Stylové OnePlus 10 Pro s fotoaparáty Hasselblad a 80W nabíjením v redakci

První dojmy včetně videa
18
Stylové OnePlus 10 Pro s fotoaparáty Hasselblad a 80W nabíjením v redakci
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka nabídne povedený design i praktická matná záda
  • Displej má tenké rámečky a čtečka otisků prstů není zbytečně nízko
  • Certifikace zvýšené odolnosti bohužel tradičně schází

Společnost OnePlus představila svůj vlajkový model OnePlus 10 Pro již zkraje letošního roku, na našem trhu se však začala novinka prodávat teprve před pár dny s cenou začínající na 23 499 Kč ve variantě s 8 GB RAM a 128GB úložištěm. Jaké jsou naše první dojmy z černé verze Volcanic Black?

OnePlus 10 Pro se stylovým designem – první dojmy

Design, který zaujme

OnePlus v minulosti již několikrát ukázalo, že design a kvalitní dílenské zpracování mu není cizí a potvrzuje to i nejnovější model 10 Pro. Novinka sází na skleněná záda s ochranou Gorilla Glass 5, hliníkový rámeček a displej se sklem Gorilla Glass Victus. V ruce se přitom i navzdory hmotnosti 201 gramů smartphone drží velmi příjemně, za což vděčí dobrému rozložení hmotnosti (telefon nemá tendenci přepadávat dopředu při držení za spodní část) a také mírně zaobleným bokům. Na bocích kromě kolébky ovládání hlasitosti (na levém boku) najdeme rovněž obligátní vypínací tlačítko, ale hlavně velmi praktický posuvný přepínač zvukových profilů, který OnePlus využívá pravděpodobně jako jediný výrobce smartphonů s Androidem.

Povedená je rovněž matná úprava zad, kde zaujme výrazný modul fotoaparátů, jenž navazuje na pravý bok zařízení. Modul příliš nevystupuje nad okolní povrch, tvoří jej však lesklý materiál, na němž se snadno zachytí otisky prstů. Zde si také můžeme všimnout loga společnosti Hasselblad, která s OnePlus spolupracuje na barevném naladění snímků. Z designu jsme nadšeni, zamrzí však pro OnePlus tradiční absence (alespoň oficiální) zvýšené odolnosti, což je u takto prémiového zařízení rozhodně škoda.

Krásný 6,7" LTPO AMOLED

Kromě designu rozhodně stojí za zmínku i AMOLED displej s 6,7" i 120Hz obnovovací frekvencí. Díky tomu, že se jedná o LTPO panel druhé generace by navíc měla novinka nabídnout slušnou výdrž i při maximálním QHD+ rozlišení (3 216 × 1 440 pixelů). Oproti OnePlus 9 Pro má rovněž disponovat dvojitou barevnou kalibrací s různou úrovní jasu, což má vést k věrnějšímu podání barev.

I na základě prvních dojmů lze obrazovku pouze chválit, neboť má krásné barevné podání, široký rozsah jasu (velmi nízký a naopak i velmi vysoký), i tenké rámečky. Hned z výroby je také na obrazovce předinstalovaná ochranná fólie a čtečka otisků prstů (optického typu) není zbytečně nízko.

Ptejte se, co vás zajímá

Novinka zaujme rovněž slušnou 5 000mAh baterií s podporou 80W nabíjení nebo 50Mpx ultraširokoúhlým objektivem s rozsahem 150 stupňů. Brzy se tak můžete těšit na podrobnou recenzi, fotočlánek (včetně fotoduelů) i test nabíjení. Mezitím nám můžete do komentářů psát vaše dotazy, na které zodpovíme v recenzi, případně rovnou zde v komentářích.

OnePlus 10 Pro 256+12 GB
Kde koupit nejvýhodněji

OnePlus 10 Pro 256+12 GB

OnePlus 10 Pro 256+12 GB

Rozměry163 × 73,9 × 8,6 mm, 201 g
DisplejAMOLED, 6,7" (3 216 × 1 440 px)
Fotoaparát48 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1, 1×3 GHz + 3×2,5 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ondřej Mifka
Ondřej Mifka
Test nabíjení si nechte, to je každýmu jasný, že je to ok, ale vybíjení už popište nějak poctivě! Všechny vaše recenze poslední dobou stojí úplně za prd. Díky
Ben Ben
Ben Ben
Certifikace zvýšené odolnosti bohužel tradičně schází:
Aha. Akorát předchůdce IP68 měl oficiálně.

Ty záda vypadají fakt dobře. Ale jinak se víc vyplatí 9 Pro.
Martin Pio
Martin Pio
Mám 9pro už rok ale keď mám povedať pravdu je to moje prvé aj posledné 1+. Myslím že táto značka ide dole a hodne rýchlo.
Lukas Klima
Lukas Klima
Jak dlouhou sw podporu má u vlajkových modelů OnePlus?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze