První dojmy z OnePlus Nord CE 5G: nejpěknější telefon ve své třídě?

6
První dojmy z OnePlus Nord CE 5G: nejpěknější telefon ve své třídě?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Design zařízení se opravdu povedl, matná záda odolávají nevzhledným otiskům
  • Bohužel však chybí posuvné tlačítko pro přepínání zvukových režimů
  • 90Hz AMOLED panel má dostatečný jas pro používání na přímém slunci
  • Hardwarová výbava čítající Snapdragon 750G a až 12 GB RAM se postará o plynulý zážitek z používání

Nedávno představené OnePlus Nord CE 5G odkazující na „Core Edition“ se profiluje jako cenově dostupný telefon bez hardwarových kompromisů. Jaké jsou naše první dojmy?

Design za jedna s hvězdou

OnePlus Nord CE 5G k nám dorazilo v černé krabičce, ve které kromě telefonu samotného najdeme rovněž ochranné pouzdro, napájecí adaptér i nabíjecí/datový kabel typu USB-A/USB-C. V testované modré barevné variantě „Blue Void“ vypadá zařízení skvěle, a to i díky působivému efektu tmavě modrých okrajů. Záda jsou navíc matná a velmi zdatně odolávají otiskům, což je jednoznačně plus.

Kromě vzhledu stojí za zmínku rovněž vcelku kompaktní rozměry 159,2 × 73,5 × 7,9 mm. Jedná se o nejtenčí zařízení od dob OnePlus 6T a hmotnost 170 gramů je rovněž příjemná. Na bocích najdeme ovládání hlasitosti, slot pro dvojici nanoSIM či USB-C a 3,5mm jack. Zamrzí snad jen absence velmi praktického posuvného tlačítka pro přepínání zvukových režimů.

Kvalita zpracování je však příkladná a telefon na nás z hlediska designu udělal velmi dobrý dojem. Se zvýšenou odolností bohužel nepočítejte, což lze vidět i na „šuplíčku“ pro SIM karty, který není vybaven žádnou silikonovou záslepkou.

90Hz AMOLED

OnePlus nasadilo 6,43" AMOLED panel s 90Hz obnovovací frekvencí. Jedná se o plochý displej, který již z výroby chrání fólie a má dostatečnou svítivost i pro používání na přímém slunečním svitu. Vzhledem k použití AMOLED technologie a nejnovější verzi OxygenOS neschází podpora ambientního režimu ani (neustále aktivovaného) Always-On displeje.

OnePlus Nord CE 5G

O biometrické zabezpečení se stará čtečka otisků prstů optického typu s bílým podsvícením integrovaná do displeje, která je umístěna relativně blízko brady telefonu. Z krátkého používání zatím přiložený prst vždy rozpoznala spolehlivě. Další možností autentizace uživatele je sken obličeje, který je však pouze 2D a není tedy nijak zvlášť bezpečný.

Rychlé nabíjení a dostatek výkonu samozřejmostí

Velkým lákadlem modelu OnePlus Nord CE 5G je bezpochyby 8nm Snapdragon 750G, který může doprovázet až 12 GB RAM a 256GB úložiště (námi testovaná konfigurace). Zařízení tak (rovněž díky odladěné nadstavbě) funguje velmi svižně a není problém hrát ani ty nejnáročnější hry nebo náročný multitasking.

S ohledem na hardware potěší také podpora rychlého 30W nabíjení Warp Charge 30T, pomocí něhož je možné doplnit energii na 70 % kapacity 4 500mAh baterie za pouhých 30 minut.

Ptejte se, co vás zajímá

Líbivou novinku právě začínáme testovat, do komentářů nám tak můžete psát dotazy na vše, co vás ohledně OnePlus Nord CE 5G zajímá.

Technické parametry OnePlus Nord CE 5G

Kompletní specifikace
Konstrukce159,2 × 73,5 × 7,9 mm, 170 g, konstrukce: klasická
DisplejAMOLED, 6,43" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 750G, , GPU: Adreno 619
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2021, 7 500 Kč