velmi příjemně. U tak velké baterie nás potěšilo také rychlonabíjení, které se určitě hodí, byť se nabíjí přes rychle zastarávající microUSB.

TIP! LG X Power 2: novinka se silnou baterií, ale bídnou výbavou

Plastová konstrukce je velmi příjemně zaoblená a krásně padne do ruky. V úchopu jsme měl navíc jistotu, takže ani ovládání jednou rukou nebylo i přes větší rozměry a 5,5palcový displej problém. Onen displej má sice jen HD rozlišení, ale jas i pozorovací úhly byly velmi dobré. Velmi dobře zní také možnost používat X Power 2 jako powerbanku pro nabíjení jiných zařízení, což se může hodit. A jako systém byl zvolen už Android 7.0, který tu velmi rádi vidíme a prostředí je díky němu pěkně plynulé.

Nové LG X Power 2 by se mohlo stát dobrým společníkem pro nenáročné cestovatele, ale o tom rozhodně až cena, kterou LG zatím odmítá sdělit. Každopádně se nový X Power 2 objeví již v březnu letošního roku a to hned ve čtyřech barvách – černé, tmavě modré, stříbrné a zlaté.

Technické parametry LG X Power 2

Kompletní specifikace
Konstrukce154,7 × 78,1 × 8,4 mm, 164 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 8×1,5 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ne
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2017, ?
Diskuze ke článku
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Lepsi nazov by bol LG X Shit.... sak tie parametre su otrasne toto mohli predstavit pred troma rokmi nie v roku 2017....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze