První dojmy z novinek od Asusu MeMO Pad 8 a MeMO Pad 10

Na veletrhu IFA jsme si mohli vyzkoušet všechny novinky od Asusu, které tento výrobce představil v Berlíně nebo o něco dříve na Computexu. Mezi nimi figurují i dva nové tablety, které zaujmou kombinací nízké ceny a solidní výbavy. Naše první dojmy shrnuté v tomto článku jsme doplnili samozřejmě také o videopohledy.

Asus MeMO Pad 8

Tchajwanský výrobce je dalším, který se snaží naskočit na rozjíždějící se vlak s osmipalcovými tablety, který táhne Apple iPad mini, jenž s tímto trendem začal. Pro toho, pro koho je sedm palců málo a 10 zase moc, je to možný kompromis a ideál. Co se konstrukce týče, je MeMO Pad 8 obyčejný plastový tablet, který je v bílé a růžové verzi navíc lesklý. Designově se sice celkem povedl, ničím nás ale zvláště nezaujal, ale vzhledem k cenovce asi nic víc chtít nemůžeme. Důležité je, že plasty dobře lícují a jejich zpracování je kvalitní. Potěšilo nás ale, že černá varianta má záda v úpravě soft touch a v ruce působí mnohem příjemněji a hodnotněji. Neprahnete –li vysloveně po bílé, bude asi černá nejlepší volbou.

TIP: přečtěte si kompletní preview nového Asusu MeMO Pad 8

Vzhledem k nižší cenovce nelze očekávat rekordy v tenkosti rámečků nebo štíhlé linii v pase, osmipalcový MeMO Pad se ale drží statečně a oba parametry jsou ještě ucházející. Boční tlačítka jsou stejně jako u Nexusu 7 a Fonepadu 7 umístěna neprakticky na zkosené boční hraně a při položení tabletu na stůl nebo držení jej v pravé ruce je nelze prakticky pohodlně stisknout. Zamrzí také absence GPS, které by u menších tabletů leckdo využil. Stejně jako u FonePadu, i MeMO Pad 8 má otevřený slot pro paměťovou kartu.

Asus MeMO Pad 8 – první pohled z IFA 2013

Displej zaujme technologií IPS, v reálu však nabídne jen průměrné pozorovací úhly, čitelnost na přímém slunci i podání barev. Jen průměrné je také rozlišení. Displej tak svými zobrazovacími schopnostmi odpovídá ceně a v ničem příliš nepřekvapí. Prostředí běží na Androidu 4.2 s minimálními úpravami, je dobře optimalizované a svižné, což je nejdůležitější.

Technické parametry ASUS MeMO Pad 8

Kompletní specifikace
Konstrukce212,4 × 127,4 × 10 mm, 350 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx, , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetRockchip RK3188, CPU: 4×1,6 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor3 950 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2013, ?

Asus MeMO Pad 10

V podstatě to samé, jako u menšího bratříčka platí i u 10palcové varianty. Ta vám ale možná bude povědomá. Aby ne, tablet s podobným označením totiž představil Asus už v zimě. Vypadá takřka shodně, ale má lepší výbavu. Asus tedy nyní v tabletu změnil vnitřní hardwarovou výbavu a dá se očekávat, že bude tablet levnější, než jeho únorový kolega.

S modelem MeMO Pad 8 sdílí desetipalcová novinka stejné rozlišení, zde už je ale kvůli větší úhlopříčce displej opravdu už celkem hrubý, na druhou stranu tablet nabídne oproti osmipalcové verzi také GPS. Opět zde máme dvě lesklé (bílá a růžová) a jednu matnou černou variantu se soft touch úpravou. Potěší vkusné zakomponování stereo reproduktorů na opačné konce tabletu. Opět zde máme nekrytý slot pro microSD kartu na boční straně a nepříliš prakticky umístěná ovládací tlačítka na boku.

Asus MeMO Pad 10 (2) – první pohled z IFA 2013

Technické parametry ASUS MeMo Pad 10 (2)

Kompletní specifikace
Konstrukce256 × 174,6 × 10,5 mm, 522 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), , video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,6 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor5 070 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 4:35 hodin
DostupnostQ4 2013, ?

Ani u jednoho tabletu zatím Asus neoznámil údaje o ceně, máme však potvrzeno, že se na český trh dostanou na začátku října.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze